נורווגיה דרך הים
-
לייק גדולאיזה יופי של טיול, נופים משגעים ממש גלויה,
איריס רציתי לשאול לגבי אופן ההזמנה של קרוז דרך סוכן מחו״ל , בעבר הפלגנו אבל הזמנתי דרך סוכן מהארץ, האם אין חשש להזמין מסוכן שלא מכירים? האם קיבלת המלצות על החברה שהזמנת דרכה? יש דווקא הצעות מאוד טובות מ vocation to go ,ו cruise compete מה לגבי ביטוח אם השיט יהיה בקיץ?
אם תוכלי לתת טיפים בנושא אשמח,,,
תודה סמדר
-
BIG BIG BIG LIKEWOW, WOW, WOW!!!!
ת-ע-נ-ו-ג!!!
איך? איך בכלל חשבת לא לספר על הטיול המדהים הזה? עם כל הכבוד לכל הטיולים של כולנו (כולל כמובן שלי!!!) זה טיול אחר לגמרי. ליגה אחרת לגמרי.
איריס, אני חושבת שאת יכולה לזקוף לזכותך טרנד חדש בפורום - טיולי קרוז.
את יודעת כמה אני אוהבת את ארה"ב וחולמת לשוב אליה אבל אני חייבת לומר לך שהצלחת להעמיד מתחרה רצינית. בהחלט עוררת לי את התיאבון!
שאפו ענקי איך למרות מזג האוויר הלא ידידותי בעליל הצלחתם לטייל בכל זאת. ושאפו ענקי על ארגון הסיורים באופן עצמאי. את אלופה!!!!
אין ספק בכלל - נורבגיה + גלויה!!!
אפילו ברנדי (היי יקירתי!) קפצה להגיד שלום בזכותך!

אורי - לא להאמין שזה אותו מקום. אצלך השמים כ"כ בהירים! תמונות מדהימות! באיזה חודש אתם טיילתם בנורבגיה?
תודה רבה רבה!
עפרה
-
BIG BIG BIG LIKEהיי עפרה.
זה לא אצלי .
שמיים מיים וזויות השמש הנמוכות, הופכות את נורבגיה לליגה אחרת מכל מקום ולכ''כ פוטגנית .כל אחד יוצא ממנה צלם צמרת.אנחנו יצאנו במאי ,כי קיווינו לראות גם הרבה שלג.אבל לא היה ממש הרבה גם בצפון הרחוק.חוץ מבקטע אוסלו ברגן שיותר גבוה.
גם בחודש יוני מעט גשם ,אבל אלו חודשים שאינם מתאימים למרבית המשפחות עם הילדים בבית הספר.
-
BIG BIG BIG LIKEהיי אורי,
תודה. אז מה שאתה אומר זה שגם זוכים לראות נופים מדהימים וגם מגלים שאנחנו פתאום צלמי על בטיול אחד....

אכן, יוני לא חודש מתאים למי שמטייל עם ילדים בגיל בית ספר. אני מניחה שהחשק שהטיול של איריס (והתמונות שלך רק חיזקו עוד יותר את מה שכבר התעורר) עשה לי יגרום לי למצוא זמן להגיע לנורבגיה בקרוב...
עפרה
-
BIG BIG BIG LIKEאיריס מתוקה,
נהדר!
מצוין שהחלטת לכתוב ולספר, כולנו הרי חיכינו וציפינו!
הטיול בקרוז נראה נפלא - אפילו שיורד גשם. אז מה? יש יתרון ענק להיות באניה ולהחליט, כמו ההורים שלך, שאפשר להישאר ולהתפנק.
גם לי "מדגדג" כזה סוג של טיול, כפי שאמרתי לך.

ובכלל, הטיול שלכם בנורווגיה העלה בי נשכחות... הייתי בטיול בסקנדינביה לפני שנים רבות והגעתי ממש ממש עד השפיץ שנקרא Top of Europe .... זה נמצא צפונית לעיירה "האמרפאסט" , בה ראינו שמש חצות ואיילי צפון חופשי חופשי מטיילים ברחובות.... נסענו בדרך הטרולים, היינו בקרחון ענק כלשהו וגם בפיורד גרינגר המהמם.
ממש עשית לי חשק לחזור. וגם לנסוע לקרוז. לאן שלא יהיה...

עפרה'לה - מצטרפים בכיף לטרנד !!!!
אז לחיי הספינות שבדרך

שירלי
-
BIG BIG BIG LIKEאיריס יקרה,
פשוט נהדר!
זה שהטיולים שלך מתוקתקים- את זה אנחנו כבר יודעים.
אבל השוס הגדול זה באמת התפיסה של ליהנות מתענוגות הספינה, ולמצות מראות וטיולים.
שאפו גדול!
אורנה
-
BIG BIG BIG LIKEברנדי , עפרה ,שירלי ואורנה חברותיי היקרות . תודה גדולה על הפרגון והמחמאות.

באמת היה נחמד להוריד הילוך ולטייל באופן שונה ומפנק והתפאורה של נורווגיה היא בכלל בונוס.
דמיינו כמה נחמד נעים וקל אחרי יום טיול , פשוט לעלות לסיפון , לקחת כוס קפה ואיזו עוגה טובה או סופגנייה חמה ( גם היו) ופשוט לשבת מול הנוף הנהדר הזה, כשהאנייה עוזבת את הפיורד. פשוט חלום.
בכלל קרוז מאד מומלץ למי שאוהב כמוני את הכחול של הים.
סמדר תודה גם לך ואני אנסה לענות.
אני התחלתי מאתר cruise compete. את ממלאת שאילתה בה את מציינת תאריכים , סוג חדר ושייט מועדף עלייך ומתחילה לקבל הצעות במייל.
האתר גם מדרג את החברות לפי אמינות. אני בחרתי בחברה שהיה לה בזמנו 99 % שביעות רצון. כמובן שגם עשיתי גוגל קצר ובדקתי חו"ד על החברה.
באופן אישי חייבת לציין שלא בחרתי בהכי הכי זול ( הייתה חברה אחרת קצת יותר זולה) אלא בזו שנתנה מחיר טוב אבל גם הייתה שרותית ונעימה לתקשורת.
הסוכנת שעבדתי איתה במייל הייתה מאד נחמדה. הסוכנות יושבת בניו ג'רסי. היא אולי יהודיה או מעורה היטב בחיי הקהילה שם כי הקפידה לברך אותי בשבת שלום וחג שמח בכל פניה. נתנה הרגשה מאד טובה למרות ששיניתי הזמנה כמה פעמים כי ההרכב שלנו השתנה.
את vaction to go לא בחרתי. ההצעה שלהם הייתה פחות טובה ולא הייתה תקשורת טובה. היו כאן בפורום שנסעו איתה. אני חושבת שנעמי10 נסעה דרכם והייתה מרוצה מאד.
בנוסף , ברגע שיש הזמנה אפשר לבדוק בחברת האניות עצמה שהכול בסדר ויש הזמנה. התשלום גם עובר לחברת האניות ולא לסוכן. הסוכן מקבל כנראה העמלה שלו מהם. זאת אומרת בויזה ראינו שהחיוב הלך לסלבריטי.
לקראת כל נסיעה כדאי לעשות סקר שוק חדש. עכשיו למשל התחלתי לברר לגבי הקיץ הבא וקיבלתי הצעות יותר טובות מחברה אחרת ואני מתלבטת.
לגבי תשלום וביטוח -
בהתחלה משלמים מקדמה ורק חודשיים/ שלשה לפני הקרוז את שאר התשלום. עד המועד הזה עוד אפשר לבטל ולקבל המקדמה. כלומר עד חודשיים לפני את לא צריכה בעצם ביטוח.
יש שמוסיפים ביטוח של האנייה / סוכנות. לא בטוחה שזה תופס לגבי ישראלים. צריך לבדוק. אנחנו לא עשינו ביטוח כזה.
אחרי מועד התשלום הסופי - ברגע שהיה ניתן, עשיתי ביטוח רגיל דרך קופת חולים כמו שעושים לכל נסיעה.
חייבת לומר שבזמן המלחמה כשלא היה ברור אם איזיג'ט יטוסו וכד' ולא ידענו אם נוכל לממש הנסיעה ומה בכלל יחזיר הביטוח , היו כמה רגעים בהם הבטן התהפכה. אבל זה נכון לגבי כל אחד שנסע הקיץ אני חושבת...
עדיף לבטח. אם תבדקי את עניין הביטוח הבינלאומי גם אני אודה לך.
מקווה שעניתי על הכל. אל תהססי לשאול.
יום מקסים לכולם ושוב תודה
איריס
-
תוספת קטנה לגבי cruise compete ו nclלקרוז קומפיט יש כיום הסכם משונה עם ncl ש"מותר" רק לשלוש סוכנויות להציע מחיר ללקוח הפוטנציאלי. מי שמתעניין בקרוז של הרויאל קריביאן למשל, יקבל הרבה יותר הצעות, שפרושן תחרות גדולה יותר וסיכוי לקבלת מחיר טוב יותר.
זו היתה נקודה שהיא לרעת ncl אבל יש נקודה שעבורנו היא נקודה ענקית לזכות ncl- הם החברה הראשונה ואולי עדיין היחידה(מישהו יודע?), שיש בה את הfree sailing. המשמעות של זה היא שאת מחליטה מה את עושה ומתי. זה בעיקר קריטי לגבי ארוחות. בחברות רבות(שוב, אולי אפילו בכולן מלבד ncl) צריך להירשם בתחילת הקרוז להושבה ראשונה או שניה. מה זה אומר? שאם נרשמת להושבה ראשונה וזה אומר ארוחת בוקר ב8 וארוחת ערב ב19:30 אז אתה צריך לדבוק בזה ואינך יכול לעבור מהושבה להושבה. בנוסף, יש לך שולחן קבוע ושכנים קבועים שסועדים איתך. בעיני, מבאס קשות!ב ncl אין הושבות ואתה יכול לבוא לאכול מתי שבא לך . כמובן במסגרת הלו'ז של מלון רגיל: נניח ארוחת בוקר מ7-10.
ואלו היו שני הגרושים שלי בפינת הקרוז של איריס

-
תוספת קטנה לגבי cruise compete ו nclקיפודה מעלה נקודה חשובה .
אצלנו בקרוז אכן היו שעות קבועות לארוחות . ההושבה הראשונה 1830 קצת מוקדמת לנו והשנייה 2030 קצת מאוחרת עם ילדים . תזכרו שזו ארוחה מלאה בת 3 מנות כך שאם מתיישבים ב 2030 מסיימים לקראת 22 וזה כבר מאוחר לנו לארוחת ערב .
אנחנו נרשמנו להושבה ראשונה וביומיים שהיינו בחוץ עד מאוחר או לא היינו רעבים , פשוט אכלנו בבופה . שם אין שעות קבועות . אני רוצה לציין שדווקא היה נחמד שהיה לנו שולחן קבוע ומלצר קבוע בערב . נוצרים קשרים נחמדים עם צוות כשאוכלים כל ערב באותו מקום . כבר ידעו מה שותים ואיך מעדיפים את הסטייק ודאגו לבת שלי שצריכה תפריט נטול גלוטן .
קיבלנו במקרה גם שולחן ליד חלון עם נוף מהמם . היות והיינו שישה לא היו לנו שותפים לשולחן .
אגב יש אפשרות נוספת - יש אופציה לאכול בזמנך החופשי אבל זה מחייב תשלום טיפים מראש ( כי אין שולחן קבוע והתשר יתחלק בין כל העובדים ) והזמנה מראש לפחות בבוקר של אותו יום .
-
תוספת קטנה לגבי cruise compete ו nclאיריס,
הטיול שלך מעורר חשק מאד גדול לראות את נורבגיה דרך הים.
נורבגיה כשלעצמה מאד משוכת אותי, אבל מודה שנרתעתי בשלב זה מהנסיעות הארוכות, הטיול שלך נותן פיתרון ייחודי והוא נכנס לפיכך מגירת החלומות!!!
או במילים אחרות "first we'll take Manhattan take we'll take Scandinavia"
קיפודה - מה שהוספת לגבי ההושבה מאד חשוב ובאמת מהווה שיקול באיזה סוג של שייט לבחור.
-
BIG BIG BIG LIKEאיריס וקיפודה תודה רבה על התשובות המפורטות

עזרתן לי מאוד

לגבי הביטוח כדאי לשאול גם את סוכן הביטוח האישי ,
במידה ונזמין שיט אברר גם עם החברה עצמה את עניין הביטוח,
תודה....
סמדר
-
לגבי הביטוחהיי smad555,
הזכרת לי לעשות את הביטוח, תודה. מה השאלה בעצם לגבי הביטוח? עשינו בהראל ועצם היציאה לקרוז, כל עוד זו לא סירה שאת משיטה בעצמך, לא משנה את המחיר.
לדעתי, לא כדאי לעשות עם חברת הקרוז כי אני לא אוהבת לעשות הסכמים שבקושי בשפת האם שלי אני מבינה , וביטוח מבחינתי הוא סוג של הסכם כזה.
עוד נקודה(בעצם נקודותים) שצריך להבין כשלוקחים קרוז- הראשונה, נושא האינטרנט! מי שמכור שישכח מזה או שיקח בחשבון שיצטרך לשלם על זה הרבה פר שעה/יום או שיקח אוניה שתהיה בה הרבה מאד תעסוקה אחרת בשבילו …
הנקודה השנייה-לא לדבר בטלפון הנייד בזמן השייט כי אי אפשר לדעת לאיזו חברה נוספת נצטרך לשלם בגלל שהיא נקלטה ואז חשבונות הסלולר יכולים לצאת גבוהים מאד! הפיתרון: לדבר בנמלים שבהם עוגנים, על היבשה.
יום טוב
-
לגבי הביטוחלמה בעצם אי אפשר להירשם באתר של חברת קרוז ישירות? למה צריך סוכנות?
-
לגבי הביטוחמיקוש תודה
סלבדור - בודאי שאפשר להזמין ישירות מחברת האניות רק שבד"כ משלמים יותר...
איריס
-
לגבי הביטוחהיי קיפודה,
השאלה לגבי ביטוח לפני השייט,
השייט נרכש ביותר מחצי שנה מראש ועולה הרבה כסף,למרות שלא הכל משולם מראש כדאי לבטח.
באתר של רויאל קריבייאן יש אופציה שנקרת - Vacation Protection Plan
שעולה 58$
תודה שעדכנת לגבי אינטרנט ושיחות,
חשוב מאוד
-
שאלה קצת טכניתאיריס,
הסתכלתי קצת על תכניות הקרוזים. בינתיים רואה נורווגיה ב 7 לילות. אז כמובן יש לי שאלה: נניח מגיעים לעיירה מסויימת לפרק זמן של 8-10 שעות. האם הנמל נמצא תמיד במרכז והנגישות למקומות העיקריים היא נוחה? ואיך מסתובבים מבחינת התחבורה? אם בתחבורה ציבורית, האם נגישה בנמל? האם במונית? זה בטח הרבה יותר יקר. או שיש עוד דרכים? אני ממש לא מכירה את הפורמאט הזה אלא רגילה שיש אוטו צמוד. הרי לא נילך לשכור אוטו ליום אחד ולבזבז זמן יקר בסכנות להשכרה. נראה לי כי טיולים צריכים להיות מחושבים היטב מבחינת לו"ז. בינתיים לא ממש ברור לי איך מספיקים.
-
שאלה קצת טכניתהי סלבדור.
דוקא בנורווגיה האנייה עוצרת במקום יחסית מרכזי ונגיש . חלק מהעיירות קטנות והמעגן היה ממש במרכז.
אפילו באוסלו הגדולה המעגן קרוב מאד לבית העירייה ובהליכה קצרה של חמש דקות אתם שם. בתוך אוסלו אפשר להתנהל ברגל ( במרכז) , בחשמלית/ אוטובוס או באוטובוס תיירים דו קומתי כמו שעשינו.
בגיירנגר הפיצפונת חונים ממש במרכז . משם יצאו טיולי אוטובוסים או כפי שאנחנו עשינו טיול מוזמן במונית. אוטובוסים לא נסעו לדרך הטרולים אלא רק לדרך הנשרים או פסגת הדנסליבה.
רק בברגן היה קצת מרוחק וכמו שסיפרתי חיכו לנו שם אוטובוסים חינם שלקחו למרכז.
לאולדן לא הגענו בגלל מזג אוויר, אבל למי שרוצה להגיע לקרחון ישנו שרות שאטל בתשלום או תחבורה ציבורית פעמיים ביום.
צריך כמובן לקרוא מראש ולתכנן את היום בכל מקום. כמובן שאי אפשר לראות הכל.
תמיד אפשר עוד ותמיד אפשר להתרחק לפנים היבשת , אבל זה לא מתאים לאופי של קרוז. לערים/ עיירות עצמן הזמן הספיק. באוסלו היה חסר לי זמן וכך ויתרנו על רוב המוזאונים של האי בגדוי.
ממש אין צורך ברכב שכור ואפשר להסתדר בתחבורה ציבורית או מוניות.
אני מדגישה שאיני יודעת איך זה בקרוזים אחרים באירופה כמו הקרוזים בים התיכון שקיפודה עומדת לעשות. כאן כבר נראה לי שהמרחקים יותר גדולים והערים יותר גדולות . בכל אופן צריך להבין , הנחת היסוד זה טיול חוויה וטעימה .
זה לא טיול עומק . ברור שאי אפשר לראות את כל רומא ביום. מי שמחפש טיול עומק זה לא יתאים לו וזה גם בסדר.
-
שאלה קצת טכניתהיי Salvador26,
בגדול מסכימה עם איריס לגבי האי עומק של טיול הקרוז, כי רוב האנשים בוחרים לטייל במקום בצורה "שטחית".
אבל אם מישהו מגיע ליעד מסוים והוא כן רוצה להתעמק במשהו ספציפי הוא יכול, בידיוק כמו בטיול "עומק" רגיל. אדם יכול להגיע לרומא ולהיות את כל השעות שלו בותיקן, או בוילה בורגזה למשל..כלומר, לקחת את היום הראשון של טיול עומק ולעשותו ביום של הקרוז.
בנוסף, אם יוצא לקחת מספר קרוזים בים התיכון, וחוזרים על אותם הנמלים, אז כל יום נוסף שאת ביעד את תתעמקי בו יותר, בידיוק כמו בטיול רגיל שבו בתחילה עושים סיור כללי ומתחילים להבין מי נגד מי רק במשך הזמן.
לדעתי, יש קסם בקרוז דווקא בגלל המעבר המהיר ממקום למקום ושינויי פאזה מהירים!
מה שקשה מאד לעשות בטיול רכוב שבו השינויים יותר הדרגתיים. מה זה בכלל משנה אם זה נקרא "שטחי" או "עמוק"? העיקר שרואים את מה שרוצים ברמת העומק שבוחרים.
אגב, קרוז בנורבגיה הוא הרבה פחות "שיטחי" מקרוז בים התיכון כי בכל זאת שטים כל הזמן באותה המדינה וכלל לא בטוח שמספיקים פחות מאנשים שעושים טיול רכוב ומבזבזים המון שעות ואנרגיה על נהיגה. איריס, באמת שאפו על הבחירה!
סלבדור, שאלת לגבי מרחקים מהנמלים. אז בקרוז שניקח ובתחבורה ציבורית: ברומא-שעה ורבע בפירנצה/ליבורנו-שעה וחצי בנפולי ובקאן-עוגנים ממש בנמל וגם בפלמה דה מיורקה- קרובים למרכז הענינים, מרחק של 20 דקות הליכה.

נירית, לא יודעת אם יצא לך לקרוא את זה או לא אבל יש לי שאלה "בשבילך":
נורווגיה או נורבגיה?

-
רגע של עבריתלדעתי מילים בלעז אפשר גם וגם כמו שאפשר טורקיה ותורכיה .. לכן אני מרשה לעצמי לדלג בין האפשרויות .
תקנו אותי אם אני טועה

-
רגע של עבריתאני מדלגת בין אפשרויות גם, אבל לא בצורה מודעת אלא בגלל שאין איתות מהמוח באיזו מהאפשרויות להתקבע...