נחיתה רכה בהודו?
-
היי..
כנראה טסה לבדי.. בינואר..
הנחיתה בגואה, ויש לי כמה שאלות,
כדאי להתחיל כבר בגואה? או לקחת אוטובוס ישר להאמפי? (ואם להמשיך להאמפי, איך אני מגיעה ישר מהשדה בגואה לשם?)
אם עדיף להתחיל מגואה- איפה? לאן ממשיכים מהשדה?
ודבר שני, בגלל שזה יהיה בתחילת ינואר כנראה שיהיה די עמוס עוד מהסילבסטר והכריסטמס... להזמין חדר מראש או שלא בעייתי למצוא שם?
בקיצור... צריכה הנחיות ועזרה לנחיתה!! אני לבד וקצת בלחץ...

-
נחיתה רכה בהודו...!גואה היא לא באמת הודו, לדעתי, מה שאומר שהיא תתן לך אולי את הנחיתה הכי רכה שיכולה להיות... לדעתי גם יהיה לך הרבה יותר קל ונוח להתחיל בחופים של גואה, שמפוצצים בישראלים, להכיר אנשים ומשם להתגלגל איתם...
שני החופים העיקריים בגואה הם ארמבול (הצפוני) ופלולים (הדרומי), בהם מתרכזים רוב המטיילים, והדרך הנוחה והבטוחה ביותר אחרי טיסה מהארץ לגואה היא לקחת מונית לאחד מהם...
אל תתפתי לאף הצעה ושום לחץ של הודי כזה או אחר- ביציאה משדה התעופה יש דוכן מסודר של "Govt. taxi" (מונית ממשלתית) או "Prepaid Taxi" ובו מחירון ליעדים שונים בגואה...
נסיעה לאחד מהחופים אמורה לעלות בסביבות 1000 רופי, אם אני לא טועה, ועל מזגן (A/C) תצטרכי להוסיף בתשלום...
לא הייתי בגואה בסילבסטר (ברחנו הרבה לפני...), אבל הבנתי שהשבוע של הסילבסטר הוא השיא וממנו מתחילה ירידה איטית... לדעתי לא תהיה לך בעיה למצוא חדר, מקסימום תעצרי שני סטלנים ישראלים ברחוב ותסבירי להם שהרגע הגעת להודו לבד- אני מאמין שהם יעזרו לך בשמחה... בכל מקרה, כדאי שתשאלי אנשים שהיו שם בתקופה הזאת, אולי הם יחשבו אחרת ממני...
תזהרי מהצעות של הודים כשאת יורדת מהמונית- יכול להיות שהם באמת ינסו לעזור לך, אבל יכול מאוד להיות שהם מנסים לעשות קופה על חשבונך... באזורים מרובי תיירים שכאלה הם אלופים בזיהוי של מישהו חדש, חסר אונים ומותש מנסיעה ולפעמים הם יעשו הכל כדי להביא אותו לחדר עלוב במחיר מופרז...
בכלל, גם במונית וגם בהגעה לחוף- אל תלחצי, אל תחששי ואל תמהרי... שבי על התיק, קחי כמה נשימות טובות ותחייכי לעצמך ולעולם... תמיד עדיף להפסיד כמה דקות ולעשות החלטה חכמה ולא להגיע להחלטה פזיזה ולהפסיד כמה ימים או כמה אלפי רופי...
והכי חשוב- תהני מכל שניה, לבד וביחד, בנסיעה ובחוף...! הודו מדהימה, את הולכת לחוות בה דברים שאת לא מדמיינת, וכל הסיפור הזה של הנסיעה וההגעה זה ממש פיפס בתוך הפתיח של כל זה...
בהצלחה...!
-
נחיתה רכה בהודו?העומס הגדול בגואה הוא בערך בין 24 לדצמבר ל3 לינואר, ובתקופה זו המחירים עולים עד פי 5 (במיוחד בפאלולים). מעבר לתאריכים אלה לא צריכה להיות בעיה למצוא חדר.
לעומת זאת בהמפי שנה שעברה היתה מצוקת חדרים במשך כל ינואר
-
נחיתה רכה בהודו?תודה על העזרה והתשובות המרגיעות!
בסוף אני נוחתת בגואה ונוסעת ישר לפאלולים:)
זה יהיה ב7.1 אז כנראה שהעומס הכבד של הסילבסטר ירגע קצת