פיליפינים
-
אהלן, כרגע אנחנו מטיילים בויאטנם ומתלבטים האם להמשיך לפיליפינים. אם נעשה זאת, אז נגיע לפיליפינים בערך באמצע נובמבר עד תחילת דצמבר. רצינו לשאול האם זה בסדר מבחינת מזג אוויר (מתכוונים בעיקר לטרק) וגם איך באיזור מבחינה ביטחונית. תודה מראש

-
פיליפיניםהיי יריב,
החודשים המומלצים לטיול בפיליפינים הם דצמבר - מאי.
מבחינה בטחונית - רגוע, למעט באי מינדינאו (בדרום הרחוק), שם ישנה מחתרת מוסלמית (אבו סייף) פעילה.
המשך טיול מהנה,
-
פיליפיניםוגם האי מינדנאו רגוע ובטוח אם יודעים לאן לא ללכת. לא מרגישים שם שום מתיחות מוגברת והאי יפייפה.
-
פיליפיניםתודה רבה, אני מכיר שזו העונה, אבל בגלל שלל אילוצים אנחנו יכולים להגיע רק באמצע נובמבר ולצאת בתחילת דצמבר. בייחוד בהתחשב בעובדה שאנחנו רוצים לטרק, רציתי לדעת אם זה קריטי, שמזג האוויר לא יחרבש לנו את.הטיול.
-
פיליפיניםגם אני ומשפחתי מתכננים לטוס לפיליפינים באמצע נובמבר. קצת גשם טרופי לא אמור להיות בעייתי, לא? אנחנו בדיוק יוצאים מהמנסון של נפאל, האם לצפות לסדר גודל של גשם דומה?
-
פיליפיניםמזג האוויר אמור להיות בסדר בתקופה הזו, אבל מה שיפה (או שלא) במדינות הטרופיות, שתמיד יש סיכוי לגשם. גם בשיא העונה יכולים להיות מונסונים, פשוט פחות מבעונה הגשומה. אני טיילתי פעמיים באוגוסט והיה בסדר. לפעמים מזג האוויר מבאס, צריך לקחת את בחשבון.
דרך אגב, יש איפה לטרק בפיליפינים, אבל אם הולכים רק בשביל זה ולא גם לחופים וצלילות/שנירקולים, אני אישית הייתי בוחר ביעד אחר.
-
פיליפיניםחברים פיליפינים בנובמבר בעייתי מאד.שנה שעברה הקשבתי להמלצה של פיליפינו טוריסימו ודחיתי טיול לפיליפינים מנובמבר לדצמבר.חברים נובמבר זה לא קצת גשם של תאילנד זה טייפונים והרבה.שנה שעברה אמנם היה טיייפון אחד חזק בעוצמתו שגרם להרס רב...זה היה בנובמבר.בטייפוניםנכל טיסות הפנים נעצרות המעבורות כמובן...ממליץ לכם לשקול שוב..
-
פיליפיניםצריך לעשות קצת סדר:
יש את עונת הגשמים שהיא ממאי עד אוקטובר ויש טייפונים.
בעונת הגשמים יכולים להיות ימים שלמים של גשם שמבאסים קצת את הטיול. אני טיילתי פעמיים כחודש וחצי באזור אוגוסט ולמרות שהיו גם ימים מאוד גשומים מאוד נהניתי.
טייפון זו סערה של יום-יומיים שעוברת וחולפת והרבה פעמים גם פוגעת במקום יחסית ספציפי. ניתן לצפות אותה גם אם לא להעריך במדויק את עוצמתה. סטטיסטית, יש יותר טייפונים באוקטובר ונובמבר, אבל יש גם במאי, ינואר, דצמבר וכל חודשי השנה.
שנה שעברה אחד הטייפונים היה בנובמבר, והוא היה הטייפון שגרם להרס הרב ביותר בהיסטוריה הענפה של הטייפונים בפיליפינים. קורה.
אני הייתי בבורקאי כאשר היה טייפון באיים הדרומיים היותר. אז הייתה רוח קצת חזקה והיה מזג אוויר מבאס. לא חרב העולם.
צריך להתעדכן במזג האוויר (גם בשיא העונה) וכמובן שלהתנהג בהתאם - לישון במלון שיעלה עוד 5 דולר ועשוי מבטון, כמובן שלא לעלות על מעבורת בימים האלו וכדומה.
בסופו של דבר זה עניין של מזל. האנאפורנה הוא הטרק הכי פופולרי ומוסדר בנפאל ובכל זאת תראו מה קרה בשיא של שיא העונה.
כולם היו רוצים לטייל בשיא העונה בכל מדינה, אבל כיוון שלרוב שיא העונה חופפת יש אילוצים (ועבודה, חיים וכאלה...). כל אחד צריך להבין את המקום אליו הוא נוסע ולהחליט מה מתאים לו.