הגעה לאפלינג מאמסטרדם
-
בראש השנה אני אסע עם שלושה מתבגרים לאמסטרדם. היינו רוצים לצאת לאפלינג ההתלבטות שלי היא בין השכרת רכב לתחבורה ציבורית.
אשמח לקבל עצות
-
הגעה לאפלינג מאמסטרדםאהלן,
בחודש ספטמבר פארק אפטלינג פתוח בין השעות עשר לשש בלבד. ההגעה בתחבורה ציבורית מאמסטרדם לאפטלינג די מסורבלת ולא יודע כמה זמן נטו יישאר לכם לבילוי בפארק, אחרי שתטרטרו עצמכם ברכבת מאמסטרדם לכיוון S-Hertogenbosch ואז משם באמצעות אוטובוסים לפארק עצמו. עניין של שעתיים לפחות לכל כיוון...
על פניו, לדעתי, יש לך שתי אפשרויות הגיוניות (תלוי גם כמה זמן אתם בכלל באמסטרדם): ההצעה הראשונה היא להתמקם שם ללילה אחד, כלומר, להגיע בתחבורה ציבורית עוד בערב שלפני ולהתמקם במלון בעיירה קצהובל שליד אפטלינג ואז למחרת, לאחר ארוחת בוקר להגיע עם הפתיחה לפארק, לשהות שם עד הערב והסגירה ואז לשוב לאמסטרדם.. מאחר וזה לילה אחד לא צריך מזוודות וכדומה, אלא ניתן להסתפק בתיקי גב..
האפשרות השניה היא אכן לשכור רכב, אבל הבעיה היא שקשה מאוד עם עניין החניה באמסטרדם ומאחר ורק תצאו מאפטלינג בשש בערב, סביר להניח שכאשר תחזרו לאפטלינג אז סוכנויות ההשכרה בעיר תהיינה סגורות ותצטרכו להחזיר את הרכב רק למחרת בבוקר. מדובר על נסיעה של שעה וחצי בערך מאמסטרדם לאפטלינג ואפילו שעה וארבעים... אגב, במקרה כזה, עדיף לא ביום ראשון...
לגבי האפשרות הראשונה, של גיחה ללילה אחד שם: יצא לנו לבקר באפטלינג שלש פעמים, בפעם האחרונה ליומיים רצופים והיה מדהים. בשני הביקורים האחרונים באפטלינג ישנו במלון שנקרא De Kroon בעיירה קצהובל (Kaatsheuvel), שבשטחה נמצא אפטלינג. מדובר במלון משפחתי סטנדרטי וחביב, אבל יתרונו המובהק על כל המלונות באזור הוא בכך שהוא ממוקם 5 עד 7 דקות הליכה מפארק אפטלינג (בהליכה איטית ונינוחה מאוד) וזה פשוט תענוג. הרכב בחניה החופשית ליד המלון והולכים ברגל. אם רוצים, ניתן (וכדאי מאוד) לקנות במלון גם כרטיסי כניסה לאפטלינג (כך עשינו פעמיים) ואז בכלל, סוף הדרך .....אין צורך אפילו לעמוד בקופות, היישר לשעשועים ולמתקנים. זה הקישור הישיר למלון דה קרון בקצהובל ליד אפטלינג: http://www.booking.com/hotel/nl/kroon.html?aid=330268
כאן הרחבתי, בבלוג המשפחתי שלנו, בתיאור מלון דה קרון, כולל תיאור החדרים ואגב, יש חדרים לארבעה וחמישה, כך שזה פתרון נהדר עבורכם: http://www.maromtrips.com/netherlands/hotels/he
וזה לגבי מלון אפטלינג שציינתי כבדרך אגב למעלה, מלון אפטלינג יוקרתי ויקר יותר ונמצא צמוד צמוד לפארק עצמו, אבל הוא יקר בהרבה (למרות שאם בא לפנק ולהתפנק, חופשי...). אני תמיד מפנטז עליו וכמו בכל הפנטזיות, אני תמיד מסיים במלון דה קרון, מסיבות תקציביות. הנה הקישור למלון אפטלינג:
http://www.booking.com/hotel/nl/gtefteling.html?aid=330268
לגבי ההצעה הראשונה של רכב שכור ליום... תבדקי באתר של רנטלקארס (גילוי נאות: בשני אתרי המידע שלי יש לי איתם שיתוף פעולה שיווקי), כי אני יודע שהם משכירים רכבים גם ליום אחד.. אם תצטרכי סיוע ממוקד, תשלחי לי הודעה פרטית. בכל מקרה זה האתר שלהם: http://www.rentalcars.com/Home.do?affiliateCode=toureply1 אני מעריך שרכב שכור ליום, ביחד עם הוצאות דלק וחניה, יעלה לכם בסביבות 100 אירו, כולל עלות הרכב כמובן..ומאחר ואת באמסטרדם, הנה "מניפסט אמסטרדם" שלי, שפרסמתי אותו בעבר גם כאן לא מעט פעמים: http://www.maromtrips.com/netherlands/amsterdam/he
כל מיני רעיונות לאתרים ויעדים לביקור עם ילדים (וגם בלי, האמת) באמסטרדם..אני מקנא, אני מודה..

מקווה שסייעתי במשהו..
רק בשמחות!אורן
-
הגעה לאפלינג מאמסטרדםלחלוק על אורן בענייני אמסטרדם והולנד זו קצת עזות מצח מצידי
ובכל זאת. גם אני הייתי 3 פעמים באפטלינג. פעמיים בזוג (מודה ומתוודה שגם כבוגרים התענגנו מהמקום) ולאחרונה ביולי לפני שנתיים עם שני בני נוער.בפעמיים הראשונות נסענו בתחבורה ציבורית מממרכז אמסטרדם. די מייגע, אבל לא נורא. בשביל לקבל מושג כללי על זמנים, בדקתי בגוגל מפס זמן הגעה מרמברנדטספליין לאפטלינג ברכב פרטי (כשעה ורבע) ובתחבורה ציבורית (כשעתיים וחצי). אבל אם לוקחים בחשבון את כל הבוג'ראס שכרוך בלקיחת הרכב והחזרתו, נראה לי שתחבורה ציבורית דווקא תחסוך בזמן.
כשהיינו עם הילדים היינו עם רכב שכור. בני הנוער שלי אינם משכימי קום, כך שנכנסנו בשערי אפטלינג רק בסביבות 13:00. למרות שהיינו ביולי, תקופה יותר הומה מסוף ספטמבר, הילדים הספיקו עד השעה 20:00 להיות בכל מתקן שרצו לפחות פעמיים. בין לבין גם עשינו הפסקה לארוחה ועוד כמה הפסקות יותר קצרות (כולל הפסקת גשם ). כלומר, בעיני, בילוי של שש-שבע שעות בפארק המקסים הזה בחודש ספטמבר יכול להיות נינוח, מהנה ומספק. אם נראה לך, שזה ראלי מבחינתכם לצאת מאמסטרדם עד 09:00 (כפוף לבדיקת לוחות זמנים של התחבורה הציבורית) לדעתי יהיה לכם מספיק זמן כדי להנות מאפטלינג.
אני מצטרפת לאורן לעניין הקנאה.
טל
-
הגעה לאפלינג מאמסטרדםקודם כל תודה רבה על התשובה המהירה וכבר בדקתי את הקישורים . אנחנו נהיה באמסטרדם כשבוע וכבר שכרתי דירה לכל משך השהייה כך שלינה קרובה לא רלוונטית ( לפעם הבאה). ואכן אין סיכוי שאצליח להעיר את הבנים שלי לפני 8-9 בכדי לצאת בזמן כך שרכב נראה האפשרות המתאימה. קראתי שיש מגרשי חניה ליד התחנה המרכזית ( הדירה שלנו קרובה) האם זה נכון ועד כמה הם בטוחים לחניית לילה?
-
הגעה לאפלינג מאמסטרדםנסי לחשוב אחרת.
השכרת רכב-ערב קודם עד שעת סגירת המשרדים בעיר-
לוקחת דוגמית מיורופקאר אבל כל חברה אחרת נכונה באותה מידה
התחנה הכי קרובה למרכז העיר
overtoon (מקווה שאייתתי נכון, אם לא תורידי 0 אחד)
בעיקרון בימי אמצע השבוע פתוח עד 19.00
כלומר ביום A (שאינו שישי שבת או ראשון ) יש לשכור רכב לפני השעה 19.00 באותה נקודת השכרה .
יש למצוא חניה במרכז העיר או בקרבה לדירה ששכרתם (20-30€ ללילה?)
ויש לדאוג לצאת מאפטלינג לפני השעה 17.00 כדי להגיע בבטחה עד 19.00 להחזרת הרכב כדי לא לשלם יום השכרה נוסף ויום שכירות נוסף.
כמובן שיש לצאת מהדירה לפני 09.00 כדי להגיע עד 10.30/11.00 לפארק עצמו ולבלות בו עד הסגירה.
כל שיבוש בלוח הזמנים הנ"ל יעלה לך עלויות משמעותית או יקצר את השהות בפארק-ורק את יכולה לדעת עם ילדייך כמה זמן דרוש להם כדי להינות בפארק, אצלי מבוקר עד ערב (מתבגרים) וחזרנו גם פעם שנייה בעיתוי אחר
.היתרון שהסתיו אינו הקיץ והתורים קצרים יותר.
אבל יש עוד חלופה (בגישת אורן) ולמרות שיש לכם דירה באמסטרדם- לשכור את הרכב כאמור עד 19.00 לארוז תיק קטן ,ללון לילה במוטל דרכים אפילו קצת יותר רחוק (אזור רוטרדם) ,בבוקר להגיע לפארק עם הפתיחה (וזו לא בעיה כשלנים קרוב) ולמצות אותו.
אם הסיפור הזה הולך לעלות לכם כל כך הרבה אז לפחות תנצלו כל דקה ממנו .
-
הגעה לאפלינג מאמסטרדםאני שכרתי רכב מחברת Sixt וניתן היה להחזירו עד השעה 11:00 בלילה לסניף שליד התחנה המרכזית באמסטרדם.
-
הגעה לאפלינג מאמסטרדםאת יכולה גם לנסות לבדוק דרך אלבר, אני יודע שבהולנד המחיר של רכב ליום הוא זול ועולה 28יורו..לגבי השעות וכדומה אני פחות יודע-תבררי איתם. אפלינג פארק חלום, אתם תהנו- רק חבל שהוא פתוח פחות שעות בחודש הזה, מוזר. מה הסיבה?