כביש Transfagarasan רומניה
-
שלום לכולם,
בשבוע הראשון של אוקטובר אנחנו מתכננים לטייל ברומניה- זוג+3 ילדים (בני נוער).
בעזרת הבלוגים, הארות הערות והמלצות שלכם (גם בפרטי), תיכננתי טיול של 10 ימים. בשל מזג האויר הצפוי, התוכנית שבניתי גמישה.
עם זאת, אני מבקשת לדעת מניסיונכם האם כביש Transfagarasan פתוח בשלב זה של השנה (חודש אוקטובר נחשב כבר תקופת החורף?).
במידה ולא, האם כדאי יהיה להגיע לאיזור ביקאז או סיגישוארה במידה ומזג האויר יהיה חורפי, או להישאר בסביבות ראשנוב-בראשוב-סינאיה?
תודה מראש, ליבנת
-
כביש Transfagarasan רומניההטראנספאגרשן ככל הנראה יהיה סגור באוקטובר והכוונה היא למעבר עצמו, לא כל הכביש. אולם רצוי להתעדכן במזג האוויר בסמוך לנסיעה ואז להחליט.
ב-10 ימים הייתי בהחלט יוצא מאזור ברשוב רבתי ומטייל בעוד אזורים. ניתן לטייל יומיים שלושה באזור סגישוארה, עוד יומיים שלושה באזור סיביו ואם רוצים אפשר להגיע גם לביקאז.
מה בכל אזור? נעצתי במפה, ויש עוד הרבה, אז בבקשה:
-
כביש Transfagarasan רומניהאיזה יופי, פתחתי את הקישור ששלחת ויש לי בהחלט עוד מה לבדוק... נראה לי שכדאי שנלך על אזור ביקאז, קראתי שהכביש לשם והמעבר יפים לא פחות. נלון באזור במקום לחזור לברשוב.
ועוד משהו.. אם מעבר טראנספאגאראש סגור, האם כדאי להגיע עד אליו ולהנות מהנוף (עם מזג האויר יאפשר אז גם עצירות) ולחזור ל- Curtea de Arges (זו כנראה תהיה נקודת הלינה שלנו בלילה לפני)?
תודה

-
כביש Transfagarasan רומניהתחילת אוקטובר בדרך כלל אמור להיות פתוח,אך זה יכול להשתנות בהתאם למזג האויר,לא פעם גם בספטמבר המעבר נפתח ונסגר בגלל הצטברות שלג
-
כביש Transfagarasan רומניהבשנת 2007 הייתי בשבוע השני של אוקטובר והיה פתוח. באותה שנב הוא נסגר
בערך באמצע אוקטובר. כמו שכבר נכתב זה משתנה בהתאם למזג האויר וכדאי להתעדכן.
-
כביש Transfagarasan רומניהספטמבר לפני שנה נסגר ונפתח מספר פעמים בגלל שלגים לא צפויים
מספר פעמים בשנים קודמות נסעתי בתחילת אוקטובר במזג אויר מדהים
אוגוסט לפני שנה נסעתי באזורים הגבוהים בתוך העננים
לכם קשה לדעת מה יהיה באוקטובר
-
כביש Transfagarasan רומניהתודה לכם. כמו שכתבתי הכנתי גם אופציות נוספות. בהחלט אתעדכן במזג האויר ונטייל בהתאם. אנחנו חובבי טבע מושבעים, כך שכל מסלול יהיה טוב, על סמך החומר שאספתי בפורומים השונים ובאתרים השונים.
כשנחזור, אשתף במסלול

שבוע טוב!
-
כביש Transfagarasan רומניהאם המעבר יהיה סגור:
בעיני החלק היפה בכביש הוא מהמעבר צפונה, ולא דרומה. לנסוע מקורטאה לנקודה שזה נסגר ולחזור נשמע לי זוועתי למדי. אפילו לעשות את זה פעם אחת היה קצת משמים בעיני.
מהצד הצפוני זה יכול להיות גם טיול יום מבראשוב אני חושבת (לא נסעתי את החלק מבראשוב אבל למיטב זכרוני. תבדקי). נוסעים עד לרכבל, עולים ברכבל, עושים מה שמזג האויר מאפשר - לפחות נהנים מאד מהנוף, וחוזרים אחורה.
-
כביש Transfagarasan רומניהאני שוקל להעמיד תצפיתן בכביש הטראנספאגרשן על מנת
שיהיה לנו מידע על תחזית מזג האוויר במקום

נזכרתי במקרה שהיה לי כאשר לנתי בסיגישוארה ונסעתי ליום
אחד לבראשוב , הייתי בלבוש קייצי כאשר בבראשוב לאחר זמן מה
ירד מבול פשוט משום מקום .
-
כביש Transfagarasan רומניהאנחנו נסענו מרשנוב(ע' ברשוב),עד אגם בלאה.
נסענו בתחילת יוני,ולא היינו בטוחים האם חלק הכביש מקורטאה פתוח.גם בעלי הפנסיון לא ידעו להגיד לנו,אז החלטנו לא לקחת צ'נס ונסענו בסופו של טיול מברשוב,דרך Făgăraș, לצערי לא ידענו על FAGARAS FORTRESS
-
כביש Transfagarasan רומניהשלום לבנת !
מעבר הטראנספאגאראש סגור מנהלית מסוף אוקטובר עד ראשון ליולי ובתלות במצב השלגים.
יתכן שיסגר לפני סוף אוקטובר אם יהיו שלגים וגם יפתח לפני הראשון ליולי כמו שקרה בשנתיים האחרונות.
נכון שהרומנים לא יוצאים מגדרם כדי לעדכן אם הכביש סגור/פתוח כיוון שאין להם את הבעיות שלנו של לנצל את חופשות החגים הנופלות בסוף תקופת הפתיחה של המעבר.
גם לא כל בעל פנסיון הוא מרכז מידע לגבי מצב המעבר.
אותה בעיה של חוסר מידע תמצאי גם בנורבגיה המתקדמת ,כמו שקרה למנהלת יונית בטיולה מחוץ לעונה, כש לא הצליחה לברר אם דרך הטרולים פתוחה או סגורה.
אין שום בעיה לברר אם המעבר פתוח, פשוט צריך לדעת למי לפנות.
א. כאן תמצאי בתחתית הדף קישור לשלוש מצלמות נט ותוכלי לבדוק מה המצב שם למעלה.
ב. כאן קישור לסלוואמונט ארגש שאחראים על סגירת המעבר כש יורדים השלגים. רק לצלצל ולקבל מידע מעודכן.
-
כביש Transfagarasan רומניהוואוו, תודה ענקית!!
אתם עוזרים לי מאוד
