דרום הודו-סדר הגיוני
-
היי לכם,
מבקשת עזרה באירגון הגיוני לנסיעות ומעברים .
מתחילה ומסיימת במומביי. בדרך רוצה לעבור בהמפי, מייסור,גואה ,פונדיצ'רי ואורוויל
ואם ישאר עוד זמן אז אשמח לשמוע על עוד מקומות מעניינים{חודשיים סך הכל ,} בקוצי ומונאר כבר הייתי.
אז איך להתארגן יש לי כבר מיגרנה מרוב מחשבות
תודה
-
דרום הודו-סדר הגיוניאהלן זיוי. אם תפתחי מפה תראי שגואה והאמפי קרובות יחסית ומהן אפשר להמשיך אל מייסור וסביבתה. לדעתי מסלול הגיוני יהיה כזה: בומבי - גואה - האמפי - מייסור - פונדיצ'רי וטאמיל נאדו. אם את מתכוונת בסוף לטוס אל בומבי (נניח מצ'נאי) - אז אפשר לטוס לגואה ולהיות בה קצת ואז לחזור אל בומבי. במקרה שכזה תשאירי את גואה לסוף ותתחילי בהאמפי.
מקומות ואתרים נוספים: יש הרבה! חודשיים הם בהחלט זמן סביר פלוס ליעדים שציינת (אלא אם את מתכוונת להתקע הרבה זמן במקום מסויים - למשל בגואה או באורווויל). בצפון קארנטקה יש את העיר ביג'אפור שמכונה "אגרה של הדרום" ויש בה מונומנטים מוסלמים מאד מעניינים - כמו הגולגומבאז (golgumbaz). ביג'אפור נמצאת על הדרך מבומבי להאמפי ולמי שרוצה קצת לצאת מהמסלול השחוק - זה מקום מאד מעניין. יותר דרומה אפשר להמשיך ממייסור אל אוטי - היל סטיישן בטאמיל נאדו שנמצאת כ 5-6 שעות ממייסור באוטובוס. אוטי היא בסגנון של מונאר - עיירת נופש בהרים עם נופים יפים ומסלולי הליכה. מאוטי אפשר לרדת ברכבת הצעצוע אל מטופליאם ולהמשיך אל קוימבאטור (coimbatore) שממנה אפשר להמשיך ברכבת אל שאר טאמיל נאדו. בטאמיל נאדו יש את כל ערי המקדש ולהלן רשימה חלקית: מדוראי, טריצ'י, טאנג'ור ועוד.... לדעתי מסלול טוב ממייסור והלאה יהיה כזה: מייסור - אוטי - רכבת צעצוע אל מטופליאם וקוימבאטור ומשם אל - מדוראי - טריצ'י (עם גיחה לטיול יום לטאנג'ור) - פונדיצ'רי. אחרי פונדיצ'רי ואורווויל אפשר להמשיך אל מאמאלאפורם (מהאבאליפורם) ומשם אל צ'נאי ממנה אפשר לטוס חזרה אל בומבי. חודשיים עבור מסלול שכזה הם מעל ומעבר, גם אם מתעכבים שבוע-שבועיים באחד המקומות. מקום נוסף בדרום שהוא פחות מוכר בקרב הרבה מטיילים אבל לדעתי מומלץ בהחלט היא העיר היידראבד. היידראבד היא עיר גדולה אבל עם הרבה מאד עניין ותרבות מרתקת ואפשר להגיע אליה בדרך מצ'נאי לבומבי אם יש זמן.
-
דרום הודו-סדר הגיונירנעמיתיי,
תודה על תשובה מפורטת כל כך, זה מאוד עוזר ותמיד מרגש להיווכח בתשומת לב התנדבותית.
שבוע הבא אני יוצאת לדרך ואקח עימי את המלצותך,
תודה ,תודה.
-
דרום הודו-סדר הגיונירן לקח לי את המילים. הייתי מוסיף את בנגלור שמשום מה נוטים לדלג עליה. היא מספקת חוויה של ישן מול חדש בהודו והבנה שבהודו יש גם התמערבות על כל הסממנים שלה. אז בנגלור אחרי האמפי.