מסלול בפריז בארבעה ימים
-
שלום לכולם,
אנו נוסעים שבוע הבא לפריז ולהולנד. בפריז נהיה כ- 4 ימים ונשמח לקבל חו"ד על המסלול הכללי שבנינו. נציין שאנו זוג צעיר ואין לנו בעיה עם ימים עמוסים (וגם ממצים יחסית מהר כנסיות/מוזאונים וכו'). כמו כן, היינו בפריז אבל מזמן (כילדים), כזוג זו הפעם הראשונה שלנו ביחד.
יום 1 (יום שישי)- נחיתה ב- 9:30 בבוקר, הגעה לדירה באזור המארה בסביבות 11:00. קבלת הדירה היא ב-14:00 ולכן חשבנו לשים מזוודות ולבקר בנוטרדאם ובסאן שאפל. בשעות הערב סיור ברובע המאריס.
יום 2 (שבת): כיכר קונקורד, גני טולרי, שאנז אליזה, שער הניצחון, מגדל אייפל ושייט בסיין. שאלה- האם ארמון אינווליד שווה ביקור?
יום 3 (ראשון): הרובע הלטיני, מרכז פומפידו (נעלה אולי רק לתצפית) וגני לוקסמבורג.
בערב- אזור מונטמרטר, גשר המנעולים)
יום 4 (שני): ארמון ורסאי (האם מומלץ לבקר?) , גלארי לה פיאט ורובע לה דה פאנס. בערב גשר האומניות.
זה בגדול המסלול שחשבנו עליו, האם הוא הגיוני וסביר מבחינת זמנים לדעתכם?
כמו כן, נשמח לשמוע אם יש מקומות שפיספנו או לחילופין מקומות שאנחנו יכולים לוותר עליהם.
תודה מראש ושבת שלום!
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםמה שבעיקר שמתי לב זה שיש לכם מקומות שנראים לא שייכים גיאוגרפית ליום מסוים אבל כן ליום אחר:
גשר המנעולים מחבר, פלוס מינוס, בין הרובע הלטיני והנוטרה דאם. זה לא ממש הגיוני להגיע לשם דווקא ביחד עם המונמארט. אולי אם נורא דחוף לכם להיות שם דווקא בערב.
מרכז פומפידו, לעומתו, נמצא ממש ליד, שלא לומר, בתוך המארה.
אם בחרתם להגיע לורסאי אז כנראה לא תספיקו גם את יתר התכניות האחרות של היום. מצד שני, גלרי לפייט זה מרכז קניות יקר ויוקרתי והסיכוי שתקנו בו לא מאוד מאוד גבוה. היום השלישי שלכם יחסית פנוי, תוכלו להעביר דברים לשם.
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםקודם כל תודה על המענה.
כנראה שבאמת נעביר את מרכז פומפידו וגשר המנעולים ליום הראשון.
לגבי גלרי לפייט- אין לנו כוונה לקנות שם משהו אלא רק להסתובב שם קצת ואולי באמת נעביר את זה ליום השלישי.
לגבי ארמון ורסאי- האם לדעתכם מצדיק לצאת מהעיר (נסיעות, תורים)? או שכדאי לוותר במסגרת הזמן שלנו?
כמו כן, לאיזה אטרקציות מומלץ להזמין מראש דרך האינטרנט וגם באיזה שעה מומלץ לעלות על האייפל (חשבנו באזור 19:00)
תודה שוב.
-
מסלול בפריז בארבעה ימים1.אנחנו מאוד נהנינו באינוליד,נכנסנו גם למוזיאון הצבא-תותחים,מדים מפעם וקצת היסטוריה.
גם הכנסייה שבה נמצא קבר נפוליאון מאוד מרשימה.
2.לעלות על האייפל כדאי לקראת השקיעה ואז זוכים לתצפית גם באור,גם בשקיעה וגם בחושך ,שהכל מואר ומקסים. תבדקו שעת שקיעה!
3.ממליצה גם לעלות על שער הניצחון-זו חוויה מיוחדת לעלות במדרגות הלוליניות המקוריות והתצפית מהממת גם מכאן.
4.אנחנו היינו כמה פעמים בפריז ועדיין לא הגענו לארמון ורסאי למרות התכנונים.. העיר כיפית ומפנקת ולא מצאנו עצמנו יוצאים ממנה ליותר מחצי יום(:
5.מוזמנים לקרוא את סיכום פריז שלי בפורום משפחות.
הילדים שלנו גדולים ואפשר להתרשם ממה שעשינו איתם!
6.מאוווד ממליצה על מדריך שיחור-קנו כבר עכשיו.יש בספר המלצה למסלולים יומיים וזה יכול לעזור בלעשות סדר בתכנון.
מתי נוסעים?
סיגל
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםבעיני את גלרי לפייט תוכלו להשאיר כאופציה. לי הוא בעיקר הזכיר את המשביר לצרכן. מה שכן, אם כבר באתם לשם, מהקומה האחרונה יש יציאה לגג ושם יש תצפית לעיר בחינם. אגב, דווקא כן אהבתי את גלרי לפייט גורמה, שזה שילוב בין סופר לשוק, עם דברים טעימים ומעניינים. יש שם גם הרבה דוכנים עם אוכל מוכן בכל מיני סגנונות שאפשר לקנות ולאכול, וגם הרבה מוצרי מזון. כמו סופר ״למתקדמים״.
ורסאיי ואייפל הם שני מקומות שבעיני כדאי ללכת אליהם אם יש מזג אוויר טוב. אי אפשר לדעת את זה שכקונים כרטיסים מראש וזה סוג של מלכוד: אם יש יום גשום, עם רוח וערפל אז לא כיף לעלות. אם יש יום יפה, זה מצוין, אבל כמוכם חושבים גם יתר התיירים. תלוי מה חשוב לכם יותר. אנחנו לא הזמנו כרטיסים בהתחלת ינואר ובאמת הלכנו בערך ביום היחיד באותו השבוע שהיה בהיר. הגענו בערך ב-10 וכבר היה בערך תור של שעה. אנחנו פשוט החלטנו לקבל את זה בהבנה ולהיות סבלניות. הבאסה עם להזמין מראש זה שלא יודעים מה יהיה מזג האוויר. אם זה בשבוע הבא אז תבדקו אם בכלל נשארו כרטיסים להזמנה באינטרנט, עשוי לחסוך את ההתלבטות. לגבי ורסאי, הייתי שם לפני הרבה שנים עם ההורים, בנסיעה האחרונה בכלל לא שקלנו לנסוע לשם כי היה לנו מספיק מה לעשות בתוך העיר. הארמון מאוד מאוד יפה אבל גם הגנים: לא בטוחה שהייתי נוסעת לשם בלי אפשרות להיות בגנים. בעיני תוכלו לשמור את זה כאופציה למקרה של מזג אוויר טוב, או במצב אופטימלי - בוקר גשום וצהריים בהירים. אני חושבת שזה תלוי מול מה מעמידים את זה.
באותו עניין, נכון שספטמבר עכשיו, אבל עדיין יכול להיות קצת גשום לפעמים. כדאי, בעיני, שתהיה לפחות תכנית חלופית אחת שמתאימה ליום גשום.
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםשקד- את צודקת לגבי ההזמנה מראש, זה באמת מאוד מגביל.
בדקנו באתר ואכן אי אפשר כבר להזמין כרטיסים לשבוע הבא. הבנו שאם עולים ברגל התור פחות נוראי- זה נכון?
לגבי ורסאי- החלטנו לוותר ובעיקר משום שביום שני (שדווקא יוצא שמשי) הארמון סגור.
סיגל- תודה על ההמלצות. קראנו את הסיכום וזה ממש עושה חשק להגיע כבר (נוסעים ביום חמישי
.בדקנו ושעת השקיעה היא באזור 20:00, נשאר רק לקוות שיהיה פתוח עד הלילה ולא יסגרו בשש (רשמו שהחל מספטמבר סוגרים מוקדם יותר אבל אין תאריך ספציפי).
אגב, אם יש למישהו המלצה למסעדה צרפתית טובה, נשמח לשמוע. חשבנו אולי לנסות את אחת ממסעדות המישלן בעסקית צהרים (ככה שהמחיר יהיה שפוי...)
תודה מראש!
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםממה שאני זוכרת, בהתחלת ינואר 2013, היה תור ארוך לקניית כרטיסים ולבידוק בטחוני. יכול להיות שאפשר לעלות ברגל ולדלג על התור, לא יודעת מה קורה מבחינת הבידוק הבטחוני במקרה הזה. נראה לי שאתם יכולים להגיע לשם, לראות מה המצב ולהחליט אם תחכו בתור או שתתחילו לטפס.
הייתי בכמה מקומות ממש טובים של מתוקים. במסעדות, היו לנו כמה המלצות מראש אבל לא מספיק התחשק לנו להגיע במיוחד. באזור המארה יש המון מסעדות צרפתיות שנראה שצרפתים נכנסים לאכול בהן. בחרנו אחת שנאאתה נחמדה ותכלס הייתה לא רעה. אם אתם רוצים מקום ממש טוב הייתי מתחילה לקרוא בלוגים של אוכל, קצת לא תצאו מזה אבל אם זה חשוב תנו. יש גם בלוגרים ישראלים שממליצים.
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםמסעדה צרפתית מומלצת:
La restaurant du Comptoir
הכתובת 34 rue Montmartre
צריך להזמין מקום.
כל מה שהזמנו היה פשוט מעולה,הכל!
היינו אפילו עם הילדים ,למרות החששות ממסעדת גורמה ,ובזכותם טעמנו עוד מנות שנראו היו לא מסובכות מדי(:
חברים להם המלצנו חוזרים לשם שוב ושוב.
גם אנחנו מחכים כבר לפעם הבאה
. -
מסלול בפריז בארבעה ימיםאנחנו מצאנו שהרובע הלטיני היה יחסית סגור ביום ראשון, אז הייתי מכוונת להגיע לשם ביום אחר, עד כמה שאפשר.
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםארמון האינווליד די שיעמם אותנו. המון תערוכות שיריון ונשק. רק המתחם של קבר נפוליאון מרשים, אבל לדעתי כדי להיכנס לשם, צריך כרטיס לכל המוזיאון.
לא מומלץ ללכת למונטמרטר בערב. אנחנו הרגשנו לא לגמרי בטוחים שם. המון סודנים שמכייסים, וגם קירבה מטרידה לאזור כיכר פיגאל שמלא במוסלמים. בנוסף, מרבית הדוכנים בכפר האומנים נסגרים בשעות הערב, ואז חלק מהאווירה של המקום נעלם.
-
מסלול בפריז בארבעה ימיםלגבי הרובע הלטיני, בכוונה תכננו ליום ראשון כי קראנו שביום ראשון יש אווירה נחמדה יותר, שוק מופטאר פתוח וישנם דוכני ומופעי רחוב. האם זה לא נכון?
אנחנו גמישים מבחינת הימים, פשוט חשבנו שהכי מומלץ לעשות את הרובע הלטיני וגני לוקסמבורג ביום ראשון.
לגבי מונטמרטר- תודה על ההארה, נקדים את ההגעה לשם. הבנו גם שאפשר לזהות מהתצפית טוב יותר באור היום.
סיגל- תודה על ההמלצה, מקווים שנצליח להגיע ולהינות גם

תודה לכולכם!
-
מסלול בפריז בארבעה ימים הסעות עובדיהDeborah Ovadia
עובדיה הסעות פריז !!!!!
תוכלו להזמין בטלפון 054-832-5353
או www.ovadia-shuttle.com
עובדיה