ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סילבסטר

פורום צפון אמריקה
    6
    8
    2219
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mariposa30
      mariposa30 נערך לאחרונה על ידי

הי

אשמח לדעותיכם ...

לבעלי תהיה השנה יומולדת 40 בדיוק בסוף דצמבר

גם אני וגם הוא מאוד היינו רוצים לטוס לניו יורק לתקופה של סוף דצמבר וחגיגות השנה החדשה ...

מה שכרגע מפריד בינינו לבין החלום Smile הם 2 גורמים:

ויזה לארה"ב שאין לי ... ואני תוהה אם אצליח לקבל בזמן הקצר שנותר ויזה (התהליך אורך ~ חודשיים ממה שהבנתי, לא?)

עלויות ... אין ספק שניו יורק בתקופה הזו זו שחיטה מבחינה כספית

האופציה השניה שחשבתי עליה לונדון שגם שם הבנתי שהכל מהמם בתקופה הזו ... ואז אולי לשלב איזה טיולון קצר של כמה ימים מחוץ ללונדון (זו לא הפעם הראשונה שלנו בלונדון)

שני היעדים קרים מאוד !! לונדון יותר נוחה בהיבט של לא צריך ויזה וגם תהיה יותר זולה (נראה לי)

השאלה מה עדיף? באמת מתלבטת ... יש כאן מישהו שהיה בשני היעדים ויכול לומר בוודאות מה יותר כדאי?

תודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

סילבסטר

רק תשובה אחת - אם לא תהיה בעיה מיוחדת באישור הויזה אין שום בעיה לקבל ויזה תוך חודשיים אפשר בהרבה פחות זמן ( אלא אם ביבי ירגיז אותם כל כך שהם יפסיקו בכלל להכניס ישראלים לארה"ב )

• Harel3177978
          Harel3177978 נערך לאחרונה על ידי

סילבסטר

בשגרירות ארה"ב ממש זריזים

קיבלתי את הויזה תוך שבוע.

לדעתי אין מה להשוות בין היעדים... לטובת ניו-יורק כמובן!

אבל ברור שגם העלויות משחקים תפקיד.

לניו-יורק כדאי לחפש לחפש מלון באיזור ברקולין/ קווינס/ ברונקס שזולות פי כמה ממנהטן ורחוקות רק מס דקות משם בעזרת המטרו.

אם תחפשי דרך בוקינג תוכלי לראות את המיקום של המלון ותחנות המטרו 

אני הייתי לפני מס ימים במלון מאוד נחמד וזול בברוקלין שנמצא צמוד לתחנת מטרו ותוך 10 דק היינו בלב מנהטן.

גם טיסות תשווי דרך אתרים כמון kaya ו  skyscanner 

ותראי הבדלים גדולים למחירים טיסות שאת מקבלת מסוכנים כאן.

• may east
            may east נערך לאחרונה על ידי

סילבסטר

אל תטעה אנשים בבקשה עם זמנים לא ריאליים או זמני נטו

"לניו-יורק כדאי לחפש לחפש מלון באיזור ברקולין/ קווינס/ ברונקס שזולות פי כמה ממנהטן ורחוקות רק מס דקות משם בעזרת המטרו."

זה אף פעם לא מספר דקות.

אתה צריך ללכת לתחנה, להמתין לרכבת, לנסוע ברכבת וכו. זה אף פעם לא לוקח 10 דקות.

ואם אתה צריך לנסוע בזמן ב RUSH HOUR, זה יקח אף יותר.

• Harel3177978
              Harel3177978 נערך לאחרונה על ידי

סילבסטר

היי

לא דיברתי על זמני נטו או ברוטו, דיברתי על זמן נסיעה.

ובדוגמא שלי - ישנתי במלון בברוקלין שנמצא באותו בלוק של תחנת רכבת,

כך שהליכה לרכבת ערכה כדקה. זמן ההמתנה לרכבת בעיניי לא כל כך רלוונטי
              כי אותו זמן יחכו גם במנהטן.

ב 10 דק כבר הייתי בלב מנהטן ובשביל להגיע לטיימס סקוור לצורך הדוגמא לא הייתי צריך להחליף רכבות כך שלקח לי מהר יותר להגיע מברוקלין לשם מאשר מכל מיני נקודות בתוך מנהטן עצמה.

rush hour  דיי מעצבן וזמני הנסיעה משתנים לכל מקום גם בתוך מנהטן
              פעם אחת, הייתי צריך להמתין שלוש רכבות וגם נדחסנו כמו סרדינים פנימה.

ודווקא כאן הרבה יותר נעים לעלות או לרדת מרכבת באחד הרובעים מאשר מלב מנהטן.

לסיכום העניין הקטן הזה - אנחנו נמצאים שם בטיול ולא בעבודה כך שחמש דק לכאן או לכאן לא משנים לדעתי  

• dovtov
                dovtov נערך לאחרונה על ידי

סילבסטר

טוב, אתחיל מהנושא של הויזה, שבו אין לי מושג מה האמריקאים יתחילו לעולל לישראלים.

לפני כשנתיים כשחידשתי ויזה (היייתה לי קודמת בעבר) כל הסיפור לקח לי פחות משבועיים, 

שילמתי לאיזו חברה (שאני לא זוכר את שמה) כמאתיים שקלים, מילאתי את הטפסים 

באתר שלהם, עשיתי מבחינת ההוראות מה שהם ביקשו וכו' .

תוך כשבועיים קיבלתי זימון (כל הפרוצדורות לא זולות , עלה כ100$ הדרכון + 40 דואר שליחים -ש"ח) , +עלות הזמנת תור, וכמובן לחברה, וגם שמירתציוד )

תנסי, אין לך מה להפסיד.

2. עלויות, ראיתי שיש טיסה לניו יורק דרך עמאן ב700$ , גם בכרימס! 

עיינתי קצת בעיתונות ובאתרים , יש טיסות פחות מ1000$ ! (סתם מסקרנות..)

3. יתכן שיהיה קצת לחץ זמן , אם הויזה תתמהמה, אבל יש לך עוד כחודש וחצי / חודש וזה לא מעט.

4. המחירים בניו יורק כשהייתי בכירטמס היו מחירים זולים של ביגוד / הנעלה בשמים וכו'.

5. לגבי דירות/ מלונות, יש פה יותר מומחים ממני.... (אני גם אולי אחפש עוד כמה חודשים מלון בניו יורק...) אבל ישנה אופציה, לשכור דירת בייסמנט 

לזמן קצר (בדר"כ פר שבוע, שבוע/ שבועיים/שלוש וכו'), זה קצת מסובך משום שכפי שהבנתי העירייה לא ממש נותנת אישורי השכרה... אז זה חצי חוקי. (אני לא חושב שאת השוכר זה אמור לעניין). 

6. הייתי בברוקלין, פלטבוש, זה כשעה ממנהטן (אפשר לטייל גם בברוקלין שזה מומלץ ואולי גם באקווריון ובקוני איילנד) , ולכן מה שעשיתי זה שישנתי בברוקלין ובבוקר הלכתי למנהטן ,הייתי יום שלם בעיר וחזרתי בלילה.

יייתכן שיהיה שווה לשכור בייסמנט בקווינס, (לא ממש מכיר ) שקרוב יותר לעיר

7. גם ההליכה עד הסבוויו היא במרחק של 1-2 קילומטרים,,, לא קצר

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

סילבסטר

כמה הערות:

לגבי ערב השנה החדשה - נכון שאנחנו נהנים לראות בטלביזיה את המסיבה בכיכר. אבל לפי מה שהבנתי מדובר גם בסיוט לא קטן. כדי לתפוס מקום טוב נדרש להגיע שעות לפני ולעמוד בלי לזוז בערך (וכמובן בלי שירותים וכו'). מזכיר הופעות בפארק הירקון. רק חשוב לזכור שבניגוד להופעות בפארק הירקון פה מדובר לעיתים על טמפרוטורה של מתחת לאפס ולעיתים מהותית מתחת.

לגבי לינה מחוץ למנהטן - הנושא עולה פה בפורום כל שבוע-שבועיים. יש יתרונות (עלויות)  ויש חסרונות (זמני נסיעה ואולי גם סביבה פחות סימפטית). אם אני אתרגם לישראל - כדי להיות בתל אביב (כתייר) - הייתם ישנים בפתח תקוה? אולי כן ואולי לא.

בכל מקרה - מה שבעיקר משפיע על המחי הוא לאו דווקא קו הגבול של מנהטן/קווינס (או כל רובע אחר). אם המלון טוב, נגיש וקרוב בקווינס למשל הוא יהיה קרוב במחיר למלון במנהטן. זה שיקול מאד אישי - גם כלכלי, אבל גם אופי הטיול שלכם. לדוגמא דווקא לגיחה זוגית לא ארוכה הייתי שוקל בחיוב רב לינה במרכז העייינים שמאפשרת לי לחזור אחר הצהריים להתרעננות לפני יציאה בערב. בטיול ארוך יותר ו/או עם ילדים, קטנים, גם ככה לא כל יום יוצאים לבלות בערב, חלק מהימים מטיילים רחוק מהמרכז וכו'.

גם מנהטן זו לא מקשה אחת. כמה רחוקה תחנת הרכבת מהמלון? פעם אחרונה היה לי מלון שתחנת הרכבת היתה בפתח המלון (10 מטר) ופעם אחרת היא היתה במרחק 400 מטר. כמה מרכזית תחנת הרכבת. עוברים בה הרבה קוים (למשל באיזור כיכר טיימס או הראלד) או 2. וכמובן מה רמת המלון וכו'. כך שבהחלט יתכן שמלון בקווינס יהיה עדיך על מלון בקצה הצפוני מזרחי של מנהטן.

• dovtov
                    dovtov נערך לאחרונה על ידי

סילבסטר

אנשים טובים קראתי את הבלוג שלך על עלויות בארה"ב

פירוט מצויין  ויש לי כמה הערות על ניו יורק  ( קטונתי... אבל זה ממה שראיתי לפני שנתיים).

אטרקציות 

יש בעיר אפשרות לקנות קופוני הנחות לאטרקציות (אין לי מידע ספציפי , אני לא השתמשתי) שמוזילים בסכום ניכר את המחיר.

לעיתים ניתן לוותר על אוטובוס התיירים וללכת ברגל... או באוטובוס של MTA

המחיר כלול

לגבי מוזיאונים, יש מוזאו' שזה דונייישין, תרומה של 1$ תפתור הבעיה.

מוזיאון הניישטור , על החמישית באפר וויסט סייד  , יש לו חינם בימי שישי (צריך לבדוק).

גן החיות בברונקס (רחוק ממנהטן כחצי שעה) העלות לאדם 1$ כדוניישין

ההוספת לראות את הפנתר כ6$ וליטוף בעונה.. (לא יודע כמה זה עולה..)

סעיף הכביסה - יש כביסה יבשה בברוקלין, עולה כ1-2$ לפריט!

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון