בחזרה

ביטוח רפואי לקובה?

• מעיון במאמרים והרצאה שהייתי בה, נאמר שחייבים ביטוח רפואי התקף מבחינת השלטונות המקומיים. האם החברות הפופולאריות כגון ביטוח הראל או של איסתא , האם הם רלוונטים?.

• ביטוח רפואי לקובה?

כשאתה עושה הבטוח בארץ, תבקש שיוציאו לך מסמך באנגלית המאשר קיום הבטוח. לחב' הראל יש טופס כזה מוכן. אני מניח שיעשו לך בכל חברה.

בשדה התעופה בהוונה יש דוכן בריאות, שכשעברתי דרכו שאלו אם אני מארה"ב, וכשעניתי בשלילה אמרו לי שאני יכול ללכת. את האמריקאים הם בודקים, לגבי האחרים אני לא יודע.

• ביטוח רפואי לקובה?

למה את האמריקאים בודקים ?? ומי שלא לא בודקים אותו 

• ביטוח רפואי לקובה וסלולרי - בקשות הבהרה .

מבקש  "לתפוס "  טרמפ  על   השרשור  בנושא  קובה , במספר  נושאים  להבהרה . עיינתי  באתר ( ובאתרים אחרים ) וראיתי  טיפים וכן בלוגים  למכביר  ועדיין נותרו  אי אלו  תהייות .

ראשית ( נושא השרשור )  ביטוח  רפואי -  לקראת  נסיעה קרובה אל קובה ( בין היתר )  עשיתי ביטוח רפואי ( דרך  כלל  ביטוח )  ציינתי  כמובן  במפורש את קובה כאחד היעדים וכן ציינתי שידוע לי כי ב קובה נדרש ביטוח רפואי מיוחד - קצת שונה ממדינות אחרות . נעניתי כי הדבר ידוע להם ( לחברת ביטוח הנסיעות לחו"ל של כלל ) וכי יש להם טופס מיוחד - ב אנגלית - למטרה זו . ביקשתי , והם שלחו לי את הטופס . עיינתי  בטופס  ושמתי לב לכך כי אין שם ( בטופס ) ציון כי הביטוח תקף גם לקובה  -  הטופס הינו כללי  משהו בנוסח : לכל מאן דבעי , הרינו לאשר בזאת כי ל ( השם שלי ) יש ביטוח רפואי של "כלל"  בפוליסה מס'  ....  לתקופה ( כך וכך ) .  לפיכך , מטעמי זהירות , פניתי היום שוב אל חברת ביטוח הנסיעות לחו"ל של כלל בשאלה בנושא - מדוע על הטופס באנגלית  לא מצויין  במפורש  כי הביטוח הרפואי תקף גם לקובה ? מי כף לידי יתקע כי פקיד ההגירה בשד"ת  ב קובה ( בהנחה שהוא דובר אנגלית מינימלית ) יידע מהי חברת הביטוח של כלל והאם הביטוח שלה תקף ב קובה ?  במוקד חברת  כלל  הודיעו לי כי יתייעצו עם גורמים בכירים יותר ויחזירו לי תשובה במהרה . עדיין  לא  חזרו ,  כאשר יחזרו  אלי ,  אעדכן  כאן בפורום . 

ב.  סלולארי  בקובה . ידוע לי כי החיבור לאינטרנט בקובה הינו די מוגבל ומאד איטי . ככל  הנראה   WiFi   לא  קיים  , דהיינו  אי אפשר  להשתמש  ב אפליקציות של  ווטסאפ , ווייבר ,  ווייז  וכנראה  גם  סקייפ  (  אשמח להתבדות ולשמוע מידע מעודכן ) . אני מתאר לעצמי כי אין כרטיס סים עם  דאטה/גלישה אך מה קורה עם כרטיס סים  רגיל ?  האם  ניתן  לקנות  כבר ב שדה התעופה ב הבאנה ? המטרה להשתמש  בכרטיס סים  לצורך שיחות  פנים - הזמנת מקומות לינה / מדריך מקומי . ידוע לי כי קיימת רשת סלולארית בקובה . האם היא פרושה גם בערים הקטנות יותר ? מה עלות השיחות ( מחיר לתיירים או מחיר לקובנים ) ? הבנתי כי שיחות חו"ל ( מחוץ  לקובה )  הינן יקרות מאד . מה קורה  עם  SMS  לארץ ?  

וויזה  ל קובה -  ידוע לי כי ניתן  לרכוש  בארץ  וויזה אל קובה  אצל  ה קפיטן  ובעוד מספר סוכנויות נסיעות  ( ב עלות  של  כ  50-60 $ ) . אך  גם  ה קפיטן  טוען  ( בהרצאות  על קובה )  כי ניתן  לקבל  וויזה  לקובה  בעלות זולה יותר אם נכנסים אל קובה  מ אמריקה הלאטינית ( קנקון למשל ) . במקרה שלי אני נכנס אל קובה בטיסה ( הלוך/חזור ) מ מקסיקו סיטי .  האם ניתן להנפיק ויזה לקובה  ב מקסיקו סיטי - בשדה התעופה ?  אני טס אל קובה עם  AEROMEXICO . האם  ב דלפק  של אירומקסיקו  ניתן להנפיק  במקום  את  הוויזה ? (  הרי  הם  לא  ייתנו  לי  לעלות על  הטיסה  באם לא  תהיה  לי  ויזה תקפה ! ) . הטיסה  שלי ממקסיקו סיטי אל קובה הינה  באמצע השבוע ( לא סוף שבוע ) ובשעת לפני הצהריים -  דהיינו  שעות  עבודה מקובלות במשרדים . לצורך  העניין  ,  אני  גם  אהיה  בשדה התעופה ה בינ"ל של מקסיקו סיטי גם  לפנות ערב  ביום שלפני הטיסה אל קובה ( מגיע מ טיסה  מן  הארץ )   ,  לפיכך יהיה לי זמן  להנפיק את ה ויזה לקובה  גם בערב הקודם  ( ללא לחץ הזמן בבוקר שלמחרת - בוקר הטיסה אל קובה )  . האם אוכל בערב שלפני להנפיק את הויזה בדלפק של    AEROMEXICO  בשדה התעופה ? 

או  שאולי  כל  ההתפתלויות / מאמצים  לא כדאיים  באם  ההפרש בין הויזה בארץ לבין ה ויזה  בשד"ת מקסיקו סיטי  -  ההפרש  אינו  גדול ? 

אגב , ראיתי  לפני זמן  לא רב כאן  באתר סוג של עדכון / שינוי  בנושא ה ויזה לקובה . לפי  הטענה בהודעה  שהתפרסמה  באתר  השלטונות  בקובה  מחתימים את הדרכון של התייר  בכניסה אל קובה . אני הבנתי כי ה ויזה לקובה הינה דף נייר  אשר אינו צמוד לדרכון .  האם יש לכך איזו משמעות לגבי הוויזה ?  האם יש שינוי בנהלים ? 

בברכה  

אלי .  

• ביטוח רפואי לקובה וסלולרי - בקשות הבהרה .

לענין האמריקאים - לא יודע. יתכן וזה משתלב עם ההצקות שלהם לאמריקאים כמו השער הנמוך שהם נותנים לדולר והחתמת הפספורט.

לענין הויזה ממכסיקו סיטי - יש שרשור מלפני מס' ימים בפורום של לונלי פלנט. נכתב שם שניתן, בלי בעיות, להוציא ויזה בשדה התעופה במכסיקו סיטי. אני הוצאתי בקנקון בהליך מהיר. בכל מקרה תשלם בפזו. זה יוצא יותר זול מאשר בדולר אמריקאי.

בטוח רפואי נועד לכל העולם. אני לא חושב שלמישהו יש בטוח רפואי שטוב דווקא לקובה.

יש wifi בהוונה (מלון דיפלומט. 4 דולר לשעה). היה גם בטרינידד, אך המלון לא היה מוכן לאפשר התחברות תמורת כסף.

• קובה - ביטוח רפואי , סלולר , ויזה - מעט תובנות

בהודעה קודמת כאן בשרשור פניתי בבקשה להבהרות בנושאים לעיל . בינתיים ערכתי גם בירורים משלי בהן  הגעתי אל התובנות הבאות : 

ביטוח רפואי - ערכתי ביטוח רפואי לנסיעות לחו"ל אצל חברת כלל . קיבלתי (לבקשתי ) מהם מכתב נלווה  באנגלית . מכיוון שבמכתב לא צויין  במפורש כי הביטוח תקף לגבי קובה , פניתי שוב אל הסוכן ב כלל ביטוח נסיעות לחו"ל  והם ניאותו  להוסיף  אל המכתב ( המובנה )  שלהם  את הפיסקה  הבאה - The policy includes also the state of Cuba .   לדעתי ( מקווה )בכך בא לידי מיצוי נושא תקפות הביטוח הרפואי ב קובה . 

סלולר - רכשתי כרטיס טיסה הלוך/חזור מ מקסיקו סיטי אל הבאנה  מאת סוכנות קובנית Cuba Travel Network . ופניתי אליהם בנושא ה סלולר בקובה . קיבלתי את התשובה הבאה 

The mobile phone line can be obtained at the airport (CUBACEL) until 7.00PM, or in the following offices:

FOCSA; 17 y A ;ASTRO;  La Copa; Miramar Trade Center; 28 e/e 5ta y 7ma; Obispo esquina Habana; Desamparado entre Habana y Compostela; Aguila y Dragones; Príncipe (por Carlos III).

ויזה לקובה  -   נקרא  Tourist Card  זו אינה ויזה כי אם מס  כניסה ( בנוסף אל מס העזיבה ) אל קובה . כאן קיבלתי טיפ מעולה  באתר מאת runyon  ( תודה !) אודות דיון - די מעודכן -  בנושא אשר נערך בפורום של לונלי פלאנט . ונכנסתי אליו  . גם פניתי בנושא זה אל סוכנות הנסיעות הקובנית (הוזכרה לעיל) . הבירורים העלו כי ניתן לרכוש את כרטיס התייר / ויזה / Tourist Card  בשדה התעופה ( במקרה שלי מקסיקו סיטי )  בתהליך ה צ'ק-אין  לטיסה ( במקרה שלי עם חברת AeroMexico ) . העלות  הינה כ 20us$   או  250 פסו מקסיקני . כמו כן ניתן לרכוש אותו (את ה  T.C.) גם  ביום שלפני הטיסה אל קובה בשדה התעופה ( במקרה שלי אני מגיע אל שד"ת של מקסיקו סיטי  ערב קודם , ועדיף לי לחסוך זמן בבוקר הטיסה שלמחרת ) . 

באם  ל מי  מבאי הפורום  יש  הערות/הארות/השגות  - אשמח  לשמוע .

מקווה  שעזרתי .  אלי . 

• אלי- תודה רבה

על ההשקעה והשיתוף

מדובר בדברים נזילים וחשוב לקבל כל מידע עדכני!

• אלי- תודה רבה

בקנקון, בהמתנה ל-check in, עמד אדם מטעם חברת קובנה ומלא הטפסים, לקח כסף ונתן כרטיס התייר. פרוצדורה שלקחה 2-3 דקות כאשר אתה עדיין ממתין בתור.

תהיה מוכן גם בעת ה-check in לשלם מס לטובת המכסיקנים, אלא אם, ואני בספק, כרטיס הטיסה שלך כולל כבר את המס.

• אלי- תודה רבה

לגבי המס, במחשבה שניה - מאחר ואתה מגיע מהארץ, ולמעשה תהיה במכסיקו יום אחד, אז לא אמור להיות מס-FMM.

• קובה - ביטוח רפואי , סלולר , ויזה - מעט תובנות

סלולר-עלויות הסלולר בקובה גבוהות יחסית ,למעט שיחות בתוך קובה.

כרטיס התייר-tourist card -איננו "מס".במהותו הוא דומה לויזה שכן ללא מסמך זה לא ניתן להכנס לקובה ולמעשה לא ניתן לעלות על מטוס הטס לקובה.

ללא קשר לחובה להשיג את כרטיס התייר (מסמך נפרד שלא מוטבע כחותמת בדרכון)בכדי להכנס לקובה מתחילת 2014 הקובנים נוהגים להחתים את הדרכון של התייר בכניסה לקובה.

בחזרה