איך מגיעים לדרמסלה?
-
מבקשת את עזרתכם...
מעוניינת ליסוע מניו דלהי לדרמסלה,לא רוצה לעשות את הדרך באוטובוס.
האם למשהו בפורום יש מידע לגבי רכבת לילה לתחנה קרובה לדרמסלה?
-
איך מגיעים לדרמסלה?:Reיש רכבת לילה, אני לא זוכרת את שם העיר שהיא מגיעה אליה אבל מהעיר הזו ועד לדרמסלה יש נסיעה של כמה שעות באוטובוס מקומי לדרמסלה ומנסיוני זה ארוך, מייגע ולא מומלץ. אני עשיתי את הדרך לדרמסלה 3 פעמים באוטובוס ואמנם היתה נסיעה ארוכה אבל עדיין הרבה יותר טובה מהנסיעה המשולבת ברכבת+אוטובוס, שהיתה פשוט סיוט! (עשיתי אותה בכיוון ההפוך מדרמסלה לדלהי) -
איך מגיעים לדרמסלה?:Reקודם כל לידע כללי, צפון הודו היא איזור הררי מאוד אי לכך תשתית לרכבות היא כמעט בלתי אפשרית (נכון להיום).
בקיצור אין רכבות בצפון למיטב ידיעתי.
אני עליתי מדלהי למנאלי (גם בצפון) עם כמה חברה (מתחלקים בהוצאות) בג`יפ עם נהג צמוד.
זו אמנם דרך קצת יותר יקרה, אבל אפשר לעמוד בהוצאה שבעבורה מקבלים ג`יפ (זה דיי נוח) ממוזג, אפשר לבקש ממנו לעצור כמה ואיפה שבא לכם.
ואני מניחה שהנוהל לדרמסלה זהה.
רק טיפ קטן, כדאי מאוד לשים לב בעיקר אם נוסעים בשעות הלילה שיהיה עוד מישהו ער חוצמה הנהג. את שלנו היינו צריכים לנער פעם בכמה שעות והיה אפילו קטע קטן שהייתי בטוחה שהוא נרדם לנו על ההגה, אז עצרנו והכרחנו אותו לישון לאיזה חצי שעה. בקיצור להיות עירניים, הם נהגים טובים אבל לפעמים לא יודעים מתי לנוח.
וגם יש לשים לב שלא יקחו ממכם בכל מיני ''מעברי גבול'' תוספת עמלות- סיגרו את המחיר עם הסוכנות מראש בצורה מדוייקת. מה שכן נהוג שאתם משלמים על הארוחות של הנהג שבגדול בין כולם יוצא כלום כסף.
יש הרבה סוכנויות בדלהי שיכולות לסדר לך ג`יפ, בעיקרון אפשר לשאול בהארי רמה, יש שם סוכנות בסדר גמור, ובכלל אפשר לעלות למסעדת הגג שלהם שתמיד מלאה ישראלים ולשאול מי נוסע לכיוון שלך, ככה יכולים לבחור עם מי לחבור לנסיעה.
טיול נעים! -
כן, דווקא יש רכבת...שמגיעה למקום בשם פתנקוט, הוא נמצא כמה שעות (3-4) מדרמסלה באוטובוס. אני עצמי לא נסעתי משם כך שלא יכול להעיד.
דרכים אחרות - אוטובוס לילי (לא נעים, לא נורא - 16 שעות, נדמה לי) וג`יפ שבו אפשר להתחלק עם אנשים ואז זה אמנם יקר בהרבה מאוטובוס או רכבת אבל כבר לא נורא. -
ועוד דרך מעניינת ברכבת -אפשר לנסוע מדלהי לאמריצר ברכבת, לראות את המקדש ואת חילופי המשמרות בגבול הפקיסטני ומשם לחלוק ג`יפ לדרמסלה (כשש שעות נסיעה, דרך יפה - ואפשרית גם ביום). לא זוכר אם יש גם אוטובוס.