הטיול הגדול
-
כמה שאלות למביני עניין פה..
למישהו יצא לטוב למזרח דרך חברת flyeast ולעשות עצירה בקאטר? זה בעייתי? ממולץ?
אני מתכנן חודש בנאפל ולעשות את סובב האנפורנה והאגמים הקפואים, המזג אוויר באפריל מתאים? יש המלצות לטרקים חלופיים טובים יותר?
מנאפל אני עובר לשבועיים בסין, מישהו ממליץ על סוכנות נסיעות טובה, אתרים עיקריים מומלצים? ובכללי טיפים להתמצות באזור.
איך מתנהלים עם הכסף בטיול? אשראי עולמי? מזומן? מה ממולץ ואיך?
תודה רבה לעוזרים!
-
הטיול הגדולאני עוד לא הייתי בטיול אבל אענה לך לפי אינפורמציה שקיבלתי-
לגבי החברה, שמעתי עליה כמה דברים לא מומלצים אבל את זה אפשר למצוא על כל חברה.. לא יודע יותר מזה,
לגבי התקופה- זו בהחלט התקופה המומלצת לנסיעה לנפאל, (עד אמצע חודש מאי)
לגבי התמצאות, תוכל להוריד את האפליקציה tripadviser המאוד יעילה,
ושם יש לך סוכניות שלפי מה שהבנתי ׳סויסה׳ היא המובילה מבינהם לישראלים..
למיטב הבנתי בנפאל עדיף שתסתובב עם מזומן עלייך, במיוחד בזמן הטרקים כי שם לא יהיה לך אפשרות למשוך או לגהץ כסף..
יענו לך תשובה יותר מספקת בהמשך אבל זו בנתיים האינפורמציה שאני יודע.
-
הטיול הגדוללגבי flyeast יש שרשור לא מזמן עם תלונה קשה, אבל יש גם הרבה תגובות (כולל שלי) חיוביות, כולל על הטיסה עם אייר קטאר דרך דוחא.
בסיקורים על האסון האחרון היו גם איזכורים על שיתוף פעולה של החברה בחאיתור המטיילים.
גם לגבי כסף יש הרבה אינפו. רק תקרא. בגדול - מזומן + אשראי. כשבכל מדינה אתה מחזיק, כמובן, מטבע מקומי שהחלפת/משכת במקום.
נפאל זה לא הידע שלי. אבל גם על כך יש טונות חומר באתר. חפש. תקבל אינפורמציה יותר מלאה מאשר בשרשור אחד.
-
הטיול הגדולאני פגשתי אנשים בטרק שנסעו דרכם והיו מרוצים.. אני מאמין אבל שהמחיר שלהם יקר יותר מלרכוש עצמאית...
לגבי הטרק - העונה מעולה... תוכל לצאת מקטמנדו או מפוקרה לטרק (כך או כך פוקרה קרובה לאיזור אז עדיף כבר לנסוע לשם.. זו אחלה עיירה שקטה ופחות רועשת מקטמנדו הבירה)..
לגבי סוכנות נסיעות - אל תמהר לרוץ לסוכנות "סוויסה" (יש גם שניים כאלו המתחרות זו בזו.. סיפור ארוך ומיותר), הם נחמדים בגלל הכסף שלך, אבל ממש על הפנים... בפוקרה, ממש ממול הסוויסה (הצהוב) מהצד השני של הכביש יש סוכנות מצויינת בשם "וינטג'" (Vintage) שגם להם יש קהל ישראלי לא קטן.. הם אנשים מאוד אמינים, וגם במחירים הכי טובים.. ממליץ בחום...
לגבי הכסף - כרטיס אשראי של דואר יהיה מצויין... עלותו 40 שקלים, אתה יכול לטעון אותו עד 2500$ ולהטעין שוב בהמשך (מישהו מהארץ פשוט ניגש לסניף) או לרכוש פשוט שניים... כספומטים יש לך בשפע בערים.. במהלך הטרק עצמו כמעט ואין ולכן מושכים כמות מספקת מוערכת במזומן לזמן השהות בטרק (אתה כבר תדע להעריך כשתהיה שם). קח בחשבון שיש עמלה על כל משיכה (הדואר לוקח 4$ והכספומט אחוז מסויים מהמשיכה.. בדרך כלל 2%) אמנם זה לא הכי משתלם, אבל עדיף מלהסתובב עם מזומן בלבד בסכום כסף הזוי במושגים הנפאליים..
אם יש לך עוד שאלות לגבי נפאל אשמח לעזור, למרות שהפורום גדוש במידע כמעט בכל נושא... תהנה!
-
הטיול הגדולהחברה מדורגת בשנים האחרונות בין 5 החברות הטובות בעולם