-
אני ממש רוצה לטוס למזרח אבל כרגע לא מוצא שותפים לטיסה וקצת מפחד לטוס לבד.....יש פה משהו שיצא לטיול כזה לבד ויש לו המלצות בשבילי שיעזרו לי כן לצאת למסע לבד
-
אהלןובאותו נושא אם למשהו פה יש המלצה לאיזה מקום טוב להתחיל את הטיול כדי להתחיל ברכות אני יודה לו מעוד המטרה להתחיל בהודו
-
אהלןהכל שאלה של העדפות ואופי.
אני אישית מעדיף לטייל לבד,כי אז אני באמת מתרכז בסביבה,בנופים,בתרבות,בהיסטוריה,ב אוכל והכי חשוב באנשים,כאשר אני מטייל לבד יצא לי להכיר אנשים מכל הועלם ואני עד היום איתם בקשר.
לעומת זאת כאשר טיילתי אפילו רק עם עוד בן אדם אחד רוב היום דיברנו ברוסית ובעברית וקצת הרגשתי שלא נפתחתי לסביבה.
לגבי נחיתה רכה שוב בלי להכיר אותך ואת אופי הטיול שהינך מחפש אבל כנירא שרוב האנשים יגידו תאילנד,אותי אישית היא לא מושכת אבל אני מאוהב בסין.
-
אהלןתודה רבה! התכנון שלי דווקא היה להתחיל בהודו אבל נתת לי פה חומר למחשבה תודה!
-
אהלןזה חצי אוקסימורון, אם אתה רוצה גם נחיתה רכה וגם להתחיל את הטיול בהודו.
הודו היא אולי המדינה שתיתן לך את 'השוק הראשוני' הכי חזק באסיה. הפורום עמוס באוהדים נלהבים של הודו, וזה יפה וטוב, אבל מדובר במדינה שתהיה קשה לעיכול עבור רוב המטיילים. או, לחילופין, פשוט ייקח להם זמן רב להתאקלם לאופי שלה. בכלל, הודו לחלוטין לא מתאימה לכולם - ורבים המטיילים שיוטב להם להתרחק ממנה כמו מאש.
לעומת זאת, יש יעדים רבים באסיה שהנחיתה בהם תגרור 'הלם תרבות' פחות רועש. הזכירו לפני את תאילנד, ובצדק, כי בנגקוק זו עיר שקל מאוד לעכל. תרמילאים ישראלים נוטים להתמקד באזור הקוואסן שהוא, בעיניי, אזור נוראי - ולכן תרמילאים ישראלים זוכרים את בנגקוק לרעה. אני דווקא מחובבי העיר ומשתדל לעבור בה בכל הזדמנות.
אפשרות אחרת תהיה להתחיל את הטיול בהונג-קונג או בסינגפור. בשתי הערים האלו השילוב בין המערב למזרח הוא די מטורף, ולכן כמערבי יהיה לך קל מאוד להסתדר בהן ובמקביל יהיה לך קל מאוד להבין שאתה כבר באסיה. האפשרות הזאת טובה למטיילים שלא מכירים את אסיה בכלל, שמטיילים לבד ושבאמת רוצים להתחיל בבריכה של המים הרדודים לפני שהם יוצאים לשחיה ארוכה.
-
אהלן1+
-
אהלןאני לא שותף לדעתו של פפקין, הסינולוג שבחבורה .
סין היא לא מדינה קלה למטייל לראשונה בעיקר בגלל השפה.
צריך קצת נסיון בטיול עצמאי כדי להתמודד עם הקשיים שסין מציבה למטייל.
הודו, כמה שהיא מפחידה (והיא אכן כזו, בהתחלה), נוחה יותר למטייל המתחיל בתנאי שיתכונן נכון אליה !!!!!! (אין לי דרך לציין עד כמה זה חשוב ומכריע להצלחת הטיול בה).
ראשית - האנגלית מאד עוזרת, ולכן הכל ניתן לפתרון בקלות יחסית.
שנית - ברוב אתרי הטיול ההודים יודעים לטפל ולקבל את המטייל (לטוב ולרע ולכן צריך להתכונן).
ובנוסף בהודו יש המון מטיילים ואזורי ריכוז של מטיילים, ישראלים ולא ישראלים, שבהם אפשר להעזר בעצות ובעזרה, בגיבוי ובסתם שחרור לחץ.
ולבסוף, מכל מדינות המזרח, ובודאי לעומת סין, קודי ההתנהגות והחוקים די גמישים ודי ידידותיים כל זמן שאתה לא בא בכוונה רעה (אני יודע שזה משפט בעייתי ושיקומו עליו מערערים, אבל בכל זאת).
עבורי היתה הודו בית ספר לטיולי תרמילאים ופתח למזרח כולו ולכן אני ממליץ, כפוף להכנה נכונה, להתחיל את המזרח דווקא בהודו.
נועם,
תתחיל לקרוא. כאן באתר יש המון חומר מכל השנים. אל תתעצל וחפש אחורנית.
תקנה כבר עכשיו את הלונלי פלנט של הודו. מכל הספרים שבסידרה, דווקא הכרך (העבה מאד) של הודו הוא הטוב שבכולם.
חפש עוד אתרי טיולים. עבוד צמוד למפת הודו.
הודו בנויה לטייל הבודד (ואני בטוח שלא תשאר שם בודד הרבה זמן). אל פחד. כשתבין יותר מה מצפה לך שם חזור בשאלות ותקבל את מלוא העזרה.
-
אהלןמסכימה עם רוני. הודו אמנם לא מדינה פשוטה בפני עצמה, אבל היא אחת המדינות הכי ידידותיות למטייל-הבודד שאני מכירה, ודאי בטיול ארוך.
-
אהלןטיול בהודו הוא שונה ללא ספק מאשר טיול בסין.
עדיין לא הייתי בהודו, רק אציין שאני חולק על רוני בקשר לסין.הקושי היחיד בסין הוא התקשורת, וחלק גדול מהתקשורת הוא השפה האנגלית.
(לפעמים גם כאלה שמדברים מעט אנגלית לא מבינים אותך ולכן זו בעיית תקשורת כללית). אמצעי תרגום כמו אפליקציה או שיחון יכולים להקל ולפתור חלק מהבעיה.
חוץ מזה, אין שום קושי לטייל בסין לבד.
-
אהלןגילי,
אני גם חסיד של תרגומונים, בעיקר האלקטרוניים (google translate) ועושה בהם שימוש אינטנסיבי (וגם המלצתי לא רחת בפורום ובטיפים).
אני גם טיילתי הן בסין (מעט, חודש) והן בהודו (קצת פחות מעט - חצי שנה) ויש לי מספיק נסיון (לא יותר מדי) כדי להעריך היכן קל יותר.
אני טוען, במפגיע, שבהודו קל יותר להסתדר. הודו קשה מחינת ההויה, מראות העוני, סירחון האשפה, נוולות האנשים (בחלק מהמקומות), ניצול התייר וכד'.
אבל עדיין קלה יותר ומלמדת יותר כיצד לטייל. להעריך את הקשיים, להעריך את הסיכונים ולצאת ממצבים לא שגרתיים.
שוב, דרושה הכנה. למשל -
להבין איך לבנות מסלול ככה שדוחים את השוק למאוחר יותר. התחלה במומבאי או בדלהי לא נכונה. התחלה בצפון הודו או בדרומה מקלה על ההשתלבות.
כיוון לנקודות מפגש ישראליות בהתחלה עוזר לאוריינטציה. דילול מפגשים אלה בהמשך עוזר ליכלת ההסתגלות. בתי חב"ד מקלים על הבדידות (גם אם אתה בזוג) מעת לעת
וכו' עצות.
-
אהלןתודה רבה אנשים עזרתם לי להבין קצת יותר למה אני נכנס