דרום הודו - סדר המדינות
-
שלום לכולם ,
מתכנן לטייל להודו ולהיגע בחודשים נובמבר-דצמבר, לתקופת זמן לא מוגדרת.
התכנון הכללי הוא להתחיל כנראה בסרי-לנקה-ומשם לטוס לחלקה הדרומי של הודו,לטייל שם, ולאחר מכן להמשיך צפונה.
אני כרגע בשלבי תכנון המסלול הכללי ונוצר לי קצת סלט בקשר לסדר המעבר ממדינה למדינה בדרום..
אחרי שיטוטים באינטרנט ההמלצות היו:
טיסה לקוצ'ין (קראלה)\צ'אני(טמיל נאדו)->קרלה\טמיל נאדו->בנגלור->האמפי->גואה--->צפונה
טיסה לבנגלור->טמיל נאדו->לקראלה->גואה->האמפי->גואה->צפונה
האם 2 האופציות שכתבתי נכונות , איזו מהן היא המומלצת ביותר , והאם יש לכם המלצות אחרות?
תודה רבה!
-
דרום הודו - סדר המדינותמה שצריך להנחות אותך זה לא המעבר ממדינה למדינה אלא מה אתה רוצה לראות ולכמה זמן (אמנם כתבת תקופת זמן לא מוגדרת אבל סדר גודל כן חשוב - חודש חודשיים, חמישה שישה או שנה ומעלה).
תסתכל במפה -
מכיוון שאתה רוצה להמשיך לצפון הודו (מה זה כולל בדיוק?) התנועה שלך צריכה להיות בצורת האות "U" ממזרח למערב כלומר:
להתחיל בצ'נאי, להדרים למדוראי ומערבה לקוצ'ין ומכאן צפונה עד גואה ומומבאי.
משם אם אתה מתכון לרגסטאן ומשם הלאה צפונה לדרמסאלה ומנאלי ולה - ההכל לפי מזג האויר.
כמובן שלא פירטתי את כל המקומות אלא זה כיוון כללי בלבד ואתה צריך למלא את החסר על פי העיניין שלך, הזמן ומזג האויר.
-
דרום הודו - סדר המדינותתודה על התגובה רוני ,
1.הסיבה שהבעתי עניין בסדר המדינות הוא קודם כל בכדי לדעת היכן כדאי לי לנחות , ושנית- כי הבנתי שיש מסלולים די 'מקובעים' בגלל התלות בתחבורה.
אני כרגע רוצה לבנות את המסלול הכללי לדרום (כמובן שיש לי רשימת יעדים לכל אחת מהמדינות שציינתי) ולאחר שיהיה לי את המסלול הכללי אוכל לרדת לפרטים הקטנים בתכנון.
בגדול - כפי שאמרתי , התקופה היא לא קצובה , מתכנן להתחיל ו'לזרום' לפי ההרגשה,אם הייתי צריך להעריך - הייתי נותן יותר מחצי שנה לכלל הטיול , אולי שמונה חודשים.
2. מכיוון שהתקופה בא אגיע לא מומלצת לצפון - חשבתי על התחלה בדרום,נניח באיזור גואה ומשם להצפין - מומבאי , רג'סטן ,דלהי וכו' (לפי איך שארגיש)
לפי ההצעה שלך - נחיתה בצ'נאי (טאמיל נדו) ,מדוראי ->קוצי'ין(קרלה)->גואה :
כיצד ממליץ לשלב את קרנטקה,האמפי?