חזרנו מאוסטריה הגשומה
-
~~אז קודם כל אוסטריה מדהימה, באמת כפי שנכתב כאן לא פעם- לטייל באוסטריה זה כמו לטייל בתוך גלויה.
מזג האויר היה דיי חורפי, היו ימים גשומים ואפרוריים, ברובם הצלחנו לטייל, ובמשך העשרה ימים ששהינו במדינה היו יומיים ממש יפים שניצלנו אותם עד תום.
טיילנו זוג עם ילדה בת פחות משנתיים. אני בהריון מתקדם ולכן התאמנו את הטיול למצב. ויתרנו על כמה אטרקציות "חובה" כמו קפרון, מערות למיניהם וכו'.
אוסטריה מאד נוחה לטיול עם ילדים, יש בכל פינה גני שעשועים, שירותים נקיים עם פינת החתלה. ובכלל, הכל מאד נקי ומצוחצח. גם במסלולי הטיול לא ראינו שום סוג של פסולת, למעט עטיפה אחת של ביגלה אוסם...
האוכל היה סביר, לא משהו, והכל נורא מלוח.. גם מנת צ'יפס לילדים הוגשה עם כמויות אדירות של מלח.
מבחינת המחירים אוסטריה לא יקרה, שילמנו בחוות כ – 60 יורו ליום, וארוחה במסעדה לשלושתנו עלתה בסביבות 50 יורו. קנינו כרטיס זלצבורגלנד שהיה כדאי עבורנו.
לנו בשתי חוות – אחת ב abtenau (schrattenbauer) והשניה בפיסנדרוף (Haus Salzachblick) ליד קפרון. הפיצול היה חכם מבחינת נסיעות. שתי החוות היו מאד נוחות, וכללו חדר שינה, סלון, ומטבח מאובזר. החוות ממוקמות במעלה ההר, הנוף משם מדהים, אך כדי להגיע לעיר צריך רכב. לנו זה לא הפריע. משום מה למרות שהמטבח היה מאובזר קומפלקט מבחינת כלי מטבח לא היה שמן, מלח פלפל וכד'. לא היה גם סבון כלים וסבון ידיים. יש מדיח כלים + קפסולה למדיח.
ביום הראשון והאחרון לנו ב holiday inn express ליד שדה התעופה במינכן. היה סביר בהחלט, לא היה רעש מטוסים וארוחת הבוקר מלאה. החדרים מרווחים בניגוד למה שכתוב בחוות דעת ב – booking. יכול להיות שבגלל שביקשנו מיטת תינוק. ביום הראשון המיטה היתה מרווחת ונוחה, ביום האחרון היתה מיטת קפיצים קטנה וממש לא נוחה.
ועכשיו למסלול:
19.8 – הגעה למינכן ב – 21:00, לינה ליד שדה התעופה.
20.8 נסיעה לכימזי, שייט, טיול באי, התלבטנו אם להמשיך לאגם קוניגסי, החלטנו להמשיך לחווה לאור השעה המאוחרת. הגעה לפיסנדרוף, מזג אוויר גשום. התחזית ליום המחרת – גשם שוטף.
21.8 – התחזית השתנתה, הגשם מתחיל בצהריים. נוסעים למפלי קרימל. נסענו במונית עד למעלה וירדנו. כשעתיים הליכה. מסלול מאד יפה. נסיעה ל bad gastein לגשר התלוי. מזג האויר מתחיל להיות סגרירי, בכל זאת עלינו לרכבל. הרכבל נתקע כמה פעמים למשך רבע שעה – חצי שעה, היה קצת מלחיץ. הגשר יפה, הנוף מרהיב, מאמינה שביום יפה זה הרבה יותר שווה. משם נסענו להרגע במרחצאות.
22.8- יום גשום, נסענו לנקיק Sigmund-thun-klamm. וואו!! אחד המסלולים היפים שעשינו. מהנקיק המשכנו לסיבוב באגם שבסופו גן משחקים. סה"כ כל המסלול כשעתיים. שווה ביותר. מזג האויר מתבהר. החלטנו לקחת סיכון ולסוע לגרוסקלונקר. כרטיס זלצבורגלנד מקנה הנחה של 4 דולר בלבד, היה לנו גם כרטיס מהחווה שהקנה כניסה בחינם. עצרנו כמעט בכל התחנות לראות את הנוף אבל לא היה מצב לעשות מסלול בגלל הקור. חבל. חזרנו באותה הדרך ועצרנו בגן החיות, מאד נחמד. הלכנו גם ללונה פארק הקטן שליד, אבל לא היו מתקנים שהתאימו. הכניסה בחינם, כל מתקן עולה יורו.
23.8 – התחלנו בנקיק קיצלוך קלאם. מאד יפה אבל לדעתנו הנקיק הקודם הרבה יותר מרשים. משם נסענו לכיוון החווה השניה. מזג אויר גשום, קפצנו לראות את אגם גוסאו וטיילנו בהלשטאט. עוד נחזור לשני המקומות האלו ביום יפה יותר.
24.8 – יום גשם,שוב לקחנו סיכון ולמרות הגשם נסענו לשלושת האגמים ליד bad ausse. הגענו ל Grundlsee ומשם הלכנו כחצי שעה עד לאגם Toplitzsee. רצינו לקחת שייט ל Kammersee אבל בגלל מזג האויר לא היתה אפשרות. חזרנו ל Grundlsee במסלול פנימי יפהיפה, במקביל לכביש העפר. מאד מומלץ. מזג האויר התבהר, החלטנו לסוע לכביש האגרה "Loser-Panorama Road", נופים מרהיבים. עברנו שוב דרך הלשטאט, התמונות יוצאות הרבה יותר טוב במזג אויר בהיר . שימו לב שהחנויות (כמו בכל מקום באוסטריה) נסגרות בשש, כבר בחמש וחצי הם מתחילים לאסוף את הדברים.
25.8 – מתעוררים ליום יפה. נוסעים לאגם גוסאו ועולים ברכבל. נוף עוצר נשימה. למעלה יש עגלות שמיועדות להליכה בהרים, כך אומרים לנו, ולכן לא הבאנו את המנשא. חבל. מאד קשה ללכת עם העגלה. בכל זאת עשינו מסלול יפה של כשעה וחצי. המשכנו לסנט ולפגנאג והסתובבנו בעיירה המתוקה הזו, אחת העיירות היפות שהיינו בהן. משם נסענו לסט גיליגן ועלינו על הרכבל. שוב נוף מדהים מלמעלה, רואים את האגמים שבאזור. עשינו מסלול קצרצר עד למעלה (הגענו קצת מאוחר). ירדנו חזרה ועשינו סיבוב בעיירה. בתכנון היה להגיע באותו יום גם ל – mondsee, אבל זה לא היה ריאלי.
26.8 –. שוב יום גשום, מתלבטים מה לעשות, נוסעים יחסית מאוחר לזלצבורג. גשם לפרקים. עלינו למצודה, הסתובבנו בעיר. בסביבות חמש וחצי הגענו לגן החיות ליד הלבורן. היה מאוחר מדי, והכניסה היתה סגורה. מסתבר שלא ניתן להיכנס שעה לפני הסגירה. הקופאית בדיוק יצאה אך הסכימה להכניס אותנו לאור בקשתנו. גן חיות גדול ויפה, כדאי להקדיש לפחות שעתיים.
27.8 – נסענו בבוקר לארמון הלברון. בזמן שעשועי המים לא ירד גשם, הוא התחיל כשסיימנו. המשכנו לנקיק לאמר. היה גשום וטיילנו עם מטריות. נקיק מאד יפה, משערת שהיינו נהנים יותר ללא הגשם. בגלל הגשם אני ובתי חיכינו בסוף המסלול ובעלי הביא את הרכב. מרחק של כרבע שעה הליכה דרך הכביש הראשי. בעלייה. לאור מזג האוויר חזרנו לחווה ואחה"צ נסענו ל therma amade. מאד כייף. בן זוגי מאד נהנה במתחם הסאונות המושקע.
28.8 יום יפה ובהיר. נסענו למגלשות ב abtenau. שאלנו אם אפשרי לעשות בהריון ועם ילדה בת שנתיים, אומרים שאפשרי. המגלשה קצת מפחידה אבל מאד כייף לגלוש אל תוך הנוף. לא כל כך הגיוני לקחת ילדה בת שנתיים במגלשה הזו. משם המשכנו למפלי גולינג. עשינו מסלול מקוצר כי יום ארוך לפנינו. מפלים מאד מרשימים. נסיעה לאיזור בוואריה. כמה ירוק, איזה נופים. נסענו לwimbachklamm, נקיק מיוחד. מסלול קצר ויפה. משם נסענו לאגם קוניגסי. לצערנו הגענו מאוחר מדי ובאינפורמיישן המליצו לא לשוט לכיוון obersee כי לא נספיק. שטנו לסן ברתומלו. אגם מרהיב ביופיו, עשינו מסלול טיול קצר של כחצי שעה שעובר דרך יער קטן על האי. בדרך חזרה יש תור ארוך מאד לאוניה. עצרנו לארוחת ערב בברכטנסגרדן, מצטערים שלא הגענו לעיירה מוקדם יותר כי היא יפהיפיה, אך מבטיחים לעצמנו שעוד נחזור לאיזור בוואריה.
נסיעה לכיוון מינכן ולינה ליד שדה התעופה.
-
חזרנו מאוסטריה הגשומהתודה רבה על הסיפור.
אני יוצא לשם השבוע ולקחתי לעצמי את מה שרלוונטי.
-
חזרנו מאוסטריה הגשומהשמח שנהניתם מטיולכם באוסטריה למרות מזג האוויר הגשום אני מניח שנשאר טעם של עוד והפעם הבאה תהיה עם 2 ילדים קצת יותר בוגרים .יש הרבה מה לראות בזלצבורגלנד כדי לשוב אליה פעם שניה ושלישית .איך היתה אבטנאו בעינייך בתור מקום לינה אני מאוד אהבתי אותה בפעמיים שבחרתי לשהות בה בביקוריי באוסטריה.
-
חזרנו מאוסטריה הגשומהנשמע שהיה לכם טיול נפלא עם הספק מכובד, אפילו אם נשים בצד את הנסיבות המקלות (ילדה קטנה, הריון מתקדם וגשמים רבים).
מדהים המקום הזה - הטיול הבא שלנו לאוסטריה יהיה אמנם לטירול בו טרם ביקרנו, אבל אני חושבת שגם אם היה נגזר עלי, מסיבה כלשהי, להעביר עוד עשרה ימים רק בזלצבורגלנד - הייתי יכולה בקלות להכין תוכנית מעולה המורכבת ממקומות בהם טרם היינו. פשוט מעורר קנאה, כמה אתרי טבע ונוף עוצרי נשימה יש להם על חבל ארץ כל כך קטן....
-
חזרנו מאוסטריה הגשומהכן,היה בהחלט טיול יפה ומאד נהננו, בשמחה הייתי נשארת שם עוד ומאד יכול להיות שעוד נחזור. שרון, נראה לי שהבחירה באבטנאו היא הודות להמלצתך, עיירה מאד נעימה יפה, אכלנו בשתי מסעדות בעיר וסהכ נהננו. בחירה טובה גם מבחנת טיול כוכב.