ויאטנאם - שבועיים וחצי
-
אני מעוניין לסוע לויאטנאם באוקטובר, יש לי פרק זמן מאוד ספציפי של שבועיים וחצי.
אופציה אחת היא לעצור בבנגקוק ל-5 ימים, אופציה שניה לסוע ישר לויאטנאם.
איך כדאי לארגן את הטיול? על מה לוותר ועל מה לא?
אני מתכוון לסוע עצמאית, לבד. צפויים לי קשיים מבחינת הסתדרות?
דגשים, טיפים... כל דבר יעזור
תודה רבה
-
ויאטנאם - שבועיים וחציקודם כל כותבים לנסוע.
תוכל לשלב יומיים שלשה בבנגקוק כי רוב הטיסות לויטנאם עוברות דרך בנגקוק
אין מהארץ טיסה ישירה לויטנאם. אני מציע שתקרא חומר על ויטנאם לפני גיבוש תוכנית תעיין בטיפים באתר
מקומות חשובים- האנוי , סאפה , הלונג ביי , סייגון (הוצי' מין סיטי) הדלתא של המקונג.
בהצלחה
-
ויאטנאם - שבועיים וחצי- אני הייתי מתרכזת בויאטנם בשבועיים וחצי, אולי משאירה יום בדרך חזרה לקניות אם אתה בעניין, לא הייתי מתעכבת חמישה ימים, אישית אני יוצאת לויאטנם בספטמבר, להאנוי, ממנה לסאפה בצפון שני לילות ברכבת, שני לילות בסאפה.
- האלונג ביי שני לילות ושלושה ימי שייט, אפשר יותר קצר.
- האנוי יומיים.
- הויאן שישה לילות עםטיולים בסביבה, סדנת אוכל, טיול אופניים.
- הואה.
- את תשכח ויזה וחיסונים.
-
ויאטנאם - שבועיים וחציעל מה לוותר או לא זו שאלה של מה אתה אוהב....
אני לשבועיים הייתי בוחר או להתמקד רק בצפון- עד קו נין בין
או לעלות מסייגון להנוי- בלי לעשות כלום בצפון רק לטוס משם החוצה ( כי אין הרבה הגיון לדעתי לחזור מהויאן עד סייגון)
-
ויאטנאם - שבועיים וחציהצפון הוא האזור הכי יפה בויאטנם (לדעתי לפחות...)
אם בא לך גם להיות כמה ימים בבנגקוק אז אתה יכול לטייל 12 ימים בצפון ויאטנם (הלונג-ביי סאפה והנוי) ואת חמשת הימים הנותרים להשאיר לבנגקוק (כולל גם את ימי המעבר מבנגקוק להנוי).
-
שאלה לגבי אטרקציות בויאטנאםאני מגיעה לויטנאם לשלושה שבועות כאשר הטיסות פנים כבר מוזמנות. זאת אומרת שיש לי זמן מוגבל בכל איזור. השאלה האם כדאי להזמין אטרקציות מראש דרך האינטרנט או רק כאשר אגיע לשם? איך יותר משתלם? הכוונה שלי בעיקר לשייט בהאלונג ביי, רכבת לילה לסאפה ( האם אפשר להזמין אותה באותו יום של הנסיעה?) וכן מדריך לטיול יום בסאפה ( האם כדאי לתאם עם מישהו מראש או שיש הרבה היצע למדריכים כאשר מגיעים למקום?)
-
ויאטנאם - שבועיים וחציהייתי לפני שנה בשבועיים וייטנאם. לבד.
לאור המלצות החברים בפורום התמקדתי רק בצפון ולרגע לא הצטערתי. לא ניתן לעשות הכל וגם להנות מהקסם של וייטנאם ולכן דעתי-תתמקד בוייטנאם.
המלצה שלי לנחות בהאנוי (שתהווה נקודה אליה תחזור במהלך הטיול) ולצאת ברכבת לסאפה ולכפרים מסביב (חוויה ממש מומלצת ונוף מטריף).
אח"כ לחזור להאנוי ולצאת להלונג-ביי (אני בדעה שעדיף לקחת את השייט של 3 הימים רואים ומספיקים הרבה יותר).
מכאן אתה יכול להחליט מה עוד בא לך לראות. באזור ויש הרבה. אני נסעתי באוטובוס להויאן המקסימה עם עצירה של יומיים בנין בין (בעיקר לשייט החותרות עם הרגליים). מהויאן באוטובוס חזרתי להאנוי.
וייטנאם מאוד נוחה לתייר. בסך הכל מצליחים לתקשר עם רובם ולא נתקלתי בבעיה.
אוכל טעים, נוף הורס ואנשים נחמדים. תענוג.
-
ויאטנאם - שבועיים וחציאני טס בנובמבר.אומר לך נה עשיתי.קראתי בפורום המצוין הזה חוות דעת והמלצות על מקומות ואחר קח בחרתי לעצמי לפי הרצונות שלי אבל חשוב לדעת מה רוצים כי לצערנו תמיד יש מגבלה של זמן. הנוי...משם להלונג ביי..אננחנו בחרנו להעביר יום בקט-בה ולהמשיך למחרת בשיט פרטי עם ספיד בואט באלונג ביי משם חזרה להנוי חעוד יומיים.טיסה לדאלאת בדאלאת יש את הקניוניג סנפלינג המפלים שמאד אהבתי.משם סייגון טיול יומיים בדלתא וחזרה לתאילנד תהנו....