טיול פארקים - מאורגן או לבד
-
נוסעים אמא וילד בר מצווה
בחיים לא הייתי בטיול מאורגן,
נראה לי בזבוז כסף, זמן, עצבים.
אוהבת לתכנן לבד את הטיול שלי, אבל..
הפעם זה לא טיולי שלי
הפעם זה טיול שלו נטו
והילד בר מצווה חולם על טיול פארקים,
אז מה יש לכם להציעה? מי היה?איך היה? מה מומלץ?
ואם בכל זאת יש למישהו רעיון אחר :
אני לא נוהגת בחול (בכל אופן עד עכשיו לא נהגתי אף פעם)
אני לא רואה את עצמי לבד עם ילד בן 13 בשום מקום חוץ מעיר גדולה (קראי לונדון/פריס/אמסטרדם - אלו שכבר הייתי בהם, כמובן)
אני לא עולה למתקנים, כך שלילד אין פארטנר בפארקים האלו.
תודה רבה לכל המשיבים
ליליה
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדהיי לילוש,
כמה אתגרים הצבתי...

הייתי בטיול מאורגן לפני מלא מלא זמן, בתקופה שלא היו לי ילדים. לכן לא אוכל לעזור לך בזה.
אבל באתי לחזק אותך, מה אכפת לך להתחיל לעשות כל דבר שעד כה אמרת לו לא.
- לתכנון הרי את יודעת הכי טוב
- לנהוג, אם את נוהגת בארץ, אין שום בעיה לנהוג גם בחו״ל. מנסיון.
- בכל טיול מאורגן לוקחים ילדים לפארקים של פריז, אמסטרדם, בלגיה. גם את יכולה לתכנן אותו הדבר. בפריז יש 2 פארקים, פארק באמסטרדם, פארק בבלגיה.
- סתם נותנת לך רעיון, אולי חלק מהטיול אפשר לעשות ברכבת.
תנסי, תחשבי ובכל זאת שיהיה לכם בהצלחה וטיול מוצלח בכל צורה שתבחרו.
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדהיי ליליה,
שאלת שאלה לא פשוטה ואני מבקש לשתף אותך בחוויה שלי.
לפני מספר שנים הצטרפתי עם ביתי הבכורה לטיול מאורגן של בני ובנות מצווה, אשר זוכה כאן על פי רוב לכינוי 'טיול פארקים', בעיקר כאשר המשתמש בו מבקש להדגים באופן קיצוני את השלילה שבריצה בין אתר לאתר 'רק על מנת להספיק'...
חששתי מאוד מאוד לפני הטיול הזה. אני מודה ומתוודה שחששתי עוד יותר לאחר פגישת הקבוצה הראשונה והשטחית שמתקיימת בסמוך לפני הנסיעה.
לאחר אותה פגישה, גם הבת שלי הפכה להיות שותפה אמיתית לכל אותם חששות....
וכאן מגיע הטוויסט בעלילה.
בסיכומו של דבר ועניין, שנינו נהננו מאוד מאוד מאוד מהטיול הזה.
זה לא שלא היה לחששות שלנו על מנה לסמוך.
יש לטיול כזה חסרונות. בהחלט יש. כך למשל -
את מצטרפת לקבוצה לא מוכרת ובהחלט תתכן סיטואציה שלא כל חבריה יהיו לרוחך;
פעמים רבות הביקור בערים ובאתרים הוא שטחי;
את נוסעת שעות לא מעטות בחברת בני נוער שאינם מהשקטים בעולם ובהחלט מגלים סממנים ישראלים בולטים - הם והוריהם - לא אחת ולא שתיים;
אבל יש גם יתרונות -
את זוכה להכיר אנשים שלא היית פוגשת בשום הזדמנות אחרת ולהחשף לרבדים יותר עמוקים מאלה הנגלים לעין בפגישות ראשונות.
אנו הכרנו בטיול כמה אנשים נפלאים ממש. נתקלנו בסיפורי חיים לא פשוטים של אנשים אמיצים ואופטימיים, שגרמו לי לחשוב מחדש על סטיגמות, על הדבקת תוויות ובכלל.
שמחתי כל כך בתום הטיול על המפגשים האלה.
בנוסף, הבת שלי נהנתה הנאה גדולה מחברת הילדים בני גילה, ובכל מה שקשור לפארקים - זו היתה הצלה של ממש. לא פחות.
אני לא הייתי חייב לחוות את כל מתקני העינויים הופכי הבטן ואילו הבת התרוצצה לה כמלכה עם חבריה בין המתקנים.
באשר לפארקים קיים גם יתרון נוסף -
המדריכה שלנו היתה אשפית והיא התמצאה בהם בצורה מדהימה. היא גם ניצלה את גודל הקבוצה כדי להשיג הסדרי free-pass שונים שקיצרו תורים בצורה מהותית.
אין לי ספק שהרבה בזכות כל אלה - חוויית הפארקים היתה מוצלחת יותר עבור הילדים.
יתרון נוסף היה טמון בכך שפעם אחת לא הייתי צריך לתכנן דבר וחצי דבר.
לא הייתי צריך לנהוג.
לא הייתי צריך לדאוג לשום עניין - פרוצדוראלי או אחר, אלא פשוט להתייצב ולהשתתף וזה הכל.
אז כן - כידוע - אני מאלה שאוהבים לתכנן ונהנים מהשלב המוקדם הזה, ואני מאלה שטיול מאורגן אצלם הוא עדיין חריג שבחריגים, אבל בפעם אחת ובודדת - להתנסות בזה - לא יכול להגיד שלא היה גם באספקט הזה משהו משחרר.
ועכשיו אולי לחשוב מכל בסיטואציה של יתרונות וחסרונות - יש כאן המון המון המון המון עניין של גישה ושל אופי.
אני הייתי מודע לכל החסרונות - לפני, ובאתי בפתיחות, עם המון רצון טוב ועם החלטה מודעת ונחושה שאני לא אתן לחסרונות האלה לקלקל אלא אשתדל להפיק מהעניין את המכסימום ולהינות מהיתרונות.
אני חושב שהגישה החיובית הזאת מאוד תרמה להנאה שלנו מהטיול, אבל לא כל אחד יהיה מסוגל לה, וכאן את צריכה להכיר את עצמך...
בהצלחה,
שמוליק
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדטיול פארקים מאורגן באירופה יכול להיות רעיון לא רע בכלל
לא נוהגים
זה המון פארקים בזמן מצומצם וההתניידות זה לא בעיה שלך.
זה פשוט שינוי קונספט.
החלק הכי חשוב- לילד יש עם מי לעלות על המתקנים (שלמרות שזה נראה נקודה טפשית ושולית, בעולם האמיתי זה לא שולי בכלל)
אני בחנתי את זה מאוד ברצינות לפני שנתיים. מכל מיני סיבות היה ברור שזה רק אני והבן. אני כן נוהגת, בכל מקום, אבל אני מסכימה לגמרי שלנהוג לבד זה ממש קשה.
הפתרון שאנחנו הגענו אליו בסופו של דבר היה אחר- צרפנו אלינו עוד אמא ועוד בן (חברים) והיה טיול מדהים ושווה.
הנה הבלוג
חלק ראשון אורלנדו ו חלק שני קרוז לקריבים
בעיקר כיוון שזה לא טיול עירוני רגיל ויש הרבה נהיגה והתמצאות היה יתרון גדול מאוד לזה שהיינו שתיים. גם לילדים זה היה מצוין והם עלו ביחד עד כל המתקנים המופרעים.
אני מניחה שאם זה לא היה מסתדר כך- הייתי בוחרת באופצית המאורגן. לנו, שרגילים לתכנן לבד זה נראה מוזר- אבל יש בזה גם יתרונות
שיהיה במזל טוב ובהצלחה
(ואם הטיול שלנו רלוונטי אשמח כמובן לעזור בתכנון)
יולי
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדגם אני הייתי בשנה האחרונה לראשונה בחיי בטיול מאורגן, אפילו בשניים. לא התכוונתי אבל כך קרה.
הראשון לבייג׳ין - בחרתי במאורגן כי ליעד כזה אני לא מספיק אמיצה לנסוע לבד עם הבת. אני לא ענת. ענת אומרת שזה קל, אני מצדיעה. לא הייתי יכולה.
השני טיול שנבחר בשניה אחרונה( יומיים לפני היציאה) באמצע יולי. הרגשתי צורך להתאוורר מיידית מהטילים ולנוח קצת מהמצב בארץ. בחרתי בטיול מאורגן ליוון כי זה מה שהיה זמין, זול וקרוב. בחזרה נתקענו כי הופסקו הטיסות לארץ אבל זה לא באשמת המאורגן ודוקא היותנו בקבוצה הקלה על הטיפול במצב.
אז נכון שאלה לא טיולי פארקים. אוכלוסיה שונה, מעט ילדים אבל ממש הופתעתי לטובה וביטלתי כמה מהסטיגמות שהיו לי לגבי מאורגנים.
אם דה מה שהילד רוצה ואת לא נוהגת בחול( גם אני לא׳) , לא עולה על מתקנים , לא הייתי פוסלת. תעשי קצת סקר שוק זה יכול להיות פתרון לא רע. אולי אפילו תופתעי לטובה.
מצד שני שווה אולי שוב לפתוח את זה לדיון משפחתי. אני את ילדיי שכנעתי שהטיולים המשפחתיים שלנו שווים יותר מסבב פארקים. שלכל הפארקים אנחנו מגיעים צעד צעד, בטיולים שונים בלי לרוץ בין שלוש מדינות בשבוע. אז מה אם כל החברים במאורגן, שלנו שווה יותר והם קיבלו ושמחו על הבחירה.
אם לא הולך וזה מה שהבן מבקש, לכי אתו. אופציית המאורגן לא כל כך רעה.
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדליליה אם את לא נוהגת בחול, ומדובר בטיול בעיר לילד, אל תחשבי פעמיים תיסעי
בטיול מאורגן.
אני אישית לא חסיד ועדיין לא הייתי בטיולים מאורגנים , אבל תני למישהו אחר לדאוג לך לכל הפארקים שהבן רוצה.
חבר שלי היה בשני טיולים של מגה וההורים של אשתי היו באחד, החיסרון זה הקבוצה
שעם קבוצה טובה זה נהפך ליתרון גדול, ומדובר היה בסוג של טירונות מגיעים ללינה
סביב השעה 19:00 - 20:000 ויוצאים מוקדם בבוקר.
היתרון שחבר שלי תמיד הדגיש זה שהילדים מתחברים מהר מאוד ואז בפארקים
הם פשוט נעלמים ולך יש זמן איכותי.
העיקר שיהיה במזל טוב וטיסה נעימה
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדתודה חברים,
חשבתי ששאלה כל כך ריטורית שלא תהיה שום התייחסות אליה.
מרינה - תודה על החיזוקים, תאורטית הכל נשמע קלי קלות - בשטח לא בטוחה שהייתי יכולה לקחת מושכות לידיים ולעשות הכל לבד, אני טובה בהכנות וטיפול בטיול עד לשערי גן עדן "בן גוריון", מפה ואלה - בעלי, שיהיה בריא, חולק איתי הכל יחד.
שמוליק - משמח ומרגיע קצת מה שאתה מספר, אלו בדיוק החששות שלי, וביניהם הכי חשוב מי באה איתנו לטירוף הזה הנקרא "טיול פארקים" (אשמח לדעת עם איזה חברה נסעתם)
יולי - רעיון נהדר לצרף עוד אמא וילד, אבל אין, וגם אם היה, עדיין הייתי חוששת מנהיגה בחברה של (אולי) אמא היסתרית כמוני

איריס - קלעת בול, גם אני רוצה שלילד תהיה חברה, כי אחים אין הפעם, ואפילו אבא ואמא לא יכולים לספק הנעה שמובטחת להם בחברת המתבגרים חסרי מנוח כמוהם.
ליליה
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדלילוש,
בתכל'ס אין בעיה להסתדר בתחבורה ציבורית. אפטלינג, אירופה פארק, יורודיסני, פנטזיה לנד - כל אלה נגישים מערים גדולות או ערים סמוכות שבתורן נגישות מהערים הגדולות. אין פה הרבה מה לתכנן אם המוקד הוא פארקים. בתי מלון, תחבורה ציבורית, כרטיסי טיסה הכי הגיוניים למסלול וקדימה.
אבל!
אבל!
אבל!
הקטע שאת לא עולה על המתקנים הוא לדעתי קריטי. הייתי עם הילד בלונה פארק יחסית הכי פושטי בהשוואה לכל הפארקים - זה של בודפשט. והוא נורא נהנה. מאוד נהנה. אבל הוא עלה לבד על כל המתקנים. וכשעמדתי לבד שם למטה והסתכלתי בהמון פחד מהול בגאווה בנסיך שלי מתעופף למעלה הרגשתי כמה בודד הוא שם, לבד. בלעדיי. היו כמה מתקנים שראיתי שהוא רוצה אבל הוא וויתר כי הרגיש גם לא כיף לבד וגם לא נעים כי אני ישבתי "לבד בחושך" למטה.
קיצר, אין לך ברירה יקירתי. קחי טיול מאורגן. תנמיכי את הציפיות. קחי ספר טוב. תחליטי שזאת השקעה כספית בילד (כמו נניח סאמר סקול). תנסי לזרום עם החוויה החדשה. זוכרת שלא בדיוק רצית את כפר הנופש? בסוף דווקא לא סבלת כל כך. לכי תדעי אולי גם הפעם יהיו הפתעות. תעשי שיעורי בית, תבדקי טוב טוב כל מה שמציעים, מי מציע, המלצות וכו' וכו'. ואל תשכחי לדווח אחר כך.
אלונה
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדהיי ליליה,
אנחנו נסענו עם רימון.
אם תבחרי לנסות - חשוב לנסות לדעת מי המדריך / מדריכה המיועדים ולברר עליהם לפני הרישום.
בהצלחה,
שמוליק
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדליליה,
תעשי הכנה נפשית לעצמך. תיאום ציפיות. בטיולים האלה הילדים נהנים, הם מתחברים אחד לשני מהר מאוד, מתיישבים בחלק האחורי של האוטובוס ומעבירים זמן בהנאה. לא תמיד ולא מי יודע מה מקשיבים להסברים, מדברים בקול רם וכו'.
חברה שלי נסעה עם בתה לטיול כזה מאותן סיבות בדיוק שתיארת. היא לקחה כמה וכמה audiobooks וכשלא ניתן היה להקשיב למדריך, הקשיבה לספר והתבוננה בנוף מבעד החלון. הטיול היה לכבוד בת מצווה של הבת והבת חזרה עם סיפורים וחוויות בסופרלטיביים. וגם החברה שלי נהנתה דרך אגב. מה"לבד"וגם מחברתה של הבת.
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדהיי,
עד שהגעתי ל : אני לא עולה על מתקנים....אמרתי לעצמי,קטן אליה היא יכולה לבד.
רק את מכירה את בנך, איך הוא?האם יש סיכוי שיעלה לבד? יש סיכוי שתעלי על משהו?אני בטוחה שכן.גם אני עליתי,לא רכבת הרים אבל על חלק גדול מאוד ונהניתיייייי בגדול.
עכשיו למאורגן,הייתי ב שני טיולים כאלה עם ילדים.החוכמה לבחור בטיול המתאים.
לא כמות הפארקים,אלה המרווחים ביניהם הם החשוב,אחרת הילד ישן ולא ירצה לצאת בבוקר ואת??תציאי כי שילמת ,עם עיניים נפוחות.
טיול מאורגן זה לא מילת גנאי.הרבה תלוי ממדריך,וממסלול,אפילו מהמחיר.
אחיינית שלי היתה בטיול השנה עם בת צווה עם הרבה מאוד חששת ונהנו ממנו מאוד.
אם יש לך סוכן/ת טובה(טובה!) תתיעצי איתה באיזה חברה לבחור,תקראו יחד את האותיות הקטנות ובין השורות ,תבחרי בכזאת שמשווקת כמה חברות..
תשבי עם הבן,תקראו יחד חוברות של השנה,תעלי דברים שנראים לך יותר או לא נראים במסלול,תכווני ללא יותר מ3 פארקים בטיול..כמעט סגרתי על 5 פארקים ב10 ימים,מודה לאחותי שעצרה אותנו בזמן,לטענתה היה שיש לה רק אחות אחת,ולא בא לה להפסיד אותה לטובת פארק

-
טיול פארקים - מאורגן או לבדשמוליק - תודה, בודקת כל האופציות.
סלבדור - בטוחה שזאת התמונה הכללית, אבל זה טיול שלו, והוא הכי חשוב
ואני - כבר מתחילה להוריד ספרים חדשים לקינדל שלי

אלונה, אחותי - כרגיל, צודקת.
ישבתי לי וחשבתי שבעצם כל הטיולים אני עושה "בשבילם", שהיו בריאים,
ש"הם" יהנו, ש"להם" יהיה מה לעשות בטיול, ש"הם" לא התאכזבו - אף פעם לא חשבתי מה אני יעשה שם, אבל השנה קצת שחררתי, ומאוד נהניתי (לקח זמן, אל תחשבו שזה קל) בסופו של דבר .
אז אתחיל חפירות הקטנות שלי,
מבטיחה לדווח (מקווה שלא רק על ראש וצעקות מכסאות האחוריות של אוטובוס)
המון תודות לכולם,
ליליה
-
טיול פארקים - מאורגן או לבדאמה - אני ככל הנראה בתקופה של שינוי סטיגמות,
חופשה בכפר נופש (המוצלחת, המדהימה, המשחררת ומפנקת) - פתחה תקופה זאת,
תפקיד שלי הפעם הוא קניינית בררנית, אני מכירה את בן שלי ואני זורמת איתו,
הצעות ספיציפיות התקבלו בברכה

ולגבי מפרט טיול שכזה - באמת ראיתי כבר דברים הזוים, נסיעה של 2,5 לעיר, סיור בעיר, נסיעה של 3 שעות למלון - וכל זה באותו היום, מה הם יצליחו להבין, בילוי נהדר באוטובוס ..נו, שוין, אנמיך ציפיות, אולי יצא מזה משהו טוב.