זנזיבר וספארי בטנזניה
-
שלום לכולם...
אני וחבר שלי מתכננים שבוע בזנזיבר ותהינו לגבי כמה שאלות לגבי האזור. השאלה הראשונה היא לגבי זמינות המים המינרליים שם וכן לגבי איכות ומגוון האוכל?
השאלה השניה היא לגבי מקומות הלינה בזנזיבר - אם מישהו יכול להמליץ על אכסניות ובתי מלון טובים?
דבר אחרון לגבי החיסונים - אילו חיסונים צריך לקחת לטיול של שבועיים באפריקה - בשבוע הראשון לספארי בטנזניה ובשבוע השני בזנזיבר - וכן כמה זמן מומלץ לקחת את החיסונים לפני הטיול?
תודה מראש שני
-
זנזיבר וספארי בטנזניה:Reראשית- כיף לכם שאתם נוסעים.
לגבי החיסונים- כדאי להתחיל עם הסיפור איזה חודש-חודשיים לפני. אפשר בלשכת הבריאות ואפשר במרפאות המטיילים. בדיעבד- גיליתי שיש דף של משרד הבריאות בו מפורטים החיסונים, ורופא המשפחה יכול לתת מרשם. את החיסון בדרך זו אפשר לקבל בקופ``ח ליד הבית, וזה גם עולה פחות. רק חשוב לוודא שיש פנקס חיסונים ובו רשומים פרטי כל החיסונים שקיבלתם.
מים מינרליים לא חסרים בטנזניה ובזנזיבר- יש כמה מותגים כלל-ארציים ויש מקומיים. אין בעיה למצוא בכל הקיוסקים, המסעדות וחנויות המכולת. בין 600 ל- 1000 שילינג לבקבוק גדול.
האוכל בזנזיבר מעולה בהשוואה לטנזניה עצמה, וגם שם-אם אתם בספארי אז הטבח בטח יעשה עבודה טובה בשביל לקבל טיפ... אנחנו לא נפלנו בזנזיבר, כולל ארוחה אחת על החוף שחיכינו לה 3 שעות בערך. אל תופתעו אם תתבקשו להזמין ולחזור תוך שעתיים או שלוש- יש סיכוי לא רע שמישהו הולך לדוג את מה שהבטיח להגיש לכם רק אחרי שהזמנתם. בסטון-טאון יש מסעדות נורמליות לכל דבר, ומעבר להמלצה הקבועה על שוק פירות הים אני יכול להמליץ גם על העוף בגריל מול הכניסה לנמל- מקום עממי שמוכר עוף וצ`יפס במחירים שווים לכל נפש, עם עדר חתולים שינקה כל מה שתפילו על הרצפה.
לגבי לינה בזנזיבר- זה מאוד תלוי בכמה שאתם מוכנים להשקיע ומה אתם מצפים לקבל. אנחנו התאכסנו באחת האכסניות במלינדי- ממש מול הנמל. האזור נחשב לא בטוח בלילה, אבל לא חווינו את זה. את ארוחת הבוקר אכלנו על הגג עם נוף פנורמי לנמל ולשוק הדגים. יש מקומות זולים וזבליים יותר בתוך העיר, ויש יקרים ויוקרתיים. בחופים- אם תכננתם לאן לנסוע אז תבדקו ספציפית מה האפשרויות באותו האזור. אנחנו היינו בחוף הדרום-מזרחי בכפר בווג`ו, והתאכסנו ב``קן של מוסטפה``- מקום זרוק וחביב עם חדרים חמודים להפליא, 2 דקות הליכה מהחוף.
בכל אופן- בזנזיבר לא לפספס- אני חוזר ומדגיש- לא לפספס את יער ג`וזני וקופי הקולובוס! -
זנזיבר וספארי בטנזניה:Reתודה רעי עזרת לי מאוד!:) -
זנזיבר וספארי בטנזניה:Reשלום שני. קודם כל - הסירי דאגה מליבך: יש מים טובים, אוכל טוב ואנשים טובים בכל טנזניה. אני הייתי בזנזיבר בשני מקומות: Kendwa Rocks בצפון האי - חוף מדהים, אין בעיית גאות (הים כל הזמן שם). קצת תיירותי מדי לטעמי, אבל יפה ושווה בהחלט. Jambiani, דרום מזרח האי: כפר דייגים עם חוף מקסים ושקט. יש שפל חזק (הים נסוג כחצי ק``מ). בעקבות המלצה באתר הלכנו ל-Red Monkey Bungalows ולא התאכזבנו. לסולימן\סולומון המנהל יש חיבה לישראלים, והוא עזר לנו בכל דבר, גם מעבר לענייני המלון. אם תלכו תמסרו ד``ש. טלפון: 6 3 7 7 9 4 7 7 7 - 5 5 2 + מעבר לכך, אם יש לכם זמן הייתי עוצר בין הספארי לזנזיבר ליומיים-שלושה ב-Lushoto בהרי Usambara. -
זנזיבר וספארי בטנזניה:Reשלום גדי... תודה על התגובה דבר ראשון ודבר שני אם תוכל לפרט על לושוטו יותר - מה יש למקום להציע, איך מגיעים, מקומות לינה, האם המקום תחיירותי ובכלל לספר קצת? תודה שני -
זנזיבר וספארי בטנזניה:Reלושוטו: עיר נחמדה מוקפת בכפרים עוד יותר נחמדים באיזור הררי וירוק מאוד (הרי אוסמברה). מזכיר את שוייץ או אם תרצי את הגליל העליון, אבל בסגנון אפריקאי. אחלה מקום להרגע מתלאות הספארי. אפשר לעשות שם טיולי הליכה חד יומיים או רב יומיים, עם או בלי מדריך. אנחנו היינו ב- Muller`s Mountain Lodge מעט מחוץ לעיר. מיקום מדהים, שירות מעולה ואוכל נהדר (בתשלום נוסף למעט א. בוקר) עם מחיר סביר בהחלט - 35-40000 ט``ש ללילה לזוג. יש להם חוברת עם מסלולי הליכה עשה זאת בעצמך מומלצים. עדיף להזמין מקום בטלפון מראש (מופיע בכל הספרים). חוץ מזה יש עוד מלונות טובים באיזור. הגענו מארושה באוטובוס של חברת Fasaha. המחיר 15000 ט``ש לבנאדם (ושמעתי כאן באתר על אנשים שנסעו גם ב-10000. תתמקחו ואל תסכימו לשלם על התיקים). יוצאים בשש בבוקר, שבע שעות נסיעה, ודי נוח. כדאי לקנות כרטיסים בערב לפני. ניתן להמשיך מלושוטו לטנגה במחיר 5000 ט``ש, שלוש שעות ומטנגה לטוס לזנזיבר.