4 ימים, צפון מזרח ארה"ב
-
שלום,
אנחנו מתכננים טיולון בן 4 ימים בצפון מזרח ארה"ב. ב-4 הימים האחרונים של חודש אוקטובר. בינתיים הזמנו מלון בעיירה ליד בוסטון, אבל זה ניתן לשינוי, אנחנו עם רכב והרבה מצב רוח.
יוצאים מניו יורק ביום הראשון וחוזרים לניו יורק ביום האחרון, אין לנו בעיה לגמוע מרחקים והיינו שמחים לראות שלכת (אם עדיין נשאר פה ושם), בוסטון נשמעת מעניינת, מה הייתם ממליצים? איך הייתם מנצלים את המיטב מ-4 הימים הללו.
מעולם לא טיילנו באיזור לכן אנחנו פתוחים לכל הצעה.
תודה וחג שמח.
-
4 ימים, צפון מזרח ארה"בשלום
היציאה ל-4 הימים תהיה לאחר ימי הביקור בניו יורק או לפני .
האם מתכוונים להגיע בדרך הקצרה ביותר ביום הראשון,או עם נגיעות בקו החוף של קונטיקט ?,כי יש סיכוי שהיציאה מניו יורק עד שתקבלו את הרכב יקח את הזמן שלו.
מה שם המקום/העיירה ליד בוסטון בה הזמנתם לינה?
מוני
-
4 ימים, צפון מזרח ארה"בסליחה ומחילה, הייתה לי בעיה עם המחשב.
אנחנו מגיעים לניו יורק לביקור משפחתי, לאחר מכן יוצאים ביום שני 27 בבוקר. כרגע יש לנו מלון בandover, ma אבל אין בעיה לשנות ולבטל.
אנחנו חוזרים ביום חמישי ה30, אין בעיה לשנות להזיז כל דבר..
תודה רבה רבה
-
4 ימים, צפון מזרח ארה"בהיי
אין בעיה שתלונו מחוץ לבוסטון ,אבל andover זה במקרה הטוב חצי שעה כיוון.
היו בפורום המלצות ללינה ב-Woburn רבע שעה כיוון,הנה השרשור -
בכל מקרה אכן בוסטון ראויה, ולכן ההצעה הראשונה שלי תהיה כך-
יום ב'
ניו יורק>>>בוסטון >>>וללינה, נסו ב-Woburn
יום ג'
המשך ביקור בבוסטון עד 15:00 לא יאוחר,וקידום מזרחה בכיוון greenfield ,לא חייבים להגיע עד גרינפילד,שתי נקודות בדרך שבמיפוי המצורף גם הן אפשריות ללינה -
יום ד'
נתיב מוהוק >>>ברקשיירס מערב מסצ'וסטס>>>מערב קונטיקט ,לינה אפשרית
בית אל/דנבורי.
יום ה'
מערבה לעמק ההדסון כולל אפשרות אאוטלט וודברי ווירידה לניו יורק.
ראו אם מתאים לכם או אם לילד הזה פיללתם.
מוני
-
4 ימים, צפון מזרח ארה"בשלום מוני,
תודה רבה על התגובה.
האמת שעבר מוחי הרעיון להצפין מעט לכיוון ניו המפשיר יותר. איפה בתקופה הזאת אפשר יותר לתפוס שלכת? האם נתיב המוהוק הוא התשובה לכך?
מעבר לכך, יש לך איזשהם נקודות עניין מיוחדות ומעניינות באיזור שתוכל להמליץ לנו להתמקד במהם?
בסופו של דבר אני מניח שזה המסלול שנעשה ולכן אשמח לקבל יותר נקודות עניין.
שוב, תודה רבה על העזרה, שבת שלום.
-
4 ימים, צפון מזרח ארה"בבגדול כמעט כל האטרקציות המובילות הרשמיות בערוצי המפלים ,והעליה לתצפית זאת או אחרת נסגרים לביקורי תיירים בהרים הלבנים ב-26/10,גם העצים יהיו כבר ערומים ברובם כי השנה השלכת הקדימה,וכבר בתאריכים של הקולומבוס דיי השלכת איכזבה כי הייתה כבר אחרי הפיק,ובתאריכים שלכם ,כדאי לנסות נקודות דרומיות יותר, ובעיקר מערב קונטיקט, ועמק ההדסון,שגם שם יהיה מפתיע אם תדווחו על צבע משכנע.
ב-4 ימים כאשר אין סיבה לוותר על בוסטון שאמורה להיות מסמר הטיולון ,אני בתאריכים הללו לא ממליץ על ההרים הלבנים,ומציע להשאירם לצירוף אחר של מסלול בעתיד.בעוד אני רושם פוסט זה שלחה לי במייל הגולשת mirinv שעשתה אתמול על פי הצעה שלי את הדרך ל-MA דרך מערב קונטיקט תמונות שצילמה, ואכן כפי שכתבתי למעלה אין עוררין על כך שגם באיזור דרומי זה השלכת כבר דהויה.
למרות זאת אני לא משנה את הצעתי, וביומיים הראשונים קודם להגיע ישירות לבוסטון ביום
הראשון,להתחיל את הביקור,וביום השני המשך עד לא יאוחר מ-14:00-15:00 לצאת ולקדם לינה בכיוון גרינפילד(אפשר לעגון עוד קודם לכן).
שני ימים אלו ממש על פי המיפויים בתגובה קודמת שלי.
יום ד'
כעיקרון התוואי ביום הזה ששאמור לצאת או מגרינפילד או עוד קודם לכן תחילתו של נתיב מוהוק (כביש מס 2)שאומנם מתחיל מ-Greenfiel ועד קצת לפני ויליאמסטאון.
אך אם אתם מוכנים להוסיף קצת היסטוריה. מדובר למעשה ברחוב הראשי של העיירה -
Deerfield, בה שרדו/שומרו כ- 15 בתים היסטוריים ,רובם נבנו במאות ה 18 ו ה 19. אומנם הביקור הוא בסיור מאורגן, אבל יש כאלה בהם ניתן לסייר עצמאית, בהחלט שמספיק לבקר בזה שנחשב תורן ליום הזה,פשוט הרושם החמוד שיוצרים שורות הבתים ברחוב הזה.
אז במידה ותרצו להוסיף את הביקור הזה,בידקו את התוספת במיפוי הזה-
לאחר מכן עליה לגרינפילד ונסיעה על כביש מספר 2, Mohawk Trail, לכיוון מערב. דרך מקסימה! בדרך עוברים ביערות, מטפסים על גבעות, רואים בתי חווה והכל מאד פסטורלי ויפה. והמעבר בו לוקח אומנם קצת יותר משעה בנסיעה ישירה.אבל צריך להביא בחשבון עצירות כמו ביקור בגשר הפרחים העתיק בעיירה שלבורן פולס (נקודה B)
הגשר הוא למעשה גשר רגיל ישן נושן מעל הנהר, שמילאו אותו בחול ושתלו בו גן פורח, וכך יוצרים אטרקציה יש מאין. נחמד למראה ולצילום.
בהמשך נקודות תצפית ,על הכביש ,ואפשרות לסטות לפתח מנהרת Hoosac Tunnle ואם השארתם זמן יש את העליה עם הרכב להר גריילוק(נקודה E),לפני שפונים חזרה על מנת להגיע לויליאמסטאון.
הנה אתר המיפוי ונקודות ציון אפשריות בנתיב מוהוק-נתיב מוהוק
בהמשך אתם יורדים דרומה בברקשיירס מבקרים בעיירת הדגל סטוקברידג'(אם קר,סגרירי,וגשום היכנסו ללודג' Red Lion Inn להתחמם בחומה של האח הבוערת בלובי),יורדים הלאה למערב קונטיקט שם קנט פולס סטייט פארק,ולייק ווראמאוג סטייט פארק,וללינה אני חוזר כדאי להגיע לסביבות ביתאל/דנבורי(אפשרות ללינה בבסט ווסטרן שכאן).
יום ה'
פניה לעמק ההדסון דרך נקודות ציון לביקור על פי המיפוי המצורף-
ואם רוצים פשיטה על אאוטלט וודברי-
מוני
-
4 ימים, צפון מזרח ארה"בתודה רבה מוני על ההסברים המדויקים, כך נעשה.