דיסני או שאר הפארקים??
-
שלום רב,
אני וחברה שלי בני 26 ו24 אוהבים פארקים אבל לא את כל המתקני הקאה (הכוונה לרכבות עם הלופים), אנחנו מתכננים להיות בערך חמישה לילות באורלנדו ומתלבטים עם ללכת על חבילה של דיסני שזה מלון בדיסני וכרטיס משולב לכל הפארקים של דיסני
או תאפשרת השנייה של לקנות כרטיס משולב לפארקים של יוניברסל ועולם הים ושבתוך הכרטיס יש כרטיס גם לפארק מים "רטוב ופראי" ???
חברה מה עדיף מבינת הנאה וגם עלות???
-
דיסני או שאר הפארקים??אני אתעלם מהשאלה איזה פארק יותר כיף / מתאים / רגוע / אקסטרים
בוא נדבר לוגיסטיקה וכסף:
לדיסני יש 4 פארקים + פארקי מים. באופן גס יש לדיסני שיטה של עלות יורדת. כלומר קניית כרטיס ל-4 ימי דיסני למשל מורידה את המחיר מסביבות ה-95 דולר ליום (בממוצע) ל-74 דולר ביום. כך שאם מדובר על כמה ימים יש יתרון כלכלי להיות רק בדיסני.
ליוניברסל יש שני פארקים המחיר הבסיסי דומה (96 דולר), אבל היום השני בחצי מחיר כך שעל יומיים המחיר יורד ל-68 דולר ליום בממוצע
כך שליומיים למשל ללכת רק ליוניברסל זה יחסית כלכלי.
לינה - אם תסתפקו בלינה פשוטה תוכלו למצוא מוטלים באיזור בסדר גודל של 40 דולר ללילה (למשל במוטל 6). אני משער לעצמי שלינה בדיסני תהיה יקרה יותר. ברור שיש גם מלונות יותר טובים ויותר יקרים ממוטל 6.
רכב - אם הולכים על חבילה של דיסני ורק דיסני, לא חייבים רכב. אבל הכוונה היא שמבלים רק בפארקים של דיסני ולא יוצאים - אוספים אתכם משדה התעופה, מחזירים אתכם, ישנים במתחפ של דיסניף, מבלים כל היום בפארק. אבל זה גם אומר שאוכלים למשל רק בדיסני (מחירי מזון גבוהים יותר). זה אומר שאם רוצים לנוח כמה שעות, להסתובב, קניות, או פארק אחר - הרבה יותר קשה. ברור שאפשר לשכור רכב ליום אחד, ויש גם קצת תחבורה ציבורית, אבל זה פחות נוח.
אם לא ישנים בדיסני כדאי מאד רכב. לזוג לפחות משבוע רכב יעלה סדר גודל של 40 דולר ליום. ההוצאה על דלק די זניחה (דולרים בודדים ליום אם בכלל) כי לא נוסעים הרבה. אבל החניה בפארקים יקרה יחסית (15-20 דולר ליום)