מרוקו- רכב, נהג
-
הורי ואני רוצים לצאת לטיול שורשים במרוקו בפסח לכ-10 ימים.
הורי בסביבות גיל ה-60.
מספר שאלות:
1. האם עדיף להשכיר נהג עם רכב או עדיף לנהוג לבד ברכב מושכר?
2. האם הנהג יכול לתפקד גם כמדריך?
3. כמה בערך רכב+נהג עולה ליום?
4. האם יש למישהו המלצה ספציפית למדריך כזה? (יש רק המלצה אחת ב1001 טיפים)
בתודה מראש:
ערן -
מרוקו- רכב, נהג:Reתמיד עדיף נהג כן יש נהגים שמשמשים גם כמדריכים תליו ספצפי באיזה אזור יש לנו עוד ארבה זמן עד פסח ובקשר למחיר אני אבדוק עבורך וניהיה בקשר חיים 0544340050 -
בלי לפגוע - עוד מישהו? -
מרוקו- רכב, נהג:Reהורי ואני רוצים לצאת לטיול שורשים במרוקו בפסח לכ-10 ימים.
הורי בסביבות גיל ה-60.
מספר שאלות:
1. האם עדיף להשכיר נהג עם רכב או עדיף לנהוג לבד ברכב מושכר?
2. האם הנהג יכול לתפקד גם כמדריך?
3. כמה בערך רכב+נהג עולה ליום?
4. האם יש למישהו המלצה ספציפית למדריך כזה? (יש רק המלצה אחת ב1001 טיפים)
-------------------------------------------------------------------
היי ערן HERETRIC מפורום אסיה ...
אני מניח שהוריך דוברים את השפה ? ואתה ?
אפשר להסתדר מצויין במרוקו - לדוברי מרוקאית
אפשר להסתדר לא רע בכלל בשילוב של ערבית פלשתינית+צרפתית מקולקלת.
עם אנגלית הרבה פחות , ורוב אלה שדוברים אנגלית הם התחמנים המקצועיים במרכזי ערים כמו מרקש .
1. ניתן להסתדר טוב מאוד ברכב ללא נהג.
א. איזה סוג של רכב ?
ב. כמה זמן הטיול ?
ג. מסלול ?
*** לטיול בין הערים הגדולות קאזהרבטמקנספאסמראקש וגם דרומה לאורך החופים
אפשר להסתדר מצויין עם רכבת מרוקו - לא יקר ויעיל. הרכבות נקיות ויוצאות בזמן וזו באמת הזדמנות טובה לפגוש מרוקאים שאין סיכוי שתדברו איתם בהזדמנויות אחרות .
*** לאזורי האטלס והמדבר - נופים,נופים,ועוד נופים , רצוי מאוד רכב שכור ועוד יותר רצוי שיהיה ג`יפ - למרות שייש מסלולים שניתן לעשות גם ברכב רך , בעיקר אם הוא רנו 4(כמו הרכב שהיה ל מפ בצהל פעם-לא יודע אם עדיין ניתן להשכיר כאלה)
2. הנהגים הם לרוב נהגים ולא מדריכים
מדריכים מקומיים במרוקו לא שווים יותר מדי
3. העלות תלויה בסוג הרכב,גודלו,ומשך תקופת ההשכרה.
עלות של ג`יפ בסביבות 150-200 $ ליום
כדאי לבדוק במקום בקאזה ובמרקש בסוכנויות קטנות ולערוך הסכם שבו הכל יהיה כתוב על נייר - בסוכנויות קטנות המחיר יהיה זול יותר אולם במקרה של תקלות וכו אתם בידיים של החברה והאמינות של חברות קטנות קטנה יותר משל הגדולות ...
4.המלצתי - קנה ROUGH GUIDE MORROCO בסניף מטייל הקרוב וקרא על היעד.
תמצא שם המון אינפורמציה מצויינת על היעד .וקנה מפת מרוקו של MICHELIN - עדיין המפה הטובה ביותר! למי שיודע לנווט , לקרוא שטח,ולהסתדר בשטח ניתן להסתדר במרוקו באטלס ובמדבר באמצעות מפה זו(למרות שאיננה מפת טופו)
מאיזה אזורים ההורים שלך במרוקו ? באיזה אזורים תרצו להתמקד ?
לדעתי בערים הגדולות אין צורך ברכב. רכבות ביניהן וטקסי בתוך העיר(יותר יקר מתאילנד אבל לא נורא )
רק ירידה ולופ דרך האטלס לתוך שולי הסהרה ,דרך הקסבות,מרזוגה,זאגורה והאנטי אטלס מצדיקים רכב בגלל הנופים הרבים שבדרכים והחופש שרכב מאפשר ואז המקום ההגיוני לשכור רכב יהיה במרקש. שווה לבדוק קודם גם בקזאבלנקה בכדי לקבל מושג על המחירים .
תעשו חיים
-
מרוקו- רכב, נהג:Reפירוט ותגובה מענינים לעניות דעתי העליות יותר זולות ..... בכ50 אחוז ובנוסף יש מדריכים ונהגים מקומיים מעולים וזה עוזר וחוסך המון זמןוהתברבירויות בכוד רב חיים דמרי -
מרוקו- רכב, נהג:Reפירוט ותגובה מענינים לעניות דעתי העליות יותר זולות ..... בכ50 אחוז ובנוסף יש מדריכים ונהגים מקומיים מעולים וזה עוזר וחוסך המון זמןוהתברבירויות בכוד רב חיים דמרי -
מרוקו- רכב, נהג:Reחיים ? מה עדיף לעניות דעתך ? ומה זול ב 50 לעניות דעתך ? אגב , מספיק לענות פעם אחת.לא צריך 4 פעמים
לגבי מדריכים מקומיים במרוקו - הרוב המכריע על הפנים. בכל מקום יש גם יוצאים מהכלל,השאלה היא איך למצוא אותם...דרכך? לא ממש נראה לי .המדריכים הטובים ביותר בעולם למרוקו נמצאים דווקא בארץ ... לא במרוקו . חלקם אפילו לא ממוצא מרוקאי ... אולם לא זאת היתה השאלה
לגבי נהגים - נכון,יש נהגים מצויינים,ויש גם חארות רבים מאוד ....
נהג מצויין שנסעתי איתו פעם אחת לפסטיבל האירוסין באימילשיל ... ראיתי אותו לאחרונה בטלויזיה בסדרה סהארה של מייקל פאיללין מה ביביסי ... אבל על יוסוף אחד כזה יש 200 חארות .(ולא אין לי לצערי את הכתובת שלו הוא לא מדבר אנגלית למרות שבצרפלשתינית הסתדרנו מצויין).
השאלה גם מה האנשים מעדיפים ? שיאכילו אותם בכפית או להסתדר לבד .מי שאוהב לנהוג ולהסתדר לבד יוכל להסתדר טוב במרוקו.
השאלה גם מה פרק הזמן? 10 ימים שערן כתב הם זמן מועט מאוד. לא מספיק לכלום במרוקו חוץ מטעימה מזערית. המינימום למרוקו לדעתי - בטיול מאורגן 17-18 יום ובטיול לבד 21 יום . ארץ גדולה מגוונת מאוד ומדהימה ביופיה .
ב10 ימים דווקא יכול להיות שעדיף לארגן הכל מראש ושיאכילו אותך בכפית ... אולם לעניות דעתי , מי שנוסע לטיול שורשים עם הוריו ... דובר את השפה ברמה כזאת או אחרת , טייל בהודו ובמזרח הרחוק כתרמילאי יהנה בהרבה מטיול של 3 שבועות שבחלק הנופי שלו(אטלס וסהרה) יסעו בג`יפ .וינהגו בעצמם .
נראה לי שאתה מארגן טיולים למרוקו,וזה אחלה , אבל אם אתה רוצה שיקשיבו למה שאתה אומר תפרט קצת בתשובות שלך ...
השאלה -
תודה על התשובה המפורטת!