רכבת מרומא לונציה
-
היי, אנחנו נהיה ברומא בחודש הבא ורוצים לקחת רכבת לונציה. מדובר על 5 מבוגרים, באמצע השבוע בשעות הבוקר.
האם כדאי להזמין את הכרטיסים מראש או שאפשר לקנות במקום? מה היתרונות של רכישה מראש והאם יש אתר מומלץ? אני מניח שכרטיסים למחלקה שניה יספיקו לנו...
ראיתי באתר raileurope.co.il שהרכבת הישירה נקראת Frecciargento. יחד עם זאת, יש מספר רכבות שהן מעט זולות יותר. האם יש סיבה?
תודה מראש לעוזרים
-
רכבת מרומא לונציההאם כדאי להזמין את הכרטיסים מראש או שאפשר לקנות במקום? להזמין מראש.
מה היתרונות של רכישה מראש והאם יש אתר מומלץ? ככל שתקדימו הכרטיסים ימיו זולים יותר. לקנות באתר הרכבת האיטלקי TRENITALIA.
אני מניח שכרטיסים למחלקה שניה יספיקו לנו...נכון.
ראיתי באתר raileurope.co.il שהרכבת הישירה נקראת Frecciargento. יחד עם זאת, יש מספר רכבות שהן מעט זולות יותר. האם יש סיבה? הסיבה שהן יותר איטיות.
-
רכבת מרומא לונציהכמה פרטים חשובים :
הכרטיסים שאתם קונים לרכבת המהירה תקפים אך ורק לרכבת הספציפית בשעה שאתם מזמינים ...זאת אומרת שאם איכשהו תפספסו את הרכבת אתם תצטרכו לקנות כרטיסים חדשים כי בעצם אתם משריינים לעצמכם מקומות ברכבת. אכן אם מזמינים מראש כרטיסים באתר ניתן להשיג כרטיסים זולים יותר מאשר במקום אך יכול להיות שלא בהרבה. אני הזמנתי כרטיסים בזמנו ב-39 יורו אך לצערי איחרנו את הרכבת בשתי דקות וכשהלכתי לקופה היא אמרה שאני חייב לקנות כרטיסים חדשים ב-43 יורו לכל כרטיס . ברכבות המהירות יש פקחים קבועים ואי אפשר לעלות על רכבת לא תואמת לכרטיס בלי להתפס. לעומת זאת ברכבות הרגילות , היותר זולות , רכבות אלו יותר איטיות ועוצרות בהרבה יותר תחנות והכרטיסים שלהן תקפים רק ברגע שעשית validate לכרטיס לפני העלייה לרכבת.
דרך אגב , הרכבות הרגילות "האיטיות" (regionale או velocce regionale) באיטליה יותר מהירות מהרכבות בארץ והן מגיעות עד 150 קמ"ש.
עצה שלי : אלא אם כן אתם רואים כרטיס supereconomy שהוא הכי זול בתאריך שאתם צריכים לא הייתי קונה כרטיסים מראש.
דרך אגב , בימי שבת יש מבצע 1+1 על כרטיסים לרכבת המהירה אז אולי יותר משתלם לכם לנסוע בשבת צפונה.
-
רכבת מרומא לונציהכרטיס רגיל ביום הנסיעה יעלה 80€. היום עוד אפשר לקנות כרטיסים ב- 49€. את הכרטיסים האלה ניתן לשנות או לבטל עד שהרכבת יוצאת.
-
רכבת מרומא לונציהwww.trenitalia.com אתר אמין שיספק את כל התשובות.מומלץ גם לקנות את הכרטיס האלקטרוני דרכו.