פטגוניה בספטמבר
-
שלום,
אני חוזר בפעם השניה לדרום אמריקה מה-15.9 עד ה-15.10 השנה, קצר ואולי לא בעונה אבל עדיף מכלום...
פעם שעברה הייתי בפרו ובוליביה והשנה המטרה היא פטגוניה וארגנטינה בכלל.
אני לא מכיר בכלל את אזור פטגוניה וארגנטינה, אני אשמח לדעת מה המקומות העיקריים לבקר בהם והטרקים הלא קשים ובגדר ''חובה'' - לא רק בעונה שאני נוסע
אם תוכלו לייעץ לי גם מה מהם ניתן לעשות בסטמבר אוקטובר - מאד אשמח (זאת הכוונה בעצם, לראות כמה אני כבר מפסיד מזה שזו לא העונה לטייל שם)
תודה,
דותן -
פטגוניה בספטמבר:Reאשמח לדעת מה המקומות העיקריים לבקר בהם והטרקים הלא קשים ובגדר ``חובה`` - לא רק בעונה שאני נוסע
אם תוכלו לייעץ לי גם מה מהם ניתן לעשות בסטמבר אוקטובר -
1. אושואיה - ארץ האש (טרקים של יום אחד וכמובן שאפשר יותר, יש מקומות מסודרים לקמפינג מנגלים וכד`), קרחון מרשל - טיול של יום אחד - ממרכז העיר עד הקרחון.
2. קלאפטה - הקרחון המתנפץ (יום אחד), שייט לקרחונים אופסלה וספגזיני (יום אחד), רכיבה על סוסים (טיולים של מספר שעות ועד מספר ימים), אפשרות מעבר לצ`ילה לפיץ רוי ולאזור הטורוסים (שוב אפשרי לעשות טרקים מיום אחד ועד 6-7 ימים)
3. ברילוצ`ה - אתר סקי בחורף ומקום יציאה לטיול של יומיים (אפשר גם שלושה) לאזור שבעת האגמים, טיול של יום לאזור הר קמפנריו ומלון יאו יאו (שסוף סוף למדתי שמבטאים זאת שאו שאו), יש גם טרק של ארוך יותר שניתן לעשות מערב לעיר (שכחתי את השם (אומפה לומפה או משהו כזה...) מכאן אפשר לעבור לצ`ילה לאזור פוקון לטרקים שונים ביניהם הויאריקה ועוד.
4. סן מרטין דה ברילוצ`ה - נקודת מעבר בטיול של שבעת האגמים. אפשר לצאת לטרקים יומיים באזור.
5. ויה אנגוסטורה - טיול ליום מלא לפארק עצי הבמבי (בדרך חזרה משבעת האגמים לברילוצ`ה.
6. חצי האי ולדז - אזור יציאה לשיט לצפיה בלוויתנים ויונקים ימיים למיניהם... אפשר לעשות את זה גם יותר דרומה מריו גלג`וז...
7. בצפון - מפלי האיגואסו (משני צידי הגבול)
8. בבואנוס - חובה משחק כדורגל בלה בוקה - מחייב זהירות רבה(!) אם לה בוקה משחקת ולא מומלץ לחרוג מגבולות האזור של הבתים הצבועים - קצת מסוכן...
זה מה שאני זוכר מפטגוניה...
תהנה... -
מה יש לעשות ... הרבה !היי דותן,
במקום לרשום לך מה יש לעשות ולתאר לך, אפנה אותך לאתר שלי בו כתבתי סיפורי מסע קצרים הם ים תמונות של המקומות.
תוכל לרפרף בין סיפורי המסע ולהבין מהר מה יש לעשות במקום המדהים הזה.
במו כן נתתי לינק לאבלומי תמונות של פטגוניה.
סיפורי מסע על הארגנטינה וצ`ילה
איזור הטורוסים וארץ האש -
פטגוניה בספטמבר:Reתודה רבה על התשובה המפורטת,
האם את כל הדברים שרשמת אפשר לעשות בספטמבר?
כל המקומות והמיני-טרק ליום אחד לא חסומים בשלגים?
ועוד דבר, ממה שראיתי בתמונות - נורא הייתי רוצה להגיע לטורס דל פיינה. מישהו היה שם בתקופה הזאת? יודעים אם אפשרי לעשות את הטרק? -
פטגוניה בספטמבר:Reלהערכתי מבחינת טרקים העונה ממש גרועה.
באיזור ברילוצה הארגנטינאית ופוקון הציליאנית הטרקים היו סגורים השנה עד סוף דצמבר, וישראלים שיצאו בכל זאת נתקעו וחולצו בעזרת משלחת חיפוש, כך שקשה לי להאמין שהשנה משהו שם יהיה פתוח בספטמבר.
הטורסים לדעתי אמורים להיות פתוחים כל השנה, אבל בעונה הזו כנראה שתטייל בעיקר בגשם ושלג, אני הייתי שם בינואר לפני שנה ונתקעתי יומיים באוהל בגשם ללא הפסקה עם ברד ושלג במקומות הגבוהים. וזה בעונה ה''טובה''.
אולי תוכל להתארגן על סיור לפריטו מורנו אם תגיע לקלפטה,
שאר המקומות זה עניין של מזל ואיזה יום תיפול, ובעונה הזו הסיכויים שלך די נמוכים.
אה, ואת הקראטרה אוסטרל לא סביר שתוכל לעשות כי היא לא כ''כ עבירה בחורף.
הקיצר, סיים את התואר ותחזור.
צר לי על התחזית הקודרת הזו. -
קצת פרופורציה
כולם צודקים, כולם חכמים וכולם יודעים את התורה.
hagt, מספק פירוט נכון, אם כי לא בטוח לגמרי רלוונטי לעונה המדוברת. לי צודק בהתייחסות למזג האוויר (אם כי קיצוני) ורק ערן נותן תמונות יפות בלי קשר למהות השאלה עצמה...
אם כן, אמצע ספטמבר-אמצע אוקטובר זו תקופה המבשרת על האביב. עדיין קר מאוד בחלקים דרומיים ובמידה רבה, משקעים משפיעים על יכולת העבירות - מדוייק.
לגבי הטרקים, קשה לי לחשוב על טרק בעונה המבוקשת, שלא יהיה ''קשה'' נוכח תנאי מזג האוויר.
נתחיל מההתחלה: אתה נוחת (אני מניח) בבואנוס איירס. היות וזו פעם ראשונה שלך בבירה הארגנטינאית (למיטב הבנתי), מומלץ להנות מהאטרקציות שבתוך העיר (השוק בסן טלמו, שכונת לה בוקה, בית הקברות בריקולטה, הגנים היפניים וכו`) לפני המעבר הלאה. בוא נאמר שבשלושה ארבעה ימים, אפשר למצות את הסיפור (כולל כרטיסי הטיסה/אוטובוס ליעד הבא).
דובר על חצי האי ולדז (ובצדק) ולשם תוכל להגיע ממה שלטעמי צריך להיות יעדך לאחר הבירה - פוארטו מדרין.
משם עליך לקבל החלטה - או להתחשב בסיכון הכרוך שבירידה דרומה תוך ניסיון להנות מהאיזור הדרומי, או עלייה-השמאלה לכיוון ברילוצ`ה, והמשך לאיזור הצפוני של ארגנטינה בו התלות במזג האוויר תהיה נמוכה יותר. לפטגוניה וסביבותיה יש במידה רבה, הרבה יותר להציע, לעומת האיזור הצפוני (וכבודו במקומו).
אשיוויאה יכולה להיות היעד הבא, אך יש לקחת את האפשרויות באיזור בעירבון מוגבל (נוכח מזג האוויר). קשה להאמין שתוכל לטייל שם במובן הזה של המילה, בסוף ספטמבר. אני מציע לדלג.
אם אשיוויאה היעד הבא (בהנחה שכבר החלטת לרדת), אפשר לנסות להגיע לפורטו נאטלס. הטורס דל פאיינה פתוח כאמור, בכל ימות השנה, אלא שטרק קל, זה לא יהיה, קל וחומר בתקופה הזו של השנה.
משם עלייה לאל קלאפטה להתרשמות מהקרחון המתנפץ, שגם ללא הפעולה הקטיבית, מרשים למדיי. אח''כ ניתן לבצע הצפנה נוספת, לאל צ`אלטן ולתור גם את הפיץ רויי. בהתחשב במגבלות הזמן, אולי כדאי לוותר.
הקרטרה הוא בהחלט עניין בעייתי. מזג האוויר אינו סימפטי ויקשה על העבירות ללא ספק. מאידך, אני יכול לומר לך בוודאות, שהתשתית השתנתה בשנה האחרונה לעין ערוך, וניכר שימשיך כך עד לתקופה המדוברת. עדיין, כשמדובר בדרך של קרוב ל-1000 מייל, יש גבול גם למידת השיפור. לעניות דעתי, הקרטרה היא בגדר חובה לכל מטייל, בכל זמן, כשהאחרון נמצא באיזור. הגם שהתנאים אינם אידיאלים והמעבר תלויי במידה רבה, במזל.
מכל מקום, העלייה לברילוצ`ה היא בלתי נמנעת, כמו גם השהייה למספר ימים שבעיר. שבעת האגמים היא אפשרות טובה, אתה שוב תלויי בשבשבת. מלבד זאת כמה שנאמר, יש מגוון פעילויות שבאיזור (הק''מ ה-17, טיולי האפניים לאורך הנוול וואפי, הר קמפנירו שהוזכר מכבר ועוד), בטיולים יומיים אני מניח שמזג האוייר ישחק תפקיד יותר מינורי.
לפוקון דווקא לא הייתי מגיע. הייתי עולה מעלה למנדוסה, ממשיך לקורדובה, יורד לרוסאריו וחזרה לבואנוס איירס (בהנחה שהחזרה משם).
לסגור את כל האמור בחודש, זו משימה קשה לכל הדעות, על אחת כמה וכמה, בהתייחס לתקופה המדוברת. אם זאת, אפשרית, ולזכותך עומדת העובדה שביקרת זה מכבר ביבשת.
בהצלחה.