טיפים כללים
-
הטיסה שלי מתקרבת וההתרגשות מביאה איתה גם לחץ.
אשמח לקבל טיפים כללים ממה להיזהר, מה הכי שווה, איך לשמור על עצמי ועל הדברים שלי וכ'ו.תכלס פעם ראשונה שלי לבד במקום זר לחלוטין .
תודה לעונים
-
טיפים כלליםדבר ראשון, הלחץ טבעי כי תמיד מדובר באי ודאות ובני אדם מטבעם לא אוהבים אי ודאות

אני חושב שבתאילנד מבחינתי צריך לגלות עירנות בדיוק כמו כשאת מסתובבת בתל אביב, ולא טיפה יותר.
לגבי שמירת חפצים יקרי ערך(מסמכים,מזומן,אשראי וכו'):
אם יש במלון כספת בקבלה- אני ממליץ לשים שם את הדברים, וכל יום להסתובב עם מזומן שיספיק לאותו יום.
כשעושים צ'ק אין,לבדוק אם יש דברים לא תקינים בחדר ולהתריע עליהם.
אין צורך להיסחף ולעשות חקירה מדוקדקת, פשוט לראות אם יש דברים שקופצים לעין.
קופיפי(ואולי מקומות אחרים,לא יודע על כך)-
יש מלונות שדורשים בצ'ק אין איזשהו סכום של 1000-2000 באט כdeposit , אל תסכימו לעולם. כשהייתי על המעבורת חזרה מקופיפי, כמה חבר'ה סיפרו שכשעשו צ'ק אאוט, לא הסכימו להחזיר להם את הכסף בטענה שהם "ליכלכו מצעים בדם" ולאחר מכן שינו את הסיבה ל"גנבו מגבת".
אח"כ חזרתי וקראתי המון ביקורות דומות בtrip advisor, מסתבר שזו תרמית ידועה.
תמיד המלון ימצא "תירוץ" שבגללו הם לא מחזירים את הכסף.
-
טיפים כללים1. שמירת חפצים יקרי ערך בכספת .
2. צלם את הדרכון , את הויזה וכל מסמך אחר חשוב ושמור בנפרד .
3.תמיד תישמור על חיוך ונימוס עם התאילנדים גם כשהם לא צודקים או מעצבנים אותך
בדרך הזאת הם מתרככים ואפשר להגיע איתם לפשרה אם תתעצבן או תרים את הקול הם מתבצרים בעמדה שלהם ונעשים מאוד קשוחים .
4. בשווקים תמיד תתווכח על המחיר בדרך כלל אפשר ליסגור על עד 50-60 אחוז ממה שביקשו בהתחלה .
5. דאג שתהיה לך פוליסת בריאות מסודרת .
6.אל תעמיס יותר מדי דברים כי תאילנד מדינה זולה : בגדים נעליים וכדומה אפשר לרכוש שם ובזול .
7. לפני שאתה מזמין משהו תמיד תשווה מחירים בכמה מקומות תופתע איזה פערים יש שם .
8.בדרך כלל בנחיתה הראשונית מקבלים שוק מבנגקוק : חום אימים , לחות בלתי נסבלת, פקקי תנועה מטורפים וכמות ענקית של אנשים ברחובות . אל תילחץ כשלומדים להכיר את בנגקוק זאת עיר מדהימה עם אין ספור אפשרויות בילוי ואטרקציות .
9. תשמור על ראש פתוח צורת החשיבה של התאילנדים שונה לחלוטין מאיתנו אל תשפוט את ההתנהגות שלהם , תתפלא כמה בעיות תוכל לפתור כשאתה מתחיל להבין אותם .
10. אל תהיה שאנן תנהג בחשדנות אם "מדריך" למשל מציע לך איזושהי הצעה זולה בצורה חשודה או ניגש אליך אדם ברחוב לביצוע עיסקאת תכשיטים "רווחית" מצד שני אל תחשוד בכל תאילנדי הם בסך הכל אנשים מאוד חביבים ,חייכנים ושומרי חוק .
-
טיפים כלליםתודה רבה רן ואיציק טיפים חשובים עזרתם לי מאוד !!!!
-
טיפים כללים3.תמיד תישמור על חיוך ונימוס עם התאילנדים גם כשהם לא צודקים או מעצבנים אותך
זה הטייפ הכי חשוב שיוציא אותך כמעט מכל צרה ושלא יהיו כאלה , גם אם יצאת בהרגשה של פריר אכלתי אותה תן גז ותמשיך הלאה
-
טיפים כלליםכן שמעתי את זה הרבה .... תודה
-
טיפים כלליםבמיוחד בשלב המיקוח בשווקים התיירים לפעמים לוקחים את המיקוח ברצינות מדי מתעצבנים ומראים לתאילנדים המוכרים זלזול זה מאוד מעליב אותם ובנוסף את ההנחה הם לא יתנו
גם במיקוח חיוך אפילו אם הם לא מורידים באט פשוט להגיד תודה ולא לקנות זה גם בסדר
-
טיפים כלליםסבבה
תודה רבה על העזרה חברים! -
טיפים כללים
...מתי אתה נוסע?... -
טיפים כלליםתחילת נובמבר למה גם אתה?