ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מונציה לאי בוראנו

פורום אירופה
    2
    6
    4200
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

שלום
      אם הבנתי נכון ניתן להגיע באוטובוס מים מהיר לאי בוראנו.
      היכן הוא נמצא ומה משך השיט עד לאי?
      ממסטרה לונציה עושים את הדרך ברכבת או באוטובוס רגיל?

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0

מונציה לאי בוראנו:Re
        מונציה לבוראנו אכן יש אוטובוס ימי (vaporeto). משך הנסיעה תלוי מאיזה מקום על האי יוצאים - אם מכיוון פיאצה סאן מרקו הנסיעה תיקח כשעה, ואם מכיוון צפון האי (סטרדה נובה) - כ- 20 דקות - חצי שעה. בוראנו (וגם שכנו המומלץ מוראנו) נמצא קצת צפונה לעיר.

הכניסה לעיר ממסטרה אפשרית גם ברכבת וגם באוטובוס - שניהם מגיעים לאותה נקודה - פיאצלה רומא. משם גם יוצאים רוב הואפורטו לשאר חלקי האי.
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

ונציה :ל''סטרדה נובה'' ברגל?
          עוד שאלות:
          האם אפשר להגיע לסטרדה נובה ברגל? כמה זמן זה ברגל?
          האם כדאי לבקר בשני האיים או שניתן להסתפק באחד מהם?
          בהנחה שנגיע לונציה בסביבות השעה 10:30 בבוקר ונרכוש כרטיס נסיעה יומי, האם כדאי להתחיל את היום בביקור באחד האיים ואח''כ בככר סן מרקו? או ההיפך?

תודה

ונציה :ל``סטרדה נובה`` ברגל?:Re
            היי 🙂
            אפשר בהחלט להגיע לשם ברגל - עיניין של כחצי שעה הליכה זריזה, או שעה וקצת של תיירים - תלוי כמה את בקיאה בסימטאותיה המתפתלות של ונציה. אם יש לכם רק יום אחד הייתי בהחלט ממליץ להתחיל בסאן מרקו - רצוי להקדים את שורות התיירים המשתרכות בכניסה לקתדרלה והקמפנילה (המגדל הגדול בככר, ממנו ניתן לעשות תצפית מקסימה על כל הלגונה). אח''כ דוורא לנסות ללכת ברגל לסטרדה נובה זה רעיון טוב, כי זה יגרור אתכם דרך כל האי - תעיפו מבטים לכל הצדדים ותנסו לספוג קצת וניציאניות 🙂

הסטרדה נובה, כלומר ה''רחוב החדש'', הוא רחוב ... חדש - רחב ועמוס חנויות, אם כי לטעמי לא אטרקטיבי במיוחד. מהאיזור הזה תוכלו לקחת את הסירה לאיים - במגבלות הזמן הייתי בוחר באחד. זה עיניין של העדפה, ומאחר ולי היו שם ארבעה חודשיים לשמחתי לא נאלצתי לבחור, אבל אילו הייתי חייב הייתי בוחר בבוראנו, שהוא מתוייר פחות ולכן שליו וקסום יותר - בתים צבעוניים, מסעדות קטנות וטובות וגלידה שאין עליה...
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

מסלול לונציה
              לגיל (וגם לאחרים),
              לאור הכרותך הרבה את ונציה,אשמח לשמוע את דעתך למסלול הבא בונציה. (אנחנו 2 מבוגרים ו-3 ילדים בגילאים 14,11,8
              מגיעים מסירמיונה וחוזרים לשם בערב).
              1.חניה במסטרה או בפיאצלה רומא.
              2.שייט על קאנל גראנדה לככר סן מרקו.עליה למגדל הפעמונים.
              (האם כדאי להכנס לארמון הדודג`ים ?(- הילדים שלנו לא אוהבים ארמונות)
              3.שייט מככר סן מרקו או מהסטרדה נובה (תלוי במזג האויר) לאי בוראנו
              4.חזרה מהאי לסטרדה נובה, הליכה או שיט לגטו היהודי (לא נקח שם סיור)
              5. חזה לפיאצלה רומא.
              האם זה מתאים ליום אחד? האם יש אתרי חובה שאפשר להספיק בנוסף? אני מניחה שנהיה בונציה כשמונה שעות.

תודה רבה

מסלול לונציה:Re
                היי 🙂
                מצטער על התגובה המצאוחרת, אבל הייתי נטול אינטרנט בסופ''ש (שזה גם כמו לנסוע לחו''ל... <-:).

המסלול נשמע לי מתאים ביותר, אם כי מעייף ככה שהוא תלוי בכוחם של הילדים.
                כמה הערות:
                א. שימו לב שעל הקאנלה גראנדה יש קו ישיר מפיאצלה רומא לפיאצה סן מארקו (אם אני לא טועה זה קו מספר 1) - אבל רק אחת לכל שתי ואפורטו מגיעה עד הפיאצה עצמה - האחרות מפסיקות באמצע הדרך בגשר ריאלטו. תבדקו עם הקונדקטור כשאתם עולים.
                ב. גשר ריאלטו כשלעצמו הוא בהחלט שווה ביקור - גשר אבן יפהפה עם חנויות (תיירים) ואווירה מיוחדת. אם תחליטו לצעוד לסטרדה נובה - תוכלו לעבור דרכו בדרך. אם לא, הייתי מציע לרדת שם לפני הפיאצה, וללכת ממנו ברגל לפיאצה. אמנם הכניסה לפיאצה דרך הים מרשימה יותר, אבל יש קסם מופלא לצאת מהסמטאות הקטנטנות שמובילות מהגשר אל הפיאצה הענקית. אם אתם בעיניין יש מעט צפונית לגשר שוק קטנטן וחמוד עם בתי קפה נחמדים לאורחת בוקר. מצד שני אולי כדאי להזדרז ולהגיע לפיאצה - להקדים את שורות התיירים. מבחינת משך הזמן, הליכה מהגשר לככר לוקחת אותו שמן כמו ואפורטו, ואולי פחות - למרות שלכם זה יקח ודאי יותר כי יש המון מקומות להציץ בהם בדרך.
                ג. על הארמון הייתי מוותר, בעיקר עם הילדים לא אוהבים ארמונות - הוא אפילו לא מהמעולים שבהם. במקום זה הייתי בוחן כניסה לקתדרלה שהיא מרהיבה, ואם הם גם לא בעיניין של כנסיות, על הקמפנילה לא הייתי מוותר.
                ד. מפה, מפה, מפה - גם אחרי חודשים שגרתי בעיר הלכתי בה לאיבוד. אני נהגתי להתייחס לזה ככישוף מקסים של העיר, אבל בשמונה שעות אין לכם כ''כ זמן לכישופים 🙂
                ה. ממליץ בחום לספר לילדים קצת על ההיסטוריה העשירה של העיר (לא ציינת בני כמה, אז אולי אני נסחף)- זה יגרום להם להתחבר אליה יותר מאשר רק להתפעל מ''העיר עם המים''.
                ו. כדי לא לזכות במבטם הזועף של עשרות וניציאנים שממהרים לעבודה זכרו את החוק: ההליכה בסמטאות היא מצד ימין - ככה שיוכלו לעקוף אתכם. יש סמטאות שזה מחייב הליכה בתור עורפי, אבל אם תגידו לילדים שככה בדיוק הרגישו בימי הביניים בעיר הם בטח ישמחו לקחת חלק בחוויה.
                ז. בהמשך ל-ב` (מצטער על הבלאגן - אני עורך תוכן, אז אני לא יודע לכתוב מסודר <-: ) - האופציה השניה של המסלול לדעתי מוצלחת יותר:
                פיאצלה רומא- ריאלטו (ואפורטו)
                ריאלטו-סן מארקו (ברגל)
                סאן מארקו - בורנו (ואפורטו) (כדאי לבדוק אם יש סירה ישירה - אם במפה שלכם אין את המסלולים, יש משרד מידע לתיירים ליד הפיאצה) - ארוחת צהריים בבוראנו צריכה להיות נמחמדה.
                בורנו - סטרדה נובה (ואפורטו)
                סטרדה נובה - גטו (ברגל)
                גטו - פיאצלה רומא (ברגל).

זהו. סיימתי להתענג על נוסטלגיה.
                אם את צריכה עוד עזרה - בשמחה 🙂
                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון