פסטיבל השמש בקוסקו - מי היה
-
ויכול לספר לי קצת על הפסטיבל? -
זה פסטיבל ''שווה'' כדאי להגיעבמיוחד? -
פסטיבל השמש בקוסקו - מי היה:Reאני שואלת מאחר ולאחי יש כרטיס טיסה לארץ ב- 26 מלימה והוא רוצה לדחות בעוד שבוע כדי לראות את הפסטיבל ב- 29 בקוסקו (הוא עכישו בטרק של המצ`ו פיצו כך שהוא באיזור. אבל כל שינוי זה 100$ והוא מתלבט אם זה שווה את זה.
מה אתם אומרים????? -
זהו?
בהיעדר שאלה נוספת בשעה האחרונה, אניח שזה מסכם את הענין, ואשיב.
קודם כל, תשמחי לדעת שאין צורך בתשלום של 100$ לשינוי המועד: אפשר לראות את פסטיבל השמש (Inti Raymi) ביום 29.6בישראל לא פחות טוב מאשר בקוסקו. הדבר נובע מכך שהפסטיבל נערך דווקא ב 24.6, יומיים לפני עזיבתו של אחיך את פרו.
הבעיה היחידה שעלולה להיות היא התחבורה, אם הוא עוד לא הזמין: ב 25.6 כל הטיסות והאוטובוסים מקוסקו ללימה מלאים, וצריך להזמין מראש.
לגבי ה''שווה'': זו חוויה מרשימה, עם עשרות אלפים שצועדים ממקדש השמש ומתכנסים באתר עתיק ליד קוסקו (סקסאיואמאן) לכמה שעות טובות של חגיגות, ריקודים ושחיטת למה. האירוע כולו נראה כמנוהל בידי מנהלי פסטיבל ערד, לפחות מבחינת כמות האנשים. לא יכול לאמר לך אם זה ''שווה''. -
זהו?:Reלא הבנתי את מה שאתה אומר לגבי ה- 29, שניתן לראות בישראל את פסטיבל השמש....
חוץ מזה, לגבי זינוי תאריך - זה מה שאמרו לי בחברת התעופה 100$ לשינוי תאריך. -
ברחל בתך הקטנה
ועתה אסביר בלשון ברורה וחפה מכל אירוניה סרקזם:
פסטיבל ה Inti Raymi, המכונה אף ''פסטיבל השמש'', נחוג בעיר קוסקו שבפרו בתאריך 24.6, מדי שנה. בשאלתך תהית האם לאחיך כדאי לאחר טיסתו מיום 26.6 למועד מאוחר יותר, וזאת על מנת לצפות בפסטיבל השמש בקוסקו, ב-29 לחודש. ברם, פסטיבל השמש אינו נחוג כלל בתאריך 29.6 כי אם בתאריך 24.6, יומיים לפני שובו של אחיך לישראל. על כן, ציינתי - בדרכי העילגת - כי הסיכוי לראות את פסטיבל השמש באותו תאריך זהה בין אם ישהה אחיך בישראל ובין אם בקוסקו: אפס.
לגבי מה ניסיתם לעשות לתאריך של הטיסה - לא אתייחס.
ולגבי רחל בתך הקטנה, אחסוך הודעה נוספת: מעשה ביעקב, שביקש להבטיח כי בתום 7 שנות עבודה אצל לבן יקבל את רחל, ולכן אמר בכפילות ''אעבדך שבע שנים, ברחל בתך הקטנה'' (בראשית כ''ח) - וזאת כדי למנוע ספקות כלשהם לגבי באיזה בת הוא מעונין. הביטוי ''ברחל בתך הקטנה'' משמעותו כיום אמירה ברורה, מפורטת, ושאינה מותירה ספקות, כמו ההודעה לעיל, אני מקווה. -
מלך!