14 יום ביפן - האם המסלול טוב?
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג צעיר שנוסעים בחמישי ליפן. מצורף המסלול המתוכנן - נשמח לקבל הערות והצעות לשינויים שיעזרו לנו מבחינת נוחות. בנוסף, הצעות לאיך להגיע ממקום למקום בשימוש נכון בפאס לשבוע יעזרו לנו

נחיתה ב10/10 בטוקיו ולינה של 5 לילות בה. בין לבין, טיול יום לניקו. 15/10 נוסעים להאקונה והר פ'וגי, ישנים בהאקונה 2 לילות. 17/10 נוסעים מהאקונה לקיוטו ולנים 5 לילות. בין לבין, טיול יום להירושימה+מיאג'יאמה וטיול יום אחר לטקיאמה. 22/10 נוסעים לאוסאקה ל2 לילות וחוזרים הביתה.
תודה!
-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?בסדר,
רק שטיול יום מקיוטו להירושימה + מיאג'ימה לא הגיוני.
עדיף עם לינה בהירושימה ללילה.
-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?רוני, תודה על התגובה המהירה!
האם כדאי לוותר על הירושימה ולעשות טיול יום רק למיאג'יאמה?
או שבכלל טיול יום מקיוטו לאיזור הוא קשה מדי?
תודה,
יוסי
-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?לא כדאי לוותר על הירושימה. זה כמו לוותר על יד ושם בישראל.
קיוטו - הירושימה זה כמעט שלש שעות לכל כיוון מרגע היציאה מהמלון ועד ההגעה לאתר הזיכרון. עוד כשלש שעות סיור זה תשע שעות.
מאיאג'ימה מהירושימה כולל סיור ממצה - לפחות חמש שעות.
ז"א זה לא ריאלי לסיור יום אפילו אם תעמיסו.
הייתי מוריד יום מהאקונה לטובת העניין.
גם הגיחה לטאקאיאמה לא ריאלית. 3.5 - 4 שעות נטו רכבות (שתי החלפות) לכל כיוון. גם שם ממליץ לינה של לילה לפחות בטאקאיאמה, ואם רוצים גם קצת מסביב (כמו שיראקאוואה-גו) אז בודאות לינה של לילה או שניים.
מכיוון שאני ויתרתי על אוסאקה ולא יודע להשוות משאיר את הבחירה לכם.
-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?היי רוני, אני בת הזוג של יוסי. יש לי כמה שאלות:
1. האם כדאי לנסוע לטאקיאמה לא בזמן הפסטיבל או שאפשר לוותר? הבנתי שזו עיירה נחמדה ושהפסטיבל זו האטרקציה השווה בה.
2. איזה עוד טיולי יום מומלץ לעשות מקיוטו? האם כדאי לבקר בעיר קובה? האם יש איזורי טבע מחוץ לקיוטו שכדאי לבקר בהם?
3. אם מוותרים על לילה בהאקונה האם נוכל להספיק לעשות גם את מסלול האגמים והר פוג'י?
4. יש מה לעשות יום שלם באוסקה? האם היא ממש דומה לטוקיו במהות שלה? (עיר גדולה...)
תודה רבה על כל העזרה שלך

-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?טאקאיאמה והאיזור יפים גם בלי הפסטיבל. אמנם הייתי שם בפריחת הדובדבן אבל עדיין.
לא הייתי בפוג'י (ערפל) ובאוסקה, אבל קראתי על אוסקה שזו עיר תוססת מאד.
בקובה הייתי על הדרך (עם רכב שכור) והמטרה היתה בשר קובה, אז קשה לי להמליץ.
מחוץ לקיוטו יש מספר מקומות מעניינים. אנחנו בילינו בתוך העיר 5 ימים מלאים.
-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?הי טל,
אני אענה לא לפי סדר
אני הייתי שלושה ימים בטקאימה שלא בזמן הפסטיבל, כדי לטייל בסביבה. כמו שרוני אמר, אין למה לסוע ליום אחד (קיוטו->נגאנו->טקאימה->נגאנו->קיוטו ביום אחד לא משאיר זמן לכלום)
לטעמי האיזור מדהים,אם אתם יכולים להפנות לילה, ואם אתם אוהבים הייקים אז להגיע לטאקימה בערב (אפשר להספיק עוד משהו בבוקר בקיוטו) צמוד לרכבת נמצאת התחנה של נוהי- לקנות לבוקר כרטיס ראשון לקאמיקוצ'י לטייל עד אחר הצהרים ולחזור לקיוטו בלילה.
אני מאוד (!) אהבתי את אוסקה, אחלה טיול ליום מחוץ לקיוטו, אוסקה היא לא טוקיו... כמו ששיקגו היא לא ניו יורק. אני ממליץ להתחיל סביב התחנה באיזור ה "פושי" של אומידה- לעלות לתצפית המעולה בסקי בילדינגס, להסתובב בדפרטמנט סטורס הענקיים, (הגראנד פרונט) ואז לתפוס סאבווי לטירוף שהוא נמבה: ה"שינסאיבאשי" וה- דוטונבורי- רחובות האוכל שמסביבם, אמריקהמורה. לטעמי שווה (ד"א על הגגות של מגדלי תחנת הרכבת יש חווה חקלאית די רצינית, גינה ותצפית)
לגבי טבע סביב קיוטו, יש הרבה... מפושימי-אינרי (מקדש 1000 השערים) יש מסלול שמטפס להר (הר... )אינרי, מסלול יפה מאוד. צפונית לקיוטו יש מסלולים באיזור קוראמה. בערך חצי שעה צפונית לעיר, בקוראמה יש גם אונסן (לא סתם, רוטמברו)
ביום צפוף גם אפשר לטייל בקויה-סאן ולחזור.
בקובה לא הייתי, גם בפוג'י לא, כך שאני לא יכול לעזור.
תהנו!
-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?היי חברים,
שיפצנו קצת את המסלול ונשמח להערות/ הארות:
יום 1 - טוקיו - ישנים בטוקיו
יום 2 - טוקיו - ישנים בטוקיו
יום 3 - טוקיו - ישנים בטוקיו
יום 4 - טוקיו - ישנים בטוקיו
יום 5 - טיול יום לניקו - ישנים בטוקיו
יום 6 - נסיעה להאקונה - ישנים בהאקונה
יום 7 - הר פוג'י וחמשת האגמים - נסיעה לטאקיאמה - ישנים בטאקימה
יום 8 - טאקיאמה - שיראקווה גו - נסיעה לקיוטו - ישנים בקיוטו
יום 9 - 12 - קיוטו - ישנים בקיוטו + טיול יום למיאג'יאמה באחד מהימים
13 - נסיעה לאוסקה - ישנים באוסקה
14 - אוסקה
15 - הביתה
האם המסלול הגיוני? - ההתלבטות שלנו היא האם ביום 7 הגיוני לעשות את המסלול של פוג'י והאגמים ולנסוע לטאקיאמה?
האם ביום 8 אפשרי לטייל בשירקווה גו ומשם לנסוע לקיוטו?
נשמח לעזרתכם

-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?מטאקיאמה לוקחים אוטובוס נוהי לשיראקאווה גו, משם, או חוזרים לטאקיאמה ומשם לקיוטו, או ממשיכים לקנאזאווה ומשם לקיוטו. בכפר עצמו יש רק את התחנת אוטובוס. אני פחות התרשמתי מהכפר, מאוד תיירותי, והיפנים האלה כאלה יעילים שרוב הדרך אתה עושה במנהרות דרך האלפים.... פחות נוף בדרך.
-
14 יום ביפן - האם המסלול טוב?ליאור שלום
אני מציע לך להכנס לאתר japan-guide.com(מדריך מעולה לכל יפן) יש לוח זמנים מפורט ומחירים.
תחליט אם לנסוע לקיוט באוטובוס. המרחק כ 230 ק"מ והעלות גבוהה.
מאידך מטקיאמה את יכול לנסוע בJR.
הכביש ידוע בנוף היפה. כנראה בחלקו עבר מינהור ובעניין הזה אין לי מידע..
נסיעה טובה