התחלה
-
שלום,
אני מתכננת טיול לי ולבנותיי בנות 9 לקיץ הקרוב (יולי/אוגוסט) לחודש ימים
חשבתי על ויאטנם וקמבודיה אבל אחרי קריאה בפורום יכול להיות שכדאי להתרכז רק במקום אחד. אשמח להצעות מכם
האם רק צפון ויאטנם, הדרום? היינו בקיץ לפני שנתיים בתאילנד,שבועיים טיול מאורגן ושבועיים באיים. הן מטיילות מקסימות, ללא בעיות, ומתחברות לאנשי המקום
מה שמעניין אותי היא חוויה של כולנו כמשפחה, נופים, כיף משפחתי, אטרקציות, והכי חשוב עבורי הוא להכיר את תושבי המקום. זו הסיבה שאני מתרכזת באסיה ולא באירופה. לראות כמונו לא מושך אותי ועמי המזרח, האוכל, האנשים, התרבויות הם העיקר.
בטרם אקרא עוד על מסלולים ומקומות מבקשת דעתכם על איזור הטיול. אגב, בתאילנד סבלתי מהחום והלחות והייתי רוצה תנאי אקלים יותר טובים. המונסונים לא השפיעו על הטיול בתאילנד, מקסימום הלכנו בגשם או הסתתרנו לשעתיים, לא נורא
תודה מראש
-
התחלהConsidering your facts such as " experience of all of us as a family, views, fun family attractions, and most important for me is to know the locals" I would suggest only what I experience so far is the country of Sri Lanka which is a tropical island which is below India in the Map. Month of December will be little but rainy on up country and east coast but with the mist and cold that could bring you much different experience. In the west coast and down south, it will be hot and sunny. A 4 hour drive could drive you to the very different climate changing environments across the country.
Having said that, I can recommend you down south which you will have some ancient city and beach activities. Meanwhile you could go for wildlife and nature activities as well. What mostly interested is that you won't need to travel lot longer to arrive any of these destinations.
There are many locals who would involve with tour operators across the country and always you will get the experience of new life styles and food and many more. Enjoy..
-
התחלהתודה, אולי לפעם הבאה..כרגע ויאטנם מעניינת אותי
-
ממש אשמח להתייחסותכםחיבבת להתאים את הנסיעה לחופשות ביהס... סוכות?פסח?קיץ? האם להתחיל בצפון ולהדרים? להתרכז רק באיזור אחד או הכל? מדובר.על חודש ימים
-
התחלהHappy and safe journey...!
-
התחלהבקמבודיה מוקד המשיכה העיקרי הם מקדשי אנגקור-וואט (המילה "וואט" משמעותה מקדש....וזה כאילו שכתבתי "מקדשי אנגקור מקדשי" אבל השגיאה הזו השתרשה בקרב המטיילים). משך הביקור בהם הוא לרוב 3 ימים ליותר מעמיקים בינינו שאינם היסטוריונים או ארכיאולוגים. אני מסופק אם זו כוס-התה של בנות 9. הייתי פעמיים בקמבודיה ויש למדינה הזו היסטוריה עצובה שמתבטאת בחלק גדול של אתרי הביקור (אם הילדות יתעניינו באיך נראה מחנה עינויים של החמר-רוז, בזמנו - זה צריך להדליק לך נורה אדומה) מצד אחד ובסוג של סגירות של האוכלוסיה - בעיקר המבוגרת יותר. אם מאד תרצי את יכולה לבקר שם קצת (נניח שבוע) ואז לשוט בסירה על המקונג דרומה ולעבור (בשייט) לוויטנאם.
וויטנאם - ניתן לטייל בה מצפון לדרום או ההיפך. תלוי מהיכן נכנסים למדינה. כאן כבר ביליתי 3 חודשים (בפעמים שונות). יופי של מקום, אנשים חברותיים בעיקר בפנים הארץ ולאורך מישור החוף התיירותי יותר, יש למקומיים נטיה לרמות את התיירים אבל זה לא נורא. האוכל מדהים, וכך גם הנופים והנוף האנושי. בקיצור - אני ממליץ. את בוחרת נכון.
את יכולה גם לבחור בחלק מהודו. בזמן חופשת הקיץ תוכלי לקחת את המשחה לאזור הצפון-מערבי הנקרא לה-דק. זו אהבה גדולה שלי. אוכלוסיה טיבטית בחציה וקשמירית בחציה השני. מזג אויר נוח (אין מונסונים)וניתן לטייל ולראות יופי של מקומות. אפילו טרקים קצרים עם הבנות ניתן לעשות.
די....קישקשתי מספיק.
-
ממש אשמח להתייחסותכםויאטנם זו בחירה טובה מאוד לטיול של חודש ימים .
יולי\אוגוסט אלה חודשים טובים לטייל בויאטנם . אמנם זו תקופת המונסונים, אבל כמו בתאילנד, המונסונים לא משפיעים כל כך על הטיול .
בחודש אפשר לטייל בכל ויאטנם, דרום + צפון . את התכנון המפורט תעשי אחרי שתזמיני טיסות . זה לא משנה אם תתחילו בצפון ותמשיכו לדרום או להיפך .
יש טיסות מהארץ לויאטנם דרך קונקשנים באירופה (בדר"כ הטיסות האלה יקרות מאוד), ואפשר לטוס לתאילנד ומשם להאנוי וחזרה דרך סייגון (הו צ'י מיין סיטי), לבנגקוק ולארץ או להיפך . תבדקי באנטרנט ואצל סוכני נסיעות ותבחרי לפי מה שמתאים לך.
בקשר לויזה לויאטנם, אפשר להוציא בשגרירות שלהם כאן בארץ .
שימי לב שתוקף הויזה מתחיל ומסתיים בתאריכים שכתובים בויזה . לכן כדי לא להפסיד ימי טיול, רק אחרי שתזמיני את הטיסות ויהיו לך התאריכים המדוייקים של יום הנחיתה בויאטנם ויום העזיבה של ויאטנם, תבקשי ויזות לתאריכים הספציפיים האלה .
ויאטנם זו מדינה שקל מאוד לטייל בה . הטיולים מתבצעים כך שנרשמים לטיול שבוחרים בסוכנות תירות ברחוב או דרך המלון, למחרת מגיע אוטובוס ואוסף את כל התיירים שנרשמו לטיול מכל העיר ונוסעים עם מדריך דובר אנגלית לטיול . כמו טיול שנתי בבית ספר . ממש קל ונוח .
יש "אוטובוס פתוח", שנוסע מהאנוי לסייגון (ולהיפך) ועוצר בכל עיר תיירותית בדרך . קונים כרטיס לאוטובוס הזה בסוכנות תיירות, ונוסעים מעיר לעיר . בכל עיר אתן מטיילות כמה ימים שאתן רוצות, יום לפני שאתן רוצות להמשיך מבקשים במלון שיתקשרו לסוכנות המקומית של חברת האוטובוסים, והם משריינים לכן מקום ליום המחרת . בטיול של חודש אפשר לסוע את כל הטיול ולא חייבים טיסות פנים .
-
ממש אשמח להתייחסותכםאת הטיול הבא שלכן, כדאי מאוד שתתכנני על מיאנמר, בורמה .
זו מדינה יפה מאוד, העם נחמד מאוד, ואין ספק שאם את אוהבת את דרום מזרח אסיה אז תהנו מאוד במיאנמר .
גם במיאנמר רצוי לטייל חודש שלם, וגם שם המונסונים לא משפיעים על הטיול .
-
התחלהמעיין
לדעתי את יכולה לשלב 3 ימים באיזור מקדשי אנגקור עם הטיול בוייטנאם. זו האטרקציה המרכזית של קמבודיה ואם את לא מתכננת להקדיש לה יום אחד טיול שלם, לא נורא לגנוב 3 ימים מוייטנאם.
אם את חושבת שתגיעי שוב לאיזור לטיול ספציפי בקמבודיה אז כמובן אין טעם.
-
אוהבת...ותודה על מה שכתבתם. מינמאר היא רעיון טוב להמשך...אבל יש יותר רעיונות מכסף:( משום מה באתרים טחרים שהסתכלתי בהם נאמר שחודש יולי אוגוסט חם מאד מאד ולחות נוראית. אשמח אם תוכלו להסביר קצת יותר על כך..ולאור זה האם כדאי להתחיל בצפון או בדרום ואז להמשיך לכיוון השני. כמו כן האם כדאי לסגור מדריך מכאן,ראיתי שכתבתם על בחור ישראלי..המאירי? ובחור מויאטנם. כאמור אנחנו 3 בנות...ורק אחת ממש בוגרת:)
-
אוהבת...מעיין,
הבנתי שאת די נעולה על וייטנאם, אבל בכל זאת מנסה להסיט אותך לכיוון לדאק כמו שאריק מעליי הציע. יולי-אוגוסט זו בדיוק העונה, נוף מדהים, הרבה תרבות טיבטית, והעיקר - אנשים מקסימים. לדעתי אם את מחפשת חיבור לאנשים אז זה המקום האידאלי. ב-2011 טיילנו שם שלושה שבועות עם הילדים וממש התאהבנו. מצרף קישור לסיכום הטיול שהעליתי בפורום משפחות. יש שם הרבה תמונות וגם המלצות על מקומות לינה, מדריכים וכיו״ב. תציצי, אולי תדבקי בחידק...
מה שלא תחליטי, תעשו חיים!
יובל
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1211208/prevloaded -1/start-0
-
אוהבת...אני טיילתי בויאטנם במשך חודש במהלך כל חודש אוגוסט ובהחלט היה מאוד חם ולח. בסאפה ודאלאט היה נעים במהלך היום וקריר בלילה.
אם יש לכן אפשרות לדחות את הטיול לחודש קריר יותר אז עדיף, אם לא אז לא נורא. אתן תהנו בכל זאת. (אלא אם אתן מהאנשים שסובלים מאוד מחום)
גם צפון הודו מומלץ מאוד.
-
אוהבת...אני סובלת מחום ולחות. לבנות תמיד קר:) לכן לא הייתי רוצה לשחות בלחות... אם כך האם יותר טוב ספטמבר? בחגים? סוכות? פסח? ומאיפה להתחיל בכל חודש?צפון ואז דרום? אגב, יולי יותר טוב?
תודה על התשובות,אתם עוזרים לי מאד
-
אוהבת...אני לא הייתי באיזור באוגוסט אבל גם אני קראתי שחם ולח. אני הייתי מאמצע פברואר עד אמצע מרץ ודי סבלתי מהלחות בעיקר במרץ. אם יש לך אפשרות לעשות את זה על חשבון לימודים בחורף (חנוכה?) זה יותר טוב אבל פסח זה לא מועיל במיוחד.
חוצמזה כאמא שמטיילת גם כן לבד עם הילד (קצת צעיר מהבנות שלך) יש לי רק בקשה אחת. אל תשכחי לבוא לספר איך היה!
-
אוהבת...מבחינת החום בספטמבר יהיה יותר טוב אבל עדיין יהיו גשמים ויהיה לח.
פחות גשמים ירדו בחודשים נובמבר-דצמבר אבל אני מניחה שאלו חודשים בעייתים מבחינת הלימודים. אז אולי כדאי להתפשר על החודש של החגים, לפחות יהיה פחות חם.
מבחינת המסלול אני חושבת שעדיף להתחיל בדרום ולעלות לצפון. הסיבה היא שבצפון הנופים יפים יותר, כך בעצם משאירים את הנופים הכי יפים לסוף. מי שמתחיל בצפון ואז מדרים עלול להתבאס אחר כך מהדרום.
-
אוהבת...יופי...המון תודה על התשובות. מכל התשובות, והזמן הפנוי נראה לי שספטמבר בחגים או בפסח יהיה יותר טוב מיולי ואוגוסט.
לגבי תכנון.הטיול, קוראת כאן ובטיפים. האם לסגור מלונות וטיולים.ומסלולים.מהארץ או שם? בתאילנד סגרתי את המלונות מהארץ ואת הטיולים במקום. מצד שני ויאטנם היא לא תאילנד...
כל כך מתסכל שהטיסות יותר יקרות מהשהייה שם....
שוב המון תודה ומבטיחה לעדכן אחרי שאחזור...
-
אוהבת...טיסות יקרות???? תנסי - במקום לטוס ישירות - לטוס "בעקיפין". למשל: טיסה לבנגקוק בתאילנד ומשם בדרך יבשתית. לא לצאת מישראל אלא - נניח - מעמאן. שווה להשקיע זמן בחיפוש אינטרנטי אחרי טיסה זולה. זה מחייב לפעמים גם התפשרות על זמנים לא נוחים (טיסות בלילה זולות יותר).