קונקשן לילה בלונדון
-
היי,
אני טסה לארה"ב ביום רביעי ויש לי קונקשן של 12 שעות בלונדון בשעות הלילה (נוחתת ב21 ויום למחרת טיסת המשך ב10:30) נוחתת בטרמינל 1 וטיסת ההמשך יוצאת מטרמינל 3.
רציתי לבקר את חברה שלי שגרה קרוב לתחנת פיקידילי ורציתי לשמוע טיפים.
קודם כל- מבחינת הtube הלונדוני- כמה יעלה? כמה זמן ייקח? האם אפשר לקנות כרטיס הלוך ושוב (אם זה כדאי בכלל) והאם יש מחיר מוזל בגלל השעות המשוגעות (יוצאת מהשדה מאוחר וחוזרת מוקדם)
דבר שני- לגבי השארת מסוים בשדה: האם מומלץ? עד כמה זו תהיה פרוצדורה שתגזול לי הרבה זמן יקר??
והכי חשוב- לגבי היציאה מהשדה והכניסה אליו- גם האם זה תהליך מסורבל? לוקח זמן רב?? מן הסתם ישפיע על משך הזמן שלי לבלות במרכז לונדון.
אשמח מאוד לעזרה מכל הסוגים

-
קונקשן לילה בלונדוןקו פיקדילי פועל בין 06:00 בבוקר ל-23:00 בערב. הנסיעה עולה 5.70 פאונד עבור מי שלא משתמש בכרטיס אוייסטר (אז היא עולה 5-3 פאונד, תלוי בשעה). הנסיעה אורכת כ-55 דקות בין השדה למרכז העיר והרכבות סה"כ נוחות ובדר"כ לא עמוסות במיוחד.
למיטב ידיעתי יש שירות של שמירת חפצים בכל אחד מהטרמינלים של הית'רו והמחיר הוא סביב 10 פאונד ל-24 שעות. מעולם לא השתמשתי בשירות בעצמי.
הית'רו הוא שדה ענק והעובדה הזאת באה לידי ביטוי בעיקר כשצריך לעשות קונקשיין בין שני טרמינלים. זה לא המקרה שלך. לפעמים יש תורים ארוכים לביקורת הגבולות אבל להערכתי זה לא יהיה המצב בשעה שבה תנחתי. לטיוב יש תחנה שמשרתת את טרמינל 2,1 ו-3 כך שלא תצטרכי ללכת רחוק מדי. כדאי שתגיעי לשדה לפחות שעה וחצי לפני ההמראה למרות שמעולם לא נתקלתי בתורים ארוכים מדי בבידוק הביטחוני של הית'רו, אם כי אני כמעט תמיד עובר רק בטרמינל 5.
-
קונקשן לילה בלונדוןהיי,
1. אם זה קונקשן מלא (הכרטיס הוא ת"א - ניו יורק לדוגמה, עם שני BOARDING CARDS) אז את לא צריכה לדאוג למטען, הוא אמור להמשיך איתך עד ליעד הסופי. אם המטען עלייך, זה מסבך, כי אז את צריכה לחשב את זמן הפקדת המטען, משיכתו והמעבר בין הטרמינלים.
2. הפקדת המטען מחייבת בידוק בטחוני ושיקוף שלוקח כמה דקות.
3. אם המהירות חשובה, יש את HEATHROW EXPRESS, שעולה יותר (38 פאונד לשני הכיוונים) אבל מגיע לפדינגטון תוך רבע שעה... משם זה כבר פשוט... (5-6 תחנות ב TUBE)
4. כפי שנאמר השדה גדול, אבל זה לא שעות.... תזכרי שאת צריכה לעבור ביטחון לפני העליה לטיסת ההמשך, אז תכנני את הזמן בהתאם (בבוקר ה TUBE עמוס...).
טיסה נעימה