נסיעה לבד, חשש קל
-
שמעתי מהרבה מטיילים, שגם אם נפגשים עם מישהו לפני הנסיעה, בד''כ ה`עיסקה` מתפרקת מאוד מהר.
עד כמה מסוכן לבחורה לטייל לבד בפרו ובבוליביה?
האם יש מישהי שעשתה את זה כאן? -
נסיעה לבד, חשש קל:Reעוד לא עשיתי, אבל אני בדרך
-
נסיעה לבד, חשש קל:Reאהלן...
אני טיילתי לבד בעיקר בבוליביה... וקודם כל - תמיד פוגשים אנשים ככה שזה לא באמת לבד..... וגם אם יוצא לך להיות לבד לגמרי לפעמים - אני לא נתקלתי בשום סכנה מיוחדת... כמובן שגם אל תעשי שטויות כמו לקחת מונית לבד באמצע הלילה או משהו כזה...
בכל מקרה זו חוויה אדירה ומעצבת לדעתי... למדתי על עצמי המון כשהייתי לבד...
תעשי חיים! -
תוספתאני לא בחורה, אבל פגשתי הרבה בחורות שטיילו לבד, ולא קרה להן כלום. גם אני טיילתי 6.5 חודשים מהטיול לבד.
לטייל לבד זו חוויה נהדרת, כי ככה את תפגשי המון אנשים שלא היית פוגשת אם היית עם עוד מישהו, בטח שלא קבוצה, מה שחוזר לזה שאף פעם כמעט לא תהיי לבד, בטח בערים בהן נוחתים.
בנוסף, טיול עם עוד אנשים הוא מחוייבות למסלול שהם רוצים, וזה הטיול שלך - את צריכה ללכת לאן שבא לך ולהישאר ולעזוב מתיש את רוצה ןלא לחכות או לוותר כי למישהו לא בא עכשיו על מקום מסוים.
החשש ברור, אבל אחרי חצי יום תראי שאין ממה לפחד פשוט. -
נסיעה לבד, חשש קל:Reגם לא בחורה, אבל בעקרון, טיול לבד הוא מדהים.
טיילתי גם לבד וגם עם חברים ואני יכול לאמר לך שלטייל לבד לוקח בגדול.
בהנחה שלא תקחי סיכונים מיותרים ורוב הזמן תהיי בחברת אנשים שתכירי (וככה זה תמיד) אז אין לך מה לפחד בכלל, להפך. -
סובייקטיביטיילתי הרבה לבד וטיילתי הרבה ביחד. מבחינתי לא הייתה שום תחרות - אין כמו לטייל עם חבר טוב וקרוב. נכון שלטיול לבד ישנם יתרונות משלו, אבל החלקים שזכורים לי במיוחד לטובה הם אלו בהם הייתי עם אנשים קרובים.
ולא תמיד כל-כך להתחבר עם מטיילים אחרים, וגם כשכן מתחברים, במקרים רבות זה קשר צבוע ותועלתני של `נהיה ביחד כדי להתחלק בחדר ובזוגי עד שנמצא מישהו מעניין יותר`. יש הרבה אנשים שאוהבים את זה, כאמור. לי זה לא התאים. -
סובייקטיבי:Reמסכים לגבי הסובייקטיבי,
רק רוצה להוסיף שלראות את זה כ''קשר תועלתני'' זה גם עניין אישי מאוד.
אני ראיתי את הקשרים האלה כפורים ומעניינים. נכון שאף אחד מהם לא נהייה חבר שלי, אבל זה בגלל הסיטואציה והמקום, לא בגלל שרצינו לנצל אחד את השני. האמת שבכלל לא ישנו באותו חדר
עוד הערה אחת - אני טיילתי בעיקר עם אירופאים וניוזילנדים, זו לעצמה חוויה , חגגתי איתם את חג המולד ויצאתי איתם וזה נחמד לצאת קצת ולראות הוויה שונה משלך.
הטיול עם חברים היה מדהים, אבל שונה. הכרנו עוד אנשים בודדים ובעיקר היינו בתוך החבורה שלנו וזה טוב במובן מסויים , (ופה העניין הסובייקטיבי) אני רואה בזה דווקא חסרון, כי חברים שלי נמצאים איתי גם בארץ.
חשבתי על זה עכשיו ואת בכלל שאלת אם זה מסוכן לטייל לבד, אני מקווה שבכל זאת אני תורם לך קצת
-
אתה בהחלט צודקאין ספק שמפגש עם לא-ישראלים הוא חוויה שונה לגמרי. ובכל זאת, רוב הטיול שלי, למעט בשבועיים האחרונים, נמנעתי משהייה ארוכה עם גרינגואים, מסיבות שונות ומשונות, אבל בעיקר - גיליתי שלמרות שאנו באים מרקע תרבותי דומה ברוב המקרים [שומעים אותה מוזיקה, צפוים באותן תוכניות טלוויזיה ובאותם סרטים, קוראים אותם ספרים, משחקים באותם משחקי-מחשב] הפער הרגשי והמנטאלי בינינו כמעט בלתי-ניתן לגישור. זאת לעומת הלטינואמריקאים - פרואנים כברזילאים, איתם הצלחתי לתקשר הרבה יותר טוב, וגם ליהנות מהקשר. בטיול הכרתי מספר חברים חדשים, כולם ישראלים או מקומיים. עם כמה גרינגואים נשארתי בקשר כלשהו, אבל זה ממש לא זה. הייתי שמח להמשיך את הדיון הזה, אם יש עניין. -
אתה בהחלט צודק:Reלדעתי הבעייה עם אירופאים היא שונה. רוב הגריגוס שהתחברתי אליהם היו אחלה אנשים. הבעייה בטיול איתם הוא שרובם מטיילים בתקציב גבוה בהרבה, אז אי אפשר לטייל איתם לאורך זמן. לטינים לעומתם, מטיילים גם בתקציב נמוך. -
אתה בהחלט צודק:Reדווקא יש שם חבר`ה אירופאים שמממנים את עצמם תוך כדי לימודים (כאלה שטיילתי איתם) ואז הם באים לשם במצב שהוא לא שונה בהרבה משלנו - מינימום כסף.
האמת, שאם אני זוכר נכון, דווקא הם אלה שהמליצו על המלונות הכי חורים והכי זולים.
שוב, ''אירופאי'' זו הגדרה מאוד רחבה.
אני בכל מקרה, מתכנן עוד טיול בסוף התואר (בקרוב) והתוכנית שלי היא לטייל עם מי שייקרה בדרכי, אבל לא לחפש את הישראלים (כמו למשל לשאול ישראלי איפה לישון) -
אני בהחלט השתדלתי להתרחקמה`ישראליאדות` למיניהן, וגם מכל אנשי העדר, הלובו, ה`אחי, יש לך משהו לעשן?`, מההארדקור טרקרים, מהערסים, ומעורכי-הדין. מצאתי בני-ישראל מהסוג המשובח ביותר, או לפחות המתאים לי ביותר, ואיתם היה תענוג להסתובב.
אני לא אוהב את המונח `אירופאים` שמשום מה נהוג להשתמש בו כדי לתאר מטיילים לבנים ממדינות עשירות. מה עם תועפות הכסף של האמריקאים, ושל חלק מהאוסטרלים והניו-זילאנדים? [שלא לדבר על היפנים]. גם לא בלתי-אפשרי להיתקל במטיילים עניים מצ`כיה, פולין, סרביה או פורטוגל, שכידוע נמצאות באירופה. אישית, אני משתמש במונח השגוי, הקונטרוברסאלי והחף מפי.סי. `גרינגואים`, אבל הצעות חדשות תתקבלנה בברכה.
אם יורשה לי להמשיך להיות תוקפני ובוטה, אני לא סובל את כל ה`מתכלבים` והקמצנים למיניהם - ישראלים ובטח ובטח שגרינגואים. קיבינימאט, קצת עבודה עוד לא הרגה אף אחד, אבל לטייל בתנאים של מחנה עבודה בקיבוץ? לא אסתטי, לא היגייני ולגמרי לא עושה לי את זה.
אז כאמור, ממש אין קשר לתקציב. ההתחברות שלי עם הלטינים באה ממקום אחר. לעומת הגרינגואים המסוייגים והקרירים, המקומיים בדרום אמרקיה הרבה יותר פתוחים, ולא מפחדים להביע רגשות. אני חייב להעיד על עצמי שאני ההיפך הגמור מטיפוס מוחצן, או `סחבק`, או אפילו חברותי. ומצד שני המון גרינגואים הם מאגניבים כאלה, ותמיד יפתחו בשיחה עם כולם וינסו להתיידד. זה ממש לא זה. ההבדל המהותי בא לידי ביטוי ברגע בו אכן נוצר קשר מעט יותר רציני - ואז היה לי כמעט בלתי אפשרי לגשר על פערי המנטאליות עם ה`מערביים`. -
גם אני בדרך וקצת חוששת
אבל נראה לי שכן (מקווה לא להתבדות..) -
נסיעה לבד, חשש קל:Rei´m planning to land in la paz on october 13th. I heared rummors about violent riots lately in la paz, so we´ll see.
will you be travelling there by then?