ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קניית רכב בדרום אפריקה

פורום אפריקה
    1
    2
    1474
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני וחברתי מתכננים לסוע באפריל למסע של כחצי שנה ברכב מדרום אפריקה ועד קניה. קראתי בפורום ובטיפים באתר הרבה מידע על קניית רכב, אבל אני עדיין מבולבל ואשמח לעזרתכם בכמה נקודות:

- מחיר הרכב - 10000 דולר זה סכום מספק?

- איפה מוצאים רכב בדרום אפריקה? (אגב, אם למישהו יש רכב שמתפנה באפריל אשמח לשמוע)

- לוחית הרישוי - עד כמה שאני מבין הדרך היחידה לסוע עד קניה ולמכור את הרכב שם היא לקנות בדרום אפריקה רכב עם לוחית רישוי קנייתית, האם זה אכן המצב? האם אפשר להשיג רכב כזה בקלות?

- הוצאות - כמה עולה בממוצע להחזיק רכב לחודש? כמה כסף נחסך (תחבורה, לינות וכו`)?

- ביטוח - איך עושים כזה? האם הוא מכסה מדינות אחרות? ...

תודה רבה 🙂
      אסף

נ.ב
      אם מישהו מעוניין לרכוש אתנו רכב, תגידו.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

קניית רכב בדרום אפריקה:Re
        מחיר הרכב - 10000 דולר זה סכום מספק?
        * הסכום אמור להספיק לקניית רכב ולציודו.

- איפה מוצאים רכב בדרום אפריקה? (אגב, אם למישהו יש רכב שמתפנה באפריל אשמח לשמוע)
        *בדר``כ בקייפטאון או ביוהנסבורג. מומלץ לברר בבק- פאקרס אצל מטילים שסיימו טיול והגיעו עם רכב מצויד. אז גם סכוי יותר גבוה למצוא רכב עם לוחית קנייתית.לגבי שמות של סוחרי רכבים- יש טיפים באתר.

- לוחית הרישוי - עד כמה שאני מבין הדרך היחידה לסוע עד קניה ולמכור את הרכב שם היא לקנות בדרום אפריקה רכב עם לוחית רישוי קנייתית, האם זה אכן המצב? האם אפשר להשיג רכב כזה בקלות?
        *כדי להכנס עם רכב צפונה מטנזניה (קניה, אוגנדה, אתיופיה) יש צורך או בלוחית של אחת ממדינות אלה, או בקרנה- דה- פסאז`- שזה סיפור די יקר. כמו שכתבתי קודם- כדאי לחפש רכב מטיילים שהגיע מהצפון עם לוחית מתאימה.

- הוצאות - כמה עולה בממוצע להחזיק רכב לחודש? כמה כסף נחסך (תחבורה, לינות וכו`)?
        טיול עם רכב לא חוסך בעלויות, כיוון שהדלק יקר והתחבורה הציבורית זולה. העלות שהוא חוסך בלינה זניחה יחסית, בעיקר מטנזניה וצפונה, שם זול יותר לאכול ברחוב מאשר לבשל לעצמך. עלות כוללת לחודש (דלק, לינה, אוכל, אטרקציות וכו`) הגיעה לכ-1000 דולר בדרום ומעט פחות מזה בצפון.

- ביטוח - איך עושים כזה? האם הוא מכסה מדינות אחרות? ...
        ביטוח (yellow card)ניתן לעשות במדינה בה אתה קונה את הרכב. מין כרטיס שאתה מסמן עליו לאיזה מדינות אתה רוצה שהביטוח יתפוס. אין תוספת מחיר לכל מדינה. במדינה בה אתה רוכש את הרכב צריך לעשות גם טסט ברשויות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון