ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לטייל לבד בסין?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    10
    5747
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

רציתי לשמוע איך זה לטייל לבד בסין (בכלל וגם ספציפית לבחורה)? האם זה לא קשה בגלל בעיות שפה ? ובכלל?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

לטייל לבד בסין?:Re
        לא הייתי ממליץ לטייל לבד בסין.
        סין ענקית ולא תמיד יש מערביים באזור..
        והנסיעות ארוכות והבדידות נראה לי יכולה להיות כואבת..
        אבל עם עוד חבר\חברה זה אדיר! 🙂
        • yaron_l
          yaron_l נערך לאחרונה על ידי

אני טיילתי לבד בסין כ4/5 חודשים.
          היה מעולה, ובהחלט אפשר לטייל לבד, ופגשתי רבים שמטיילים לבד בסין.

אני ממליץ לך להחליט לבד, אני פגשתי ישראלית שטיילה לבד ונראה כאילו שהיא הסתדרה.

אני בן, ככה שמהבחינה הזאת אולי תחששי יותר לטייל לבד (ובצדק).

מה שאני יכול להגיד לך על סין, זה שבסין לא נתקלתי בשום דבר בסגנון של הטרדה מינית (טיילתי גם עם בנות ושמעתי מהם). זה כאילו שבסין הכל מאוד מודחק (וכנראה שגם מיניות).

לטייל לבד זה אף פעם לא בטוח, אבל אני טיילתי לבד, פגשתי הרבה אנשים, עם חלקם המשכתי לחלקים אחרים, וחלקים אחרים עשיתי לבד. ולא הרגשתי פחד מתקיפות,גניבה וכ`ו, אבל גם נזהרתי יחסית (לא להיות ממש מאוחר בחוץ לבד, לשמור על התיק...).

הזכרת את הנושא של השפה, אני לקחתי שיעורים פרטים בסינית לפני הטיול (היה לי שבועיים חופש לפני הטיול אז השכלתי קצת בסינית). וזה בהחלט עזר לי המון. רוב המטיילים שפגשתי לא ידעו סינית והצליחו להסתדר, אבל זה לא פשוט, כי צריך מילון ולונלי פלנט עליך כל הזמן (בשביל לקנות כרטיס רכבת, בשביל לאכול, בשביל לקחת אוטובוס...).
          לעומת זאת אפשר ללמוד קצת סינית כמו שאני עשיתי ולהרגיש הרבה יותר בטוח ולהסתדר ביותר קלות.

בהצלחה

• yonib
            yonib נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצות למטה (בדידות + ללמוד סינית). הבעיה בסין לא רק לדעת שפה אלא להגות אותה. את יכולה להגיד מילה פשוטה כמו שמן (יו- בסינית) ולא יבינו אותך גם אחרי שעה של פנטומימה וניסיון של הטיה בכל דרך אפשרית. כל עוד את על המסלול המתוייר את פחות בבעיה אבל אם תכנסי פנימה לכפרים די קטנים (מומלץ בחום, נופים, אנשים וקסם) תוכלי להשתגע מהבדידות ותאמני לי אנחנו פגשנו כמה אנשים כאלה. מומלץ לקחת כמה ימים לאחר הנחיתה וללמוד 200-300 מילים שימושיות. כל כרטיס שאת קונה תבדקי בלונלי פלנט שצורות הכתב הם אותם צורות. לפעמים קו אחד בציור יכול לשלוח אותך לכיוון אחר. סה''כ סין די בטוחה (עונש מוות על תקיפת תייר) תזכירי משטרה במקרה הכי קטן של תקפנות ומיד יעזבו אותך. אבל באמת מומלץ כיעד ראשון לא להתחיל טיול לבד בסין כפעם ראושנה.
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

300 מילים בכמה ימים??????? חחחחח....
              זה נכון שאתם אומרים שסין היא מאוד בטוחה למטיילים
              ואת בטוח תהני וכלום לא יקרה, אבל עכשיו עדיף להגיד כמה דברים שכדאי להיזהר מהם:

להיזהר מגנבות , בעיקר באיזור GUANGZHOU ו SHENZEN....האיזורים האלה מוצפים בגנבים.

אין בעיה בחיי הלילה לדוגמה, ברים , מועדונים, אבל כן להיזהר ולא להתגרות בכל אחד , גם דברים מפגרים כמו לכבות סגריה במאפרה שנמצאת על שולחן של מישהו יכולה להדליק מהומה.

לבנים, בערים הגדולות להיזהר ולא להתחיל עם כל אחת, יש הרבה אנשי מאפיה (אלה שיושבים על הספות מוקפים ב10 בנות)

🙂 טיול מהנה

• ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

300 מילים בכמה ימים??????? חחחחח....
                זה נכון שאתם אומרים שסין היא מאוד בטוחה למטיילים
                ואת בטוח תהני וכלום לא יקרה, אבל עכשיו עדיף להגיד כמה דברים שכדאי להיזהר מהם:

להיזהר מגנבות , בעיקר באיזור GUANGZHOU ו SHENZEN....האיזורים האלה מוצפים בגנבים.

אין בעיה בחיי הלילה לדוגמה, ברים , מועדונים, אבל כן להיזהר ולא להתגרות בכל אחד , גם דברים מפגרים כמו לכבות סגריה במאפרה שנמצאת על שולחן של מישהו יכולה להדליק מהומה.

לבנים, בערים הגדולות להיזהר ולא להתחיל עם כל אחת, יש הרבה אנשי מאפיה (אלה שיושבים על הספות מוקפים ב10 בנות)

🙂 טיול מהנה

• y y y
                  y y y נערך לאחרונה על ידי

גם אני לצערי בן אבל טיילתי תקופה די ארוכה לבד בסין וגם פגשתי בחורות שטיילו לבד בסין ולא אני וגם לא הם נתקלו בשום בעיה. נכון שיש אזהרות שראוי להזהיר אותם אבל באופן כללי סין היא מדינה מאד בטוחה למטיילים זרים ( הרבה בזכות עונש המוות שעומד כנגד פגיעה בזרים) ואירועים של אלימות כלפי תיירים, שוד או דברים כאלה כמעט ולא מתרחשים.
                  סינית אכן מאוד עוזרת ומקלה על הסתדרות בסין אבל לא בטוח שהייתי מנסה ללמוד סינית מראש פשוט כי המילים שבסוף השתמשתי בהן הן מילים שבחיים לא הייתי חושב ללמוד (מי היה חושב ללמוד את המילה מקדמה, או חציל) מנסיוני, סקרנות טבעית ורצון ללמוד יספיקו בשביל להשתלט על המילים החשובות די מהר.
                  והיתרון הגדול של הטיול לבד בסין- הסינים הם עם מאוד בישן, אך עם עניין אדיר בנעשה מחוץ לסין ורצון אדיר ליצור קשר. מנסיוני- אם מטיילים בקבוצה, כמעט אף פעם הסינים לא יאזרו אומץ ליצור אתכם קשר. אם מטיילים לבד, לא תשבי במקום יותר משתי דקות לפני שיגש אליך מישהו וינסה לדבר, לעזור וכו` וזה חלק אדיר מהחוויה. (ואת תתפלאי איזה שיחות מדהימות אפשר לעשות בלי לדבר אפילו מילה משותפת)
                  • yaron_l
                    yaron_l נערך לאחרונה על ידי

נכון שסינית זה לא הכי פשוט בגלל ההגיה, אבל כמו שכתבתי, אני לקחתי שיעורים פרטים לפני, וזה עזר המון.
                    ככה גם ידעתי איך להגות (ולקרוא Pinyin).

מישהו כתב כאן שלא שווה ללמוד כי בסוף לא משתמשים במילים. אז במקרה שלי השתמשתי כמעט בכל המילים שלמדתי וכמובן שלמדתי עוד קצת ואפילו לקרוא קצת.
                    (למדתי מילים כמו: היום,מחר,שירותים,מזג אויר,חם,קר,מים,בירה,חריף,גנב,מסעדה,חדר,אוטובוס,רכבת,לילה. כמובן שלמדתי עוד הרבה, אבל מבינים את הרעיון, כל המילים האלה חשובות בשביל המטייל בסין).

עוד עצה קטנה, אם את מטיילת לבד ומתכננת לנסוע ברכבת לבד, תדעי שב-Soft Sleeper, מדובר בחדר של 4 מיטות שאפשר לסגור, אני טיילתי עם בת שהיתה בחדר עם עוד 3 בנים, ופחדה כיוון שסגרו את הדלת, לכן החלפתי איתה (שתישן בחדר שלי שהיתה בו עוד בת). אז אולי עדיף Hard Sleeper כשלבד, כי זה בקרון בלי חדרים סגורים. דרך אגב עשיתי את כל הטיול ב-Hard Sleeper והיה בסדר גמור, רק פעם אחת עשיתי Soft בשביל הפינוק :).
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התגובות!
                      • anat7
                        anat7 נערך לאחרונה על ידי

היי יעל,
                        טיילתי 3 חודשים לבד בסין והיה פשוט מהמם. המדינה הכי בטוחה (לדעתי)במזרח לבחורה לטייל לבד.מבחינת שפה-נכון,לא הכי קל בעולם אבל לומדים להסתדר-אין מה לדאוג.(לדעתי-בהחלט חובה לונלי פלאנט או ספר אחר עם שמות המקומות בסינית)
                        מבחינת המלצות-
                        ברגע שאת מגיעה לסין כדאי להתחיל את הטיול במקום עם יחסית הרבה תיירים ואז יש לך אפשרות להכיר מישהו/י להמשך הטיול.
                        דבר נוסף-לא לפחד להיות לבד-זה גם נחמד לפעמים. (לי היתה נסיעה ברכבת של 26 שעות לבד והיה מגניב-איזה כמה סינים שידעו אנגלית ישר באו ודיברו איתי והיה גם מעניין לתקשר עם כאלה שלא ידעו אנגלית).
                        אני מצטרפת להמלצות לא להתחיל טיול בסין-עדיף לפני כן לטייל באיזה מדינה אחרת ומשם לעבור לסין.
                        הכי חשוב-סין מ-ד-ה-י-מ-ה-פשוט אסור לפספס!
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון