טיפים למדריך
-
שלום לכולם.
למי שהתנסה.
בטיול לסין נעזרים במדריך ונהג סינים ההטלבטות התמידית כמה טיפ צריך לשלם ליום טיול כזה.
עדיין באותו נושא כמה טיפ נותנים לנותני שרותים שונים (הבנתי שבמסעדות לא תמיד מקובל)
תודה למשיבים
-
טיפים (תשר) למדריך/נהג סינימעל 1000 צפיות ואף אחד לא נתן טיפ (תשר) בסין?
אף אחד גם לא עשה טיול עם מדריך מקומי?
-
טיפים (תשר) למדריך/נהג סיניאני יכולה לומר לך כמה אני נתתי, אני גם לא יודעת כמה מקובל כי לא ממש מצאתי מידע מראש. לכן לא עניתי לך כשראיתי את ההודעה אתמול, אבל אם אף אחד לא עונה לך אז אני אחלוק איתך את הנסיון שלי.
שכרתי רכב עם נהג ליום אחד בצ'נגדו, עלות הרכב היתה 1000 יואן ואני נתתי לו טיפ של 50 יואן. אני יכולה לומר שהוא היה נראה מרוצה אבל מה אני מבינה בשפת גוף של סינים. התלבטתי אם לתת יותר אבל כיוון שהוא בא עם החברה שלו ועשה חיים לפחות חצי יום כשטיילנו ברגל לא הרגשתי חובה.
במסעדות נתתי בד"כ 10% כמקובל בארץ כי (א) לא היה לי מושג מה מקובל, (ב) המסעדות כל כך זולות שיכולתי להרשות לעצמי לתת 10% בלי להתעמק בזה יותר מדי. באף מסעדה לא עשו לי פרצופים (נתקלתי בעבר באסיה בנותני שירות שבהחלט יודעים לעשות פרצופים כשהם לא מרוצים מהטיפ, אבל אולי הסינים לא מתנהגים ככה, אני באמת לא יודעת).
במוניות עיגלתי את הסכומים כלפי מעלה, אלא אם הנהג עצבן אותי ואז הוא קיבל בדיוק ולא חצי יואן יותר..