ניקו, יפן - טיול של יום
-
מתכננים טיול בנובמבר הקרוב. ראינו שיוצאים לניקו לטיול בן יום וחוזרים ללינה בטוקיו.
JR מגיעים?
כמה זמן הנסיעה?
האם כשמגיעים ניתן לטייל באיזור ברגל או שזקוקים לרכב\הסעה?
תודה מראש, אלי
-
ניקו, יפן - טיול של יוםמשך הנסיעה כשעתיים לכל כיוון. ה JR מגיע ואפששר להשתמש בפאס.
יש במקום תחבורה ציבורית (אוטובוס) שנוסע בין האטרקציות ואין בעיית התניידות.
-
ניקו, יפן - טיול של יוםרוני, תודה
נראה לך סביר לצאת מטוקיו בסביבות 8, לטייל במקום 6-7 שעות ולחזור? או שרצוי לישון שם?
אלי
-
ניקו, יפן - טיול של יוםיש ניקו עצמה = 2-3 מקדשים יפים אחד יותר מהשני, אם זה מאד מעניין אתכם,
ויש סביבות ניקו שזה נופים.
יש בניקו מקומות יפים מאד ללינה.
השאלה כמה זמן יש לכם בטוקיו בפרט וביפן בכלל ועד כמה מעניין אתכם לחרוש מקדשים.
אנחנו העדפנו יותר טוקיו ופחות ניקו ולכן הקדשנו לה רק יום.
התכנון שלך סביר אם אתם באים רק למקדשים.
-
ניקו, יפן - טיול של יוםרוני שלום,
שוב תודה על ההענות המהירה והאינפורמטיבית שלך. אם אני מבין נכון, אז אם יש לנו חמישה ימים בטוקיו לא היית מקדיש אחד מן הימים ליציאה לניקו? אני מבין נכון?
אלי
-
ניקו, יפן - טיול של יוםכן ולא.
תראה, המקדשים שם והסביבה יפים מאד.
אם לא חווית מקדשים במזרח, אז לא הייתי מוותר. הייתי יוצא מוקדם בבוקר (ממש מוקדם, נאמר 6:00) וחוזר לעוד רבע יום טוקיו.
אם, כמונו, חרשת מקדשים בהודו, בורמה, סין, קמבודיה, תאילנד - אז זה מקבל עדיפות פחותה, נאמר מול שוק הדגים שאליו צריך לקום ב 3:00..
התשובה לא חד משמעית ומאד תלויה גם בעניין שלך בנושאים שונים שמרכיבים אומה.
-
ניקו, יפן - טיול של יוםרוני, תודה רבה על התשובה המפורטת
יש לי עוד שתי שאלות:
1. אני מגיע ליפאן בטיסה לאוסקה. האם כדאי לשהות שם לילה או לעבור מיידית לקיוטו?
2. בטוקיו שהיתי בעבר במלון ניו אוטני, ואהבתי את המלון והסביבה. לצערי המלון אינו פנוי אז הזמנתי במלון אינטרקונטיננטל הנמצא בכתובת:
~The Strings Tokyo 26-32/F Shinagawa East One Tower 2-16-1
Konan, Minato-Ku
ברור לי שאיכות המלון מצויינת. האם המיקום שלו נוח? מתאים לתיירים שאינם מחפשים עסקים?
אלי
-
ניקו, יפן - טיול של יוםהייתי 35 ימים ביפן ואף לא יום באוסקה.
לעומת זאת בילינו 6 ימים מלאים בקיוטו ונהננו מכל רגע (וראינו רק שני מקדשים, שני ארמונות ושני גנים יפניים)
זה לא אומר שאין מה לראות באוסקה. אבל כמו בנ"ל - זו שאלת עדיפויות.
לגבי המלון - אין לי מושג. לא מכיר. אבל בסופו של דבר לטוקיו הרבה רובעים שצריך להגיע אליהם ברכבת בכל מקרה, והמלון נמצא צמוד לתחנת שינאגאוואה ולימאנוטה ליין (חינם אם יש לך JRPass).
-
ניקו, יפן - טיול של יוםתודה רבה, רוני
-
ניקו, יפן - טיול של יוםדווקא מעניין לראות את אוסקה בעלת האופי היותר "פאנקיסטי" לעמות קיוטו השמרנית. גם הארמון שם יפה
-
ניקו, יפן - טיול של יוםמאד ייתכן. שוב, טיול זה אוסף של פשרות וויתורים ובעיקר על מה לוותר. אני בטוח של עיר כמו אוסקה יש המון מה להציע ואני יודע כמה הפסדתי. וכל אחד צריך לקרוא, לחקור ולעשות את הפשרות שלו.
-
ניקו, יפן - טיול של יוםהיי רוני ,
מעניין אותי לשמוע מה עשיתם בקיוטו מעבר למקדשים ולגנים.
יש לנו 5 ימים בעיר עם תכנית דיי מסודרת אבל יש בה לא מעט מקדשים. אשמח לגוון
-
ניקו, יפן - טיול של יוםזה עניין של טעם אישי.
ראשית אנחנו אוהבים ערים ולקיוטו יש אווירה מיוחדת ברחובות ובחנויות שלה. מין שיק יפני שמקשר בין עבר מסורתי להווה דינמי. עשינו הליכות של שעות (זה יכול להיות 8-10 שעות הליכה ביום, כמעט הליכה לאיבוד) ברחובות וככה מכירים את העיר.
אנחנו מאד אוהבים להסתובב בשוקים, ובקיוטו יש שוק מקורה ענק וממנו שוק האוכל - נישיקי, המקורה הגדול והמיוחד. ברחובות שיג'ו וקראוואמאצ'י מלאי החנויות והתנועה.
הרובעים גיון והיגאשיאמה וסביבותיהם שמשכו אותנו יומיים, ורחוב פונטוצ'ו על בתי האוכל שבו.
כמובן שהמקדש המוזהב, ארמון ניג'ו, מקדש גינקאקוג'י על גניו.
-
ניקו, יפן - טיול של יוםתודה לכולם, אני שמח לשמוע הערות והארות. הייתי ביפן שלוש פעמים, מתוכן פעמיים קצרות - בענייני עבודה ופעם אחת שבועיים. עכשו אני מתכנן טיול של 12 ימים נטו ומנסה לגבש את התוכניות שלנו. בשבילי, זה כמו טיול חדש