מחפש לו"ז מוכן לסין
-
שלום רב!
אני מתכוון לנסוע בפסח לסין עם חבר, לתקופה של שבועיים שלוש.
קצת קשה לי לתכנן טיול שכזה.
אם מישהו מוכן לשתף את הלו"ז שלו (כולל מלונות) אני אודה לו מאוד.
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןהיי
אשמח לעזור אבל קצת קשה לי לענות...
מה אתה אוהב? רוצה לראות? מה התקציב?
סתם ככה לזרוק מסלול? יש בסין המון (המון !) מה לראות ולחוות.
למרות שקשה, אין מנוס מלשבת מול המסך וללמוד מעט על המדינה הנפלאה הזו.
יש כאן באתר המון טיפים ושירשורים.
להתחלה, מצרף אתר שיעזור לך עם מידע -
http://www.travelchinaguide.com/ -
מחפש לו"ז מוכן לסיןשלום לך!
קודם כל אני לא מעוניין בטילי תרמילאים (לא אוהב ללכת הרבה).
רוצה לבקר בערים מרכזיות (בייג'ינג, שאנגחאי, הונג קונג).
לבקר באטרקציות המרכזיות (כולל את פנדות...), מנזרים.
הייתי מאוד רוצה לבקר בכפרים בשביל לראות את החיים של המקומיים.
תקציב בסביבות 10-12 (שקל, כולל טיסה).
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןאולי תמליץ לקחת טיול מאורגן?
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןאישית אני לא מעדיף טיולים מאורגנים אבל יש לכם מספיק זמן עד פסח אז לא חייב להחליט כרגע.
שבועיים שלושה זה פחות או יותר זמן לשלושת הערים שהזכרת. בגדול 3,4 ימים לכל עיר יספיקו.אפשר להוסיף ביקור בכמה מקומות קרובים לערים, למשל suzhou ליד שנחאי.
פנדות ניתן לראות כאן - גן חיות בבייג'ין , למרות שלדעתי עדיף בצ'נגדו בירת סיצ'ואן.
אפשר להוסיף עוד מקום או 2, אבל זה יצריך טיסה פנימית..
התקציב הוא לאדם? אם כן זה יספיק ויישאר עודף.
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןכן, התקציב הוא לאדם כמובן.
לגבי טיסות בעיקרון זאת לא בעיה, אבל תכלס יש בעיה לתכנן אותן כי שפי שאני מבין הכל שם מסורבל ובסינית.
ניסתי לירות קצת באפלה וקראתי שנחמד גם לנסוע ברכבות המהירות בייג'ינג-שאנגחאי.
יש אתרים סינים באנגלית שמאשפרים לעשות הזמנה בינלאומית לכרטיסים תלוי כמובן ברמה הרכבת ומקומות, מחיר בדולרים.
אני מבין שהאתרים האלו גובים עמלות ורציתי לדעת איפה אפשר לראות מחיר אמיתי לכרטיס שאותו משלמים תושבים סין שקונים ללאר עמלות.
ביקרתי ב http://www.chinahighlights.com
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןזה אתר מעולה.
לגבי טיסות פנימיות יש 2 אתרים מומלצים - elong, ctrip
יש רכבת מבייג'ין לשנחאי שמגיעה תוך 5 שעות ומשהו, מהירה אבל לא זולה.
לא מכיר אתרים סינים. אני הזמנתי כרטיסי רכבת בעיקר באכסניות, גם שם גובים עמלה של 10%, סתם כי היה לי יותר נוח.
לדעתי יהיה מספיק אם תזמין שם יומיים שלושה לפני.
לא חושב שיש צורך להזמין מהארץ. שם גם תוכל להיעזר בצוות של האכסניה/מלון.
לגבי אכסניות - יש רשת YHA.
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןניראה שקראתי שצריך להזמין כרטיסים לרכבת מהירה לפחות 10 ימים מראש... אז אני אהיה חייב להזמין מישראל.
כמו כן אני לא מעוניין באכסניות אלא בתי מלון 4 כוכבים (2 מיטות בחדר).
אז אצטרך לחפש המלצות גם למלונות.
-------------
שאלה נוספת:
שיחות מסין לישראל + חבילת DATA בסין.
מה מומלץ?
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןאני קניתי בסין כרטיס סים, גם לשיחות לארץ וגם בתוך סין.
לארץ זה היה די יקר, 5 ש"ח לדקה..
תבדוק בחנויות "למטייל", הבנתי שיש להם דיל בשקל לדקה או משהו כזה.לגבי בתי מלון חכה לעוד תגובות,
שיהיה בהצלחה
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןמה לגבי חבילת DATA?
בשביל מפות ותירגום...
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןקצת קשה לתת לך לוז, מוכן כי לא כלכך יודעים את העדפות שלך.
ממליץ לך קודם כל לעבור על הלונלי פלנט של סין לראות איזה מקומות נראים לך מעניינים ואז אפשר יהיה לנסות לחבר את הנקודות.
המסלול שמתחיל מבייג'נג ויורד דרומה לשאנגחאי והונג קונג הוא הגיוני גם מבחינה גאוגרפית,אך כדי לנסוע לבירת מחוז סיצ'ואן צ'אנגדו לראות פאנדות זה מצריך נסיעה או טיסה לכיוון אחר לגמרי בתוך סין.
אפשר לסטות לעיירות וכפרים קטנים שנמצאים בקרבת ערים גדולות למשל עייאת המים טונגלי שאפשר לצאת לטיול יום אליה משאנגחאי.
התקציב אמור להספיק.
האתרים שהמליצו לך לגבי טיסות פנם,הם באנגלית ואמינים מאוד רק יש לקחת בחשבון שטיסות פנים בסין הרבה פעמים מתעכבות ומתבטלות בגלל סיבות כאלו ואחרות,וזה משהו שצריכים לקחת בחשבון בטיול שהוא מוגבל מבחינת זמן.
נכון להיום יש אתר של משרד הרכבות הסיני אך הוא בסינית בלבד.
שאר האתרים שנותנים לך אופציה להזמין כרטיסים מראש הם יכולים לגבות עמלה של 30 ואף 40 אחוז וזה לא משתלם.
באתר הבא אפשר לראות לוז ומחירי רכבות לפי סוגי רכבות וסוגי המחלקות,בחלק מהקווים אפשר להזמין כרטיסים אך זה לא שווה כלכלית
אפשר להזמין כרטיסים יומיים שלושה לפני הנסיעה.
אישית אני לא אוהב טיולים מאורגנים ממוסחרים,הייתי בסין 3 פעמים בטיולים עצמאים ופעם אחת לבד לגמרי כך שאפשר לעשות את זה.
לגבי מלונות אי השתמשתי בטיפ שקבלתי מזוג קנדים,ליד כל תחנת רכבת/אוטובוס שמגיעים אליה יש תמיד מבחר טוב של מלונות ואכסניות במחירים טובים,לרוב מדובר במלונות של 3 כוכבים יש גם 4 לפעמים,ויש תמיד המון מסעדות קטנות ודוכני אוכל מסביב.
אופציה נוספת זה לחפש באתר BOOKING ולהזמין משם מראש.עוד אופציה לכת לפי המלצות של הלונלי פלנט אך בסין הכל משתנה בקצב מהיר אז מלון שהיה קיים ב2010 היום אולי כבר נהיה לבנק.
לגבי טלפון, אני אישית הייתי משתמש בכרטיס חיוג של 012 והייתי מחייג מטלפונים ציבורים בסין (לא קשה לצוא) לנייחים בישראל הייתי משלם לדקה 4 ומשהו שקלים אך דקה בעלות ודקה חינם כלומר הייתי מקבל 2 דקות במחיר הזה קרית 2 ומשהו שקלים לדקה.
בנוסף משתמש באינטרנט קפה כדי לשלוח מיילים ולהתעדכן מדי פעם במה קורה שעת גלישה עולה שם בין 2 ל5 יואן שזה בערך עד 2 וחצי שקלים.
בכל האכסניות ובחלק מהמלונות האינטרנט היה חינם והיה גם WIFI .
אופציה נוספת זה לרכוש כרטיס סים שכולל בתוכו גם חבילת גלישה,צריך לבדוק שהכרטיס פתוח לכל סין ולא למחוז מסויים בסין.
צ'יינה טלקום טצ'יינה יוניקום הן החברות הכי גדולות,לצ'יינה טלקום היה סניף במרכז בייג'ין עם עובדים דוברי אנגלית.
אגב מפות ותרגומים הייתי עובד בשיטה הישנה של שיחון וספרי טיולים אבל זה אני
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןתודה על התגובה הארוכה.
הלונלי פלנט של סין, מה זה? ספר? איפה רוכשים?
לגבי האתר למכירת כרטיסים לרכבת, ניראה לי אני יכול לעמוד בעמלה של 30% עדיף לשלם (גם כך אני עומד להשקיע כ 12 אלף בטיול) מאשר להסתבך, ניראה לי.
כנ"ל גם מלונות, מעדיף לישון במקום סביר (לא פאר) ולא באכסניית פח (בלי לפגוע כמובן).
מבחינת המסלול, ניראה לי שבפעם הראשונה אני לא מתכוון להתפזר, לכן אוותר על הפנדות... (אסתפק בגן החיות בבייג'ינג)
לגבי העדפות שלי, יותר פשוט להגדיר מה אני לא אוהב.
לא אוהב אקסטרים, לא אוהב טרקים, לא אוהבת ללכת עם תרמיל על הגב, לא אוהב לישון בחוץ (כמו אוהל).
-
למה דווקא לסין?לפי התיאור של מה שאתה אוהב / לא אוהב זה יכול להתאים למקומות נוספים במזרח.
-
למה דווקא לסין?כי לי זה ניראה מיוחד מספיק.
ואני לא רוצה תאילנד או הודו.
-
למה דווקא לסין?היי.
לונלי פלנט זה מדריך טיולים אפשר לרכוש בחנויות ספרים וחנויות טיולים בארץ,עדיף להזמין מהאתר שלהם ככה תקבל את הגירסא הכי מעודכנת.
עמלה של 30-40 אחוז ממחיר של 91 דולר ( עלות כרטיס לרכבת המהירה בייג'ין שאנגחאי) זה לא כזה זול אבל זה לשיקולך.
אופציה נוספת ואפילו זולה יותר זה לקחת רכבת לילה מבייג'ינג לשאנגחאי, אומנם היא הוסעת קרב ל11 שעות אך חוסכים לילה בבית מלון ובבוקר מגיעים כבר לשאנגחאי.
לא מסובך לרכוש כרטיסים בתחנות הרכבת בסין,בערים הגדולות לרוב יהיה מישהו דובר אנגלית בתור או בקופה,אני הייתי מכין מראש בסינית את שם העיר שאליה נוסע (פשוט מראהב בלונלי פלנט) כותב את התאריך והשעה הרצויה מבדיה באתר שסיפקתי,ובשיחון מראה את סוג המחלקה ( יש שיחון סיני אנגלי גם מבית לונלי פלנט עם סמניות סניות מאוד מומלץ)
כל העסק היה לוקח לי כמה דקות.
סין היא מדינה שיש בה הכל היא יכולה להציע לך אכסניות דורמוס עם עוד 4 אנשים בחד.
ומלונות פאר של רשת שאנגרילה שהחיר שם הוא במאות דולרים.
אתה יכול להתחיל בבייג'ינג משם לנסוע לשאנגחאי,ממנה אפשר לעשות גיחה ליומיים לסוז'ו שנימצאת כחצי שעה של נסיעה ברכבת המהירה,ולהדרים להונג קונג עם ביקור במקאו במידה ויהיה זמן
-
מחפש לו"ז מוכן לסיןלא קראתי את כל התגובות בעיון אז אולי אני חוזרת על משהו שכבר נכתב.
בשביל תרגום אין צורך בחבילת דאטה. גוגל טרנסלייט יודע לעבוד אופליין - צריך להוריד את חבילת השפה כשאתה מחובר (רצוי מראש בארץ כמובן). עדיף להסיר אחרי הטיול כי זה תופס מקום.
העבודה באופליין מוגבלת לתרגום בסיסי - הוא לא מקריא טקסט, הוא לא מפענת מתמונות, אבל העבודה הבסיסית, אתה כותב משפט באנגלית והוא כותב אותו בסינית, אתה מראה את המסך לסיני ממולך, זה עבד לי מעולה.
לגבי מפות אני לא ניסיתי בסין אבל למיטב ידיעתי גם בגוגל מפס ניתן להוריד מפות ספציפיות לאופליין (כל פעם שאתה מגיע לעיר) ויש אפליקציות נוספות.