לגבי ויזה
-
היי, כמו שכבר כתבתי פה אני חיילת משוחררת שרוצה לטוס לטייל חודש בארה"ב ולכן אני צריכה להוציא ויזה. עכשיו, הבנתי שעושים בעיות עם העניין לחיילים משוחררים וכו' וקראתי פה בפורום על מישהי שהלכה עם הבת שלה שהייתה חיילת משוחררת להוציא את הויזה , היא אמרה שהיא לוקחת את הבת שלה לטיול אחרי הצבא וכך שתיהן קיבלו ויזה. השאלה שלי היא עד כמה זה עוזר שאחד ההורים יבוא איתי ויגיד שהוא לוקח אותי לטיול ולבקר קרובי משפחה? (לאמא שלי הייתה ויזה עד לא מזמן והיא הייתה הרבה פעמים בארה"ב)
-
לגבי ויזהשלום חן,
במצב כזה את עלולה לקבל 'ויזה מותנית', כלומר, בויזה יצויין שאת מגיעה עם האמא. כמו כן, עלולים להגביל את הויזה לתקופת הטיול, עליה אתן עשויות להשאל. דווקא העובדה שיש לכן קרובי משפחה שם עלולה להיות לרועץ-כי זה אומר שיש מי שידאג לך אם, חלילה, תחליטי להשאר מעבר למותר (שזו הסיבה העיקרית בגללה צעירים מתקשים לקבל ויזה מלכתחילה)
אם אין לך כוונה אמיתית לנסוע עם ההורים בתאריכים ספציפיים, אל תנסי להתחכם. הגישי בקשה רגילה, הביאי את כל המסמכים הרלוונטים וקווי לטוב.
בהצלחה.
-
לגבי ויזהאם הקרובים הם לא מדרגה ראשונה או שנייה, אני חושב שאין לך צורך לציין אותם.
-
לגבי ויזהאוקיי, תודה רבה. ולגבי אישור מהלימודים- אם אני מביאה טופס של אישור הרשמה (אישור על תשלום מקדמה ללימודים) זה עוזר?

-
לגבי ויזהממה שקראתי בפורום לאורך השנים, הרושם שלי הוא גם שאישור בגילאים שלך ניתן בליווי הורים, אבל בויזה שמותנית בנוכחות אחד ההורים, ולתאריכי טיול מסויימים. מצטרפת לעצתה של טניה ומוסיפה שבאופן כללי, אל תנסי לתחמן אותם. אם באמת אמא תיסע איתך, מה טוב. אם לא, אל תגידי להם סתם שכן. הם בודקים מאד לעומק כל בקשה ואם תופסים אותך בשקר, תהיי בבעיה הרבה יותר גדולה.
-
לגבי ויזהכן הבנתי שזה בעייתי. אבל תודה בכל מקרה

ננסה ללכת ככה להוציא, ויהיה מה שיהיה- נקווה לטוב!
שאלה נוספת- אם אני מביאה מכתב מהסוכנות היהודית שאני נמצאת בתהליכי מיון לתוכנית השליחים שלהם, הדבר יכול לעזור?
-
לגבי ויזהאולי שווה להתקבל לתכנית ואז אם תהיי שליחה בארה"ב בטוח שתקבלי ויזה? אחרת, אפשר לנסות, אבל אף אחד באמת לא יודע איזו תשובה תקבלי...
-
לגבי ויזהחן , את צריכה להבין שמבחינת הקונסול שמראיין אותך- או שאת לומדת או שאת עבודת, אבל לא שניהם ביחד.
לגבי אישור לימודים- הרשמה לאוניברסיטה דינה אחד, והרשמה לקורס פסיכומטרי, דינה אחר.
שיהיה בהצלחה.