כמה שאלות על פריז
-
היי,
אני טס עם חברה שלי (בני 28) לפריז ל10 ימים והיינו שמחים לקצת עצות:
1. איזה מופע מומלץ יותר - לידו או מולין רוז? מה ההבדל ביניהם? כדאי לקנות להם כרטיסים מהארץ או לקוות שיהיו מקומות פנויים בקופה להצגה המאוחרת?
2. בכל מקום ראינו המלצות שונות ולא ממש הבנתי - איזה כרטיס מטרו כדאי לקנות , בהנחה שרוב השבוע אנחנו באטרקציות העיקריות של המרכז (לא יוצאים ליורודיסני אלא רק לוורסאי ומונמארטר שלפי הבנתי גם טיפה מרוחקת).
3. שוב, ראינו בכל מקום שכתוב משהו אחר - לאיזה אטרקציות אפשר (וכדאי) להזמין כרטיסים מהארץ?
4. סופ"ש מחוץ לפריז (עם רכב) - לאן הייתם ממליצים? קראנו קצת על לואר, נורמנדי ואלזס אבל הכל נשמע ממש טוב ואנחנו מתקשים להחליט..
תודה רבה!
-
כמה שאלות על פריזלגבי יציאה מפריס. אנחנו עשינו טיול דומה של 10 ימים, אבל התחלנו ב-3 ימים בעמק הלואר וא"כ שבוע בפריס.
לקחנו רכב בשדה התעופה ונסענו ישירות לעמק הלואר שם לנו בקרבה לעיר טור שהיא מאוד מרכזית ומשם יצאנו לטיולים באזור. בסיום החזרנו את הרכב בתחנת הרכבת של טור ונסענו ברכבת עד תחנת מונפרנס בפריס, שלידה היה המלון שלנו.
תוכל לקרוא בפרוט יתר בבלוג.
-
כמה שאלות על פריזבמאי האחרון הייתי במולאן רוז' עם חבר שלי, מושקע מאוד ונהנינו.
הזמנו חצי בקבוק שמפניה, התחברנו לאנשים שישבו איתנו בשולחן (שהיו מבוגרים מאיתנו ב-35 שנה לפחות) ולדעתנו זה היה שווה את ההשקעה.
זוג חברים שלנו היה בלידו וגם נהנה, אנחנו פשוט החלטנו שבא לנו מולאן רוז'.
אנחנו הזמנו את הכרטיסים דרך המלון ששהינו בו (מלון קטן וחביב ליד גלרי לפייט)
בנוגע לכרטיסים.. הייתי רק 4 ימים בפריז ככה שכל אחד מאיתנו קנה 10 נסיעות והוספנו עוד איזה כרטיס בודד או שניים כי החלטנו לצאת ברגע האחרון לעוד מקום.
אז לא ממש חקרתי בנוגע לאופציות נוספות..
המונמארטר לא רחוק ועדיין נכלל כ"איזור 1" ככה שלא צריך כרטיס מיוחד. מביקור קודם בפריז זכרתי פחות או יותר את הדרך לכיכר הקטנה ששם יושבים כל מיני אומנים שמאוד רוצים לצייר אותך תמורת 50 יורו (לפחות). מזכרת ממש יפה לדעתי (עד היום הציור יושב לי בחדר)
אנחנו לא הזמנו בכלל כרטיסים מראש..
התור לאייפל היה מינורי ותוך 5 דקות כבר היינו מול הקופה (מצחיק שלרדת לקח 30 דקות בערך) ובאמת שווה לעלות לקומה ה-3

ללובר אומנם לקח טיפה יותר זמן אבל בסופו של דבר לפי דעתי גם לא צריך להזמין מראש.
לא שווה להיכנס לתוך כנסיית סיינט שאפל (אם תכננתם..)