צפון איטליה - מספר שאלות
-
שלום לכולם,
בסוכות אנו עתידים לטוס לצפון איטליה ל-8 ימים. מגיעים עקב אירוע משפחתי בפירנצה, ולפיכך יש מספר אילוצים.
יום שישי - 11:00 נוחתים בונציה. מעוניינים להשכיר רכב בשדה התעופה. מישהו הזמין בעבר מהארץ ויכול להמליץ על חברה?
חשבנו לנסוע מיד לאזור האגמים ולטייל בסביבת אגם גארדה.
מחפשים מלון נחמד לישון בו. אנחנו זוג. מחפשים חווה נחמדה ורומנטית. המלצות?
למחרת חשבנו לטייל עוד בסביבה ולהתחיל בנסיעה לכיוון ונציה.
אם נספיק בערב - נטייל בונציה, ונישן באחת העיירות שליד ונציה. אם איני טועה קראתי המלצות על פדובה (כך קוראים לזה?).
למחרת בבוקר - טיול של יום בונציה.
וכאן ההתלבטות - האם להישאר עם הרכב על אף שאנו מטיילים? ראינו שרכבת לפירנצה עולה 250 ש"ח לכל אחד והאחרונה יוצאת ב-19:30. לא עדיף להישאר עם הרכב ולנסוע עם הרכב לפירנצה?
יהיו לנו 5 ימים בפירנצה. במהלכם נטייל בעיר ובאזור (מגדל פיזה וכו').
הבנו שאפשר לשכור רכב ולטייל בעיירות שליד פירנצה. מישהו ביקר?
את היום האחרון (שבת) נקדיש לטיול במילאנו. הבנו שאין כל-כך מה לעשות בה ולכן אולי כדאי להגיע בשעות הבוקר המאוחרות.
היכן ניתן לאחסן חפצים על מנת לאסוף אותם בסוף היום ולהגיע לשדה?
תודה רבה!
-
צפון איטליה - מספר שאלותלגבי חווה בגארדה ממליצה על corte olfino הכנסו לאתר שלהם והתרשמו.
העיירה הסמוכה לונציה נקראת מסטרה. האם אליה התכוונת?
לפירנצה לא מומלץ ואף אסור בחלקים מסוימים להיכנס עם רכב. ממליצה להחנות את הרכב בפרוורים כמו sorgane או בחניון ציבורי ולהיכנס למרכז בתחבורה ציבורית.
-
צפון איטליה - מספר שאלותבקשר ליום הראשון: נוחתים ב11 בונציה ונוסעים לגרדה כדי לחזור למחרת בבקר לונציה? חבל על הנסיעה.
תגיעו לגרדה במקרה הטוב ב3 אחהצ עייפים מהטיסה ולא תספיקו לראות הרבה.
עדיף לטייל בונציה ביום הנחיתה ולמחרת לנסוע לגרדה, וממנה להמשיך לפירנצה.
כדאי לכם להשוות עלויות של נסיעה ברכב מול רכבת. עלויות של נהיגה כולל דלק ואגרות ב מישלן. אפשר להסתדר בקלות בפירנצה עם תחבורה ציבורית. רכבות ואוטובוסים מגיעים לכל מקום תירותי באזור (פיזה לוקה סן ג'ימיניאנו וכו). רכב משתלם כשמטילים כמה אנשים ורוצים להגיע למקומות נידחים.
-
צפון איטליה - מספר שאלותכשטיילנו בצפון איטליה, ביום של הטיול בונציה ישנו בעיירה מסטרה אצל איש חביב בשם קלאודיו אליו הגענו דרך האתר AirBNB, מכירים? אם לא, מאוד ממליצה עליו! היינו 5 אנשים ואת כל הלינות בטיול הזמנו דרכו. ישנו בבתים פרטיים או ביחידות דיור כשכל הבית/היחידה עמדה לרשותנו, כולל מקלחת, שירותים, מטבח, חדרי שינה וכו'. הלינה במסטרה למשל עלתה לנו 122$ בשביל בית של 2 קומות שהיה כולו שלנו, מחיר שלא מצאתי באף מלון באזור! אמנם לא כולל ארוחת בוקר, אבל אפשר לקנות בסופר או לקפוץ לאיזה בית קפה נחמד. בנוסף, לינה אצל אנשים פרטיים נותנת חוויה אחרת, שונה ומיוחדת ומאפשרת להכיר את המקומיים. כיף אמיתי! בקשר לבטיחות - אין מה לדאוג, האתר מאוד מוכר וידוע, כל בעל דירה וגם כל האורחים נדרשים לאמת את זהותם באמצעות תעודה מזהה סרוקה, התשלום מתבצע דרך האתר ולא ישירות למארח, תמיד אפשר לקרוא חוות דעת של אורחים שהיו שם לפניכם וכו'. בקיצור מומלץ ביותר.
אז כאמור ישנו במסטרה ואת הרכב השארנו בחניה של קלאודיו למשך כל היום (ללא תשלום). הגענו לונציה באוטובוס, נסיעה של כ-20 דקות. קלאודיו גם הביא לנו כרטיסי נסיעה לאוטובוס ומפות של ונציה, וגם נתן המלצות על מסעדות.
לגבי השכרת רכב - העדפנו לשכור דרך חברה גדולה למרות שהבנתי שאם הולכים על חברות איטלקיות קטנות יוצא יותר זול. לאחר השוואה בין החברות הגדולות הזמנו רכב דרך הרץ ישראל ששם יצא הכי משתלם (ספציפית דרך האתר הישראלי שלהם, ולא האיטלקי וגם לא com.) החבילה שלנו כללה ביטול השתתפות עצמית ונהג נוסף. במהלך הטיול הרכב התקלקל (תקלה בקלאץ'), כנראה באשמתנו (אבל לא בטוח), ומאוד אהבתי את השירות שקיבלנו מהרץ. קיבלנו כמובן רכב חלופי, החזר על המונית שלקחנו ועוד כל מיני דברים קטנים שבהם הם באו לקראתנו.
-
צפון איטליה - מספר שאלותמצטרף להמלצה שלא! להכנס עם רכב לפירנצה. ממילא למרכז העיר אין כניסה ואם כן אז רק לתושבים. אנחנו קיבלנו קנס של 100 יורו הביתה עם תצלום בגלל שהתברר שנסענו במקום שבו אין כניסה למי שאינו תושב העיר.
-
צפון איטליה - מספר שאלותלגבי מקומות לינה כדאי להתעניין בוילות שמציעה חברת ואקאנז לגבי כניסה לפירנצה עם רכב אכן ישנה בעיית חניה אך אני ניכנסתי עם הרכב למרכז העיר והייתי בחניון מסודר - אם ניתן לוותר ולהסתדר עדיף