ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

9 ימים באיטליה

פורום אירופה
    7
    7
    1394
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • froh
      froh נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנחנו מתכננים לסוע בעוד שבוע לאיטליה, בטיסות הלוך-חזור ממילאנו.

בהתחלה חשבנו לטייל בדולומיטים אבל הבנו שמזג האויר בסוף אוקטובר לא אידאלי

לטיול באזור, אז החלטנו על טיול רכבות: מילאנו-פירנצה-בולוניה(?)-ונציה-מיאנו

אנחנו עוד מנסים להבין כמה ימים כדאי להיות בכל מקום, נשמח לדעתכם.

בגדול, זה התכנון:

יום 1 - נחיתה ב11 במילאנו, רכבת לפירנצה, הגעה לפירנצה ב15:00-16:00 + מסלול קטן

ימים 2-3 - פירנצה

יום 4 - רכבת לבולוניה + בולוניה

יום 5 - נסיעה לונציה + ונציה

ימים 6-7 - ונציה

יום 8 - נסיעה למילאנו + מילאנו

יום 9 - מילאנו + טיסה ב22:50 בלילה

עכשיו, הדילמות:

האם יומיים וחצי זה הרבה לפירנצה? או שאפשר להקדיש יום וחצי?

האם שווה להגיע לבולוניה ליום? צריך יותר? אולי לוותר?

האם לוותר על בולוניה ולסוע מפירנצה ישר לונציה, ולטייל בה 4 ימים?

כמה נק' חשובות:

1. אנחנו מעדיפים לישון בלילה שלפני הטיסה במילאנו כדי לא להיות בלחץ עם הרכבות במהלך היום.

2. עשינו בדיקה ועדיף רכבות על השכרת רכב במסלול הזה.

3. אנחנו אוהבים להתעמק במקומות שבהם אנחנו מטיילים ולא רק לחלוף על מה ש"חובה".

נשמח לכל המלצה Smile

תודה מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חמוטל69
        חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

9 ימים באיטליה

יומיים וחצי זה בהחלט לא הרבה לפירנצה. רק במוזאון האופיצי אפשר לבקר יום אחד מלא.

• 8avi8
          8avi8 נערך לאחרונה על ידי

9 ימים באיטליה

שלום!

הייתי בכמה ערים באיטליה באוקטובר 2012. אני הייתי מוותר עליה כי היא לא שונה מערים אחרות באיטליה ולא יחודית כלל. בכל מקרה הנסיעה ממילנו לפירנצה ארוכה ולהוסיף עוד נסיעה נראה לי מיותר. מצרף קישור של תוכנית חביבה מערוץ הטיולים האמריקאי על העיר:

http://www.travelchannel.com/video/sam-explores-bologna-1257 9.

לגבי פירנצה אפשר לשלב טיול יום אחד לאחד היעדים: פיזה, San Gimignano, siena ובנוסף זה תלוי עד כמה אתם מתעניינים במוזיאונים, אדריכלות וגלריות כי פירנצה עשירה במקומות כאלה.

אני הייתי מתכנן את הטיול ככה:

ימים 1-3: רכבת ממילנו לפירנצה ולינה בפירנצה.

ימים 4-6: כאן יש שני אופציות:

1) להמשיך מפירנצה לורונה (עיר קטנה ורומנטית, אם לא הייתם בעבר אז כדאי) ולישון שני לילות שם ולעשות טיול יום לונציה. בונציה היינו כמעט 9 שעות כטיול יום מורונה במהלכם הסתובבנו בכל האתרים המרכזיים בעיר כולל הגטו היהודי, שיט בתעלות, ארוחה במסעדה וקצת קזינו. הלינה בורונה זולה הרבה יותר מלינה בונציה. אם אתם מתכוונים רק להסתובב בתעלות העיר המדהימה הזאת יום שלם אחד לדעתי מספיק. כשהייתי שם היינו שם כמעט 9 שעות כטיול יום מורונה במהלכם הסתובבנו בכל האתרים המרכזיים בעיר כולל הגטו היהודי, שיט בתעלות, ארוחה במסעדה וקצת קזינו.

2) להמשיך מפירנצה לונציה וללון שם 2 לילות. אופציה זו טובה אם אתם מתכוונים להיכנס לכנסיות ומוזיאונים+ לשלב טיולים יומיים באיזור. קחו בחשבון שמחירי הלינה בונציה מאוד יקרים יחסית למקומות אחרים באיטליה.

ימים 7-9: מילנו

*אתם יכולים להוסיף עוד יום בפירנצה בהתחלה במקום יום במילאנו בסוף.

והכי חשוב תהנו! איטליה מדהימה!

• R e e F
            R e e F נערך לאחרונה על ידי

9 ימים באיטליה

חזרנו אתמול ממילאנו ואזור גארדה.

לא יכול להמליץ על רכבות כי נסענו ברכב שכור. יכול לומר שכדאי לכם שוב לבדוק את נושא הרכב, מכיוון שאנחנו שכרנו רכב מחברת סיסילי ביי קאר, שמייצגת גם את טריפטי דולר ועוד כמה חברות גדולות. רכב סיטרואן C3 פיקאסו דיזל כולל זירו אקסס עלתה לנו 1005 ש"ח לשבוע מלא. נסענו כ1400 ק"מ ועלות הדלק 115 יורו.

נסעה עמנו משפחה קטנה שחלקו לאנצ'יה קטנה יותר שעלתה 850 ש"ח ועלות דלק קצת פחות מ-100 יורו על אותם מרחקים.

תעשו חשבון ותבדקו, מכיוון שממילאנו הייתי ממליץ על טיולי טבע, יותר מאשר טיולי ערים. כמובן שהיו לנו נגיעות פה ושם במילאנו עצמה, טרנט, ורונה ועוד מס' עיירות שלחופי אגם גארדה.

אם בכל זאת תשנו כיוון לטיולי טבע, נופים ופחות ערים מרכזיות, אסייע ככל שאוכל.

• ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

9 ימים באיטליה

אם אתם אוהבים להתעמק, אז פירנצה לפחות יומיים וחצי. עיר מדהימה. בבולוניה לא הייתי, אז לא יכולה לאמר כלום. אבל 4 ימים לונציה??? ונציה זה טיול של יום ולא יותר. מכל המקומות שהייתי באיטליה, ונציה מבחינתי הכי פחות אטרקטיבית. חוץ מזה שהיא בנויה על המים (שזה מהווה אטרקציה עיקרית) היא עיר ממוסחרת עד בחילה. זו כמובן דעתי האישית. 

דרך אגב, למה רכבת עדיפה על רכב? מחיר? נראה לי קשה להתחרות עם הנוחות של רכב, במיוחד שמדובר במרחקים.

תהנו מהטיול. איטליה מדהימה בכל מזג האוויר. זו אחת המדינות שאני מוכנה לחזור אליה בלי סוף

• זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

9 ימים באיטליה

אם מתמקדים בערים, עדיף לישון בהן. ואם ישנים בהן - יש לרכבת יתרון ברור על פני רכב. באיטליה יש טבע ויש ערים. ההעדפה היא אישית. אפשר בטיול אחד ככה ובטיול אחר אחרת. דווקא הייתי מנצלת את ההזדמנות ללון בונציה. טרם עשיתי את זה. כמו רבים כאן הגעתי אליה פעמיים לטיול יום. אבל הייתי רוצה מאוד לבלות בה בעתיד יותר. זו עיר היסטורית חשובה מאוד ויש בה אוצרות רבים, בדומה לפירנצה. פירנצה היא רנסאנסית וזה הקסם שלה. הייתי בה שבוע. לא יודעת מה הכוונות שלכם וקשה לומר אם מה שאתם מתכננים זה מעט או הרבה. רק חייבת לומר שמעולם לא ביליתי במוזיאון כלשהו, לא באופיצי ולא בלובר, יום מלא. זה מעייף. לא חושבת שיש מישהו שהולך ומתבונן בעיון בכל יצירה ויצירה. בעיני יש כאן הגזמה.

בונציה יש רנסאנס מאוחר והרבה בארוק. אבל זו טעות גדולה להגיד שאין בה כלום. לפי מה ששמעתי לא אחת, בערב העיר מתרוקנת מתיירים, ודווקא התיירים שלנים בה זוכים לחוויה אחרת. בעיני - שווה מאוד, לא פחות מפלגי מים ופסגות מושלגות שאפשר לראות גם במקומות אחרים. זו איטליה וכדאי לזכור גם את הצד הזה שלה לא פחות מאשר את האגמים והנוף.

בבולוניה טרם הייתי. החלוקה נראית לי בסדר, אלא אם כן אתם רוצים להעמיק בפירנצה או בוונציה. מה שתבחרו הוא טוב. האם אפשר מבחינתכם לשמור על אופציות פתוחות (לבטל ברגע האחרון או להזמין ספונטנית)?

• Shiran_3451583
                  Shiran_3451583 נערך לאחרונה על ידי

9 ימים באיטליה

מצטרפת להמלצה על לשכור רכב. זה כבר לא מה שהיה פעם, המחירים מאד אטרקטיביים. אפשר לבצע את ההזמנה מטריפטי דרך אלבר כבר בארץ ולנסוע בראש שקט שהכל מוכן ומסודר מראש.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון