איסלנד - 2 שאלות
-
שלום, מתכננת טיול לאיסלנד ויש לי 2 שאלות:
1. ראיתי שדובר על הרחבת הביטוח לרכב לסופות חול. נכון? כדאי? מה זה אומר? יש שם כאלו סופות???
2. מעוניינת לרכוש מפה / אטלס מפות לאיסלנד ממישהו שחזר (יד 2). מישהו מוכר?
תודה,
אירית
-
איסלנד - 2 שאלותאלה הביטוחים הנוספים שאנחנו עשינו:
Super collision damage waiver
Sand and ash damage waiver
Gravel protection
Theft protection
הם מומלצים בעיקר למקרה של נסיעות בדרכי עפר ... שאי אפשר להימנע מהן אם רוצים להגיע לחלק לא מבוטל מהאטרקציות והמקומות היפים
חזרנו ביום שישי האחרון, ויש בידי מפה חדשה Freytag&berndt 1:400,000
עלתה 60 ש"ח, ותוכלי לקבל אותי בחצי המחיר
את מוזמנת לפנות אלי במסר אישי
אנחנו גרים בת"א
וכמובן מוזמנת גם להיעזר בתכנון...
-
איסלנד - 2 שאלותקודמי כתב לך בדיוק מה את צריכה. גם עם כל הרשימה הזו דעדיין השתתפות עצמית באיסלנד מאד גבוהה ופגיעות בגחון לא מכוסות!.
זה לא צריך למנוע ממך לשכור רכב אבל כן מחייב נסיעה זהירה כי אם יש תאונה העלויות גם לאחר כל הביטוחים אדירות.
עלות המפה (כ 60 ש"ח) זה אפילו לא טעות סטטיסטית במה שיעלה הטיול. חפשי מפה טובה באמת. גם אני נסעתי עם המפה שקודמי מציע לך. מנסיון נסי למצוא מפה יותר מוצלחת. לא בטוח שבארץ יש צריך לחפש באמזון האם מציעים משהו בלי כל הקשקושים שמפה זו מכילה. היא לא פעם מסתירה מידע חשוב כמו פניה או כביש שקיים בשטח אבל במפה מתחבא מתחת לאחד הציורים.
-
איסלנד - 2 שאלותתודה רבה!
-
איסלנד - 2 שאלותכמובן שיש מפות בקנה מידה גדול יותר
אבל איסלנד הוא אי גדול (פי 5 ממדינת ישראל)
כך שכדי לכסות את כל האי תצטרכי לקנות כמה מפות של איזורי האי השונים
זה ממש מיותר לדעתי
אנחנו השתמשנו במפה רק כדי לקבל תמונה כללית של התמצאות, של כיוון כללי וכד'
את הניווט עשינו באמצעות GPS מובנה ברכב (Suzuki Vitara), ובאמצעות הטלפון הנייד - קנינו סים 5G של חברת Siminn המקומית. היתה קליטה טובה כמעט בכל 'חור' שהיינו בו (כולל בים בזמן שייט לווייתנים, ובאוויר בזמן טיסת נוף מעל הר הגעש הפעיל Bardarbunga:)
-
איסלנד - 2 שאלותמסכים לחלוטין עם YLYB מספיק מפה של 1:400000 כך היה לי.
כמו כן היה לי סים של 5 גיגה חברת וודפון 25 אירו ב98% מהזמן הייתה קליטה וניווטנו
דרך גוגל מפות(גם לא כל כך צריך, קל להתמצא השילוט טוב.)
YLYB תפרסמו תמונות מהטיסה.
יחי