צפון מערב סין(35 יום) התלבטות
-
טס ב08.09 ונוחת בבייג'ין (35 ימים הוקצבו לטיול).
יש רעיון כללי למסלול הבא:
רכבת או טיסה מבייג'ין ללאנזו או שינינג.
לא החלטתי אם לאנזו שווה ביקור - יש את המערות בינגלי אבל האם הם מרשימות
בשביל ביקור?
שינינג (אזור צ'ינגחאי) ,ג'אנגייה, דונחואנג ומשם מחוז שינג'יאנג.
ההתלבטות פה האם להמשיך לאזורים המרוחקים במחוז סביב קשגר ולחזור מדרך המשי הדרומית לאורמאצ'י ואז לחזור לארץ מאורמאצי או לוותר (גם בגלל יום העצמאות הסיני שחל ב-1.10) ופשוט מאורמאצי לטוס לקירגיסטאן, לטייל שם כשבוע -שבועיים ומשם לחזור לארץ?
מבחינת הזמנים נראה לי עדיף להתמקד רק בצפון מערב סין, אבל החג הסיני נתקע לי בגרון? אשמח להמלצות.
-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותאפשרות נוספת לאלו שהעלת:
20 יום בסין: שינינג, ג'אנגייה, דונחואנג, (טורפאן) אורומצ'י, קשגר. אחרי ביקור בקשגר והסביבה (אגם קרקול), מעבר לקירגיזסטן יבשתית - מקשגר דרך מעבר אירקישטם לסארי טאש ומשם לעיר אוש. ויזה קירגיזית אתה יכול להוציא בשגרירות קירגיזסטן בביג'ינג או בקונסוליה באורומצ'י.
לאפשרות זו יש גם חסרונות (בעיקר שהות קצרה יחסית בצפון-מערב סין) אך לדעתי היא עדיפה על האחרות.
-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותרעיון יפה, תודה.
אופציה 2 שחשבתי עליה:
לוותר על קאשגר ולטוס לקירגיסטאן ישירות מאורמאצי. (אם לא ישאר מספיק זמן לקשגר והסביבה).
מצד שני אולי עדיף לא לוותר על קאשגר וחלק מהיעדים אני יצטרך לעשות בטיסה כמו למשל טיסה מדונחואנג לאורמאצי.
מישהו יכול להמליץ על מסלול בקירגיסטאן שמתחיל באוש ומסתיים בבישקק (משם אולי יחזור לארץ) ל10 ימים פלוס מינוס בתחילת אוקטובר?
-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותהיי - אני ממש ממש ממליצה לך לא לדלג על קאשגר. זו עיר כזו ייחודית. כל מה שמסביב לקאשגר יפהפה - אני פחות הייתי ב-urumqi, למשל, רק קפצתי לשם כתחנת מעבר. רוב הטיול בסינדזיאנג היה על karakorum highway שמפורסם בפני עצמו. מקנאה שתראה את אגם קרקול. הוא מדהים (קבל תמונה). תהנה המון!

-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותטיסה מדונחואנג לאורומצ'י לא תחסוך לך הרבה ביחס לרכבת. אם אתה רוצה לצמצם יעדים בסין הייתי מוותר על שינינג ולוקח את הרכבת עד לאורומצי' עם עצירות בג'אנגייה ודונחואנג (ללא העצירות האלו כבר עדיף פשוט לטוס מביג'ינג לאורומצ'י).
מסלול בקירגיזסטן: יום יומיים באוש - בעיקר שווקים וקצת מנוחה מהמסע. נסיעה לארסלן בוב ל3-4 ימים. המשך לבישקק וביקור של יומיים בשמורת אלה-ארצה.
אפשרות טובה יותר היא לעבור מקשגר לקירגיזסטן דרך מעבר טורוגרט. אפשרי רק דרך סוכנות נסיעות. למשל john's cafe .
הנסיעה היא מאורגנת ובד"כ מסתיימת בבישקק וכוללת אתרים בדרך. אפשר כמובן להצטרף רק לנסיעה עד אחרי הגבול.
אתרים מעניינים בדרך הם טאש רבאט, נארין (רק מעבר), קוצ'קור והאגמים לידה (קול אוקוק או סונג קול), בישקק. מומלץ לסטות מעט ומקוצ'קור להמשיך לאיסיק-קול וקרקול עם אפשרות לטרק קצר של 3 ימים לאגם אלה-קול (אם כי באוקטובר זה מאוד גבולי. אפשר במקום הטרק המלא להגיע רק הלוך-חזור לאלטין אראשן). מקרקול חזרה לבישקק דרך הגדה הצפונית של האיסיקול.
-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותלגבי שינינג ומחוז צ'ינגהאי לא רוצה לוותר.
אני מתכוון לטוס אליה ישירות בטיסת המשך מבייג'ין ( שעות 2.30) ועל לאנז'ו נאלץ ולוותר מפאת חוסר זמן.
מתכנן להיות שם 3-4 ימים ולחוות קצת אזור טיבטי, מה עוד שאם כבר לקצר מעדיף להוריד ממקומות כמו דונחואנג שנראית לי מתויירת בטירוף.
לגבי קירגיסטאן שאלת השאלות זה מזג האוויר בתחילת אוקטובר אבל אני רוצה כן גם להספיק לטייל באגמים (סןנג קול ואיסיק קול).
מצד שני אפשר לקצר לשבועיים את הטיול בצפון מערב סין כדי להספיק יותר בקירגיסטן.
התלבטות.
תודה לכולם על ההמלצות.
-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותהיי
אם זה עדיין רלוונטי, אני הייתי ממליץ לטוס מבייגחנג לצנגדו ולטפס משם ךשינינג דרך גיוזאיגו לנגמוסי שייחה וכו'. ואז משם להמשיך במסדרון עד לאורומצי כמו שכתבת. יש טיסות ממש זולות מאורומצי לקשגאר, סדר גודל של 600 יואן. אם נשאר זמן אחרי זה הייתימוותר על קירגיזסטן וממשיך מקשגאר לחוטאן דרך שאר העיירות בדרך. אחרי זה חוזר משם או מקרייה /יוטיאן לאורומצי. ואז חזרה לארץ משם. פגשתי לפני כשבועיים מחשהו באורןמצי שמצא טיסה חזרה ארצה ב 500 דולר בערך מאורומצי, אולי פחות, לא זןכר.
-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותבצנגדו וגיוזאיגו כבר הייתי בטיול הקודם שלי בסין.
בראייה שלי אם אני כבר ימצא בקשגר אז היא קרובה לסארי טאש ואז עדיף לי לחצות לקירגיסטאן ולטייל שם כמה שיותיר הזמן מדרום לצפון ולחזור הביתה מבישקק.
השאלה כמה דרך המשי הדרומית (חוטאן, יארקנד והעיירות סביב) מצדיקות חזרה
כי הבנתי שהדרך המשי הדרומית יותר קשה מהצפוני והאם זה שווה ויתור על קירגיסטאן?
דבר שני יש את החג הסיני ב1.10 ואני לא בטוח אם נכון לטייל שם בתאריך הזה.
-
צפון מערב סין(35 יום) התלבטותזה נורא תלוי באיך אתה אוהב לטייל. אני אישית יותר אוהב לקחת את הזמן, ויש גם לא מעט מקומות שחזרתי אליהם ועדין היה מעניין. לעבור מדינה זה סיפור של זמן וכסף ואני אישית הייתי מעדיף להתמקד באיזור שאני כבר נמצא בו. שוב, אני מהסוג שגם אוהב לחזור לאותו מקום, אז אם אתה יותר אוהב לראות כמה שיותר דברים שונים, אז אולי עדיף לעבור לקירגיזסטן.
בגדול בעשרה ימים אפשר לעבור מאוש לבישקק ולראות כמה דברים בדרך.
את האמת אני לא יודע מה יהיה המצב בשינגיאנג בתחילת אוקטובר. ממה שהבנתי, לא בכל סין יש בעיה בזמן הזה.
לגבי הצד הדרומי של שינגיאנג, זה המקום שיצא לך יותר להתחכך באוכלוסיה האויגורית, מה שפחות תראה בצפון (יש, אבל פחות).
בכל מקרה, כמו שהמליצו, אל תפספס את דרך קאראקורום.