טיסה מגווילין לבנגקוק
-
כזכור, נוסעים כל המשפחה, 5 בספטמבר הבא לסין. לקראת תחילת אוקטובר "בורחים" לתאילנד כדי לא להיות בשבוע החג הסיני מ 1 באוקטובר.
נסיים את הטיול בסין בגוולין. טסים לבנגקוק ומשם לאיים בתאילנד לשבוע.
השאלה - עוקבת אחרי האתרים השונים, מחכה למחירים סבירים של טיסות.
היום ראיתי שצ'יינה סאות'רן מציעה כרטיסים במחירים סבירים ביותר. דרך אקספדייה - 168 דולר. הבעייה, כשאני מזמינה כרטיס אחד - זה המחיר. כך גם אם מזמינה 4 כרטיסים. אבל, כשמנסה להזמין 5 יחד, המחיר של כל כרטיס קופץ לי ל 195 דולר. לא ברור לי למה ולא מוצאת איך אפשר ליצור עמם קשר ולשאול.
1. מוזר, האם כבר עכשיו נתפסו המושבים הזולים יותר, כך שנשארו רק 4 במחיר הזה? לא ממש ברור לי למה המחיר קופץ כשמנסה להזמין 5 כרטיסים יחד...
2. חוששת להזמין ל 4 ואז עוד אחד בנפרד - האם מישהו התנסה בזה?
3. האם מישהו הזמין כרטיסים דרך האתר של צ'יינה סאותרן ישירות? המחיר שם בכסף סיני, קצת יותר יקר מאקספדייה, אבל יותר זול מהמחיר שאקספידייה מציעה ל 5 כרטיסים.
4. האם יש אתר אחר מומלץ להזמנת כרטיס כזה?
5. האם להזמין את הכרטיסים עכשיו? תוך 24 שעות לא ניתן יהיה לבטל אותם. בכל זאת הוצאה של כ 3,000 ש"ח...
דרך אגב, את המחיר הזה אני מוצאת רק ל 26 בספטמבר. ב 27 המחיר כבר קופץ כבר למשהו כמו 350 דולר, כנראה בגלל שזו הטיסה האחרונה באותו השבוע שיוצאת מגווילין לפני החג שלהם.
-
טיסה מגווילין לבנגקוקעדכון למי שמעוניין:
מאחר שלא הצלחתי להזמין באתר שלהם את הכרטיסים במחיר המוזל וחששתי להזמין 4 (במחיר המוזל) ואחר כך עוד אחד (אפילו במחיר יקר יותר, אך חששתי שלא אצליח בכלל להזמין את החמישי...), התקשרתי לאקספידיה, למספר שמופיע באינטרנט לשירות לקוחות מחוץ לארה"ב. דיברתי עם מוקדנית נחמדה, דברה אנגלית טובה במבטא מזרח רחוק (פיליפינים?) כבד.
הזמנתי (לקח כמעט שעה...) 4 כרטיסים ב 168 דולר, ועוד כרטיס חמישי ב 195 דולר. נאלצנו לפצל ל 3 הזמנות כדי להשלים את העסקה בתנאים האלה. נאלצתי להכתיב את השמות של כולנו בטלפון, כולל תאריכי לידה. לקח הרבה זמן, עם הרבה חזרות של המוקדנית לוודא שכל הפרטים נכונים - הטיסה, המועדים, השמות וכו'.
קיבלתי במהלך השיחה סמס מויזה על "עסקאות חשודות" בכרטיס שלי, אישרתי בסמס חוזר.
למרות זאת, את העסקה השלישית נאלצתי כבר לעשות בכרטיס אשראי אחר, מכיוון שויזה חסמו את הכרטיס במהלך השיחה. לאחר סיום השיחה התקשרו מהביטחון של ויזה ובקשו ממני אישור לשתי העסקאות. את השלישית כאמור, כבר עשיתי בכרטיס אשראי אחר.
1. אקספידיה - שירות טוב, סבלני, קצת קשה להבין את האנגלית, אבל המוקדנית הצליחה להזמין לי את הכרטיסים במחיר הכי טוב שאפשר, קיבלתי את האישורים ל 3 העסקאות במייל.
2. כל הכבוד לביטחון של ויזה, מרגישה שהכרטיס שלי בידיים טובות, "עלו" מייד על אסקאות מוזרות ברכטיס שלי, אבל קצת סיבך את העסקה.... בשורה התחתונה, הצלחתי להזמין, טוב שיש יותר מכרטיס אשראי אחד...
-
טיסה מגווילין לבנגקוקבקשר לויזה-
העסקה הזאת היא עם כל הנקודות החשודות- כרטיס במדינה א' מזמין באתר ממדינה ב' טיסות בין מדינות ג' ו-ד'. זה מעלה את החשש שמישהו גנב לך את הכרטיס.
מעבר לזה-
כל רמת מחיר מוגבלת במספר כרטיסים- יש מצב באמת שהחברה תמחרה רק 4 כרטיסים ברמת המחיר הזולה הזאת.
מנסיון, זה תקף גם לחברות רכבות באירופה, מה שלפעמים מחייב לתכנן נסיעה באירופה לפחות 3 חודשים מראש כדי "להרויח" את הכרטיסים הזולים.
תכנון מוקדם לדעתי לא אופייני לישראלים, ואתם די יוצאי דופן בהקשר הזה.
-
טיסה מגווילין לבנגקוקתומר אם תבקר בפורום משפחות תגלה המוני משפחות שמזמינות מעכשיו חופשות לחגים בשנה הבאה. גם פה יש נציגים כמו יערי שבא לשאול על נפאל.
את הטיול הגדול שלי, שנמשך בסופו של דבר 9 חודשים, הגיתי והוצאתי לפועל תוך חודש וחצי (וזה כלל לעזוב עבודה, לארוז דירה שלמה לאחסון וכו'). אבל עכשיו גם אני התרגלתי לנורמות החדשות - חברות הלואו קוסט הרגילו אותנו - וכבר הזמנתי לא פעם טיסות 10 חודשים מראש.
לפמילי - הבעיה הזו של הזמנת כרטיסים יחד במחיר של היקר מביניהם מוכרת וכואבת (אפילו לי שאני מזמינה ברוב המקרים רק 2). מבאס. טוב שפתרת את זה. טוב גם שיש טיסה ישירה מגווילין לבנגקוק, ובמחיר נמוך ממה ששילמתי על טיסה מגווילין להונג קונג! שדה התעופה שם קטנטן אל תבנו על דיוטי פרי

-
טיסה מגווילין לבנגקוקתודה ענת, הסוכנת שמצאה לנו את הכרטיסים לבייג'ינג וחזרה מבנגקוק, מצאה לי כרטיסים מגווילין לבנגקוק במעל ל 400 דולר!!!
על זה אמרתי לה - תודה אבל לא תודה, אמצא לבד...הייתי מאושרת היום כשמצאתי את הכרטיסים האלה ב 168 דולר ולא הייתי מוכנה לקחת את הסיכון של לאבד אותם. מה גם, שנותרו רק 4 כאלה.
דרך אגב, זה מחייב אותנו לצאת יומיים לפני התכנון מסין. רציתי לצאת ב 28 בספטמבר, אבל לציינה סאותרן יש טיסות רק שבת ראשון (26, 27 בספטמבר), והטיסה ב 27 כבר עלתה מעל ל 300 דולר לכל כרטיס.
כשאני מכפילה ב 5 - זה כבר יוצא הפרש גדול...
החלטתי לקצר עוד את השהייה בסין (אין לי ספק שעוד נחזור לטיול בהרכב מצומצם יותר ולטיול מקיף וארוך יותר... לפי השרשורים שלכם, יש עוד המון המון מה לראות...).
זה פשוט אומר שיהיה לנו יותר זמן בחופים התכולים והמדהימים בתאילנד...

תומר - אני ממש מורידה את הכובע בפני ויזה, מה אגיד לך, מקצוענים אמיתיים...
לגבי תכנון מראש - אנחנו תמיד מתכננים הרבה הרבה זמן מראש. עד עכשיו - טפו טפו, לא נאלצנו לבטל או לשנות, אבל לוקחים בחשבון שגם זה יכול לקרות. אני רוצה שיהיו לי כל האפשרויות, בלי התפשרות. עד שמחליטים לצאת לטיול, לקחת חופש, להוציא כל כך הרבה כסף - אני רוצה את הכי מתאים - את המלון /דירה/צימר שאני רוצה במיקום הכי טוב, במחיר הסביר, ההמלצות החמות, הטיסה בשעה הנוחה לי, הרכב שמתאים לי...ברור שהתוכנית בטיול עצמו נתונה לשינויים, אבל את הבסיס אני קובעת הרבה הרבה זמן מראש. עד עכשיו - זה תמיד השתלם...
לפעמים אני חושבת שאם היה לי תקציב בלתי מוגבל, היה לי ממש משעמם, לא היה מרתק לתכנן חופשה.
האתגר הוא לתכנן את החופשה הכי כיפית, לעשות הכל, לא להתפשר - אבל בתקציב שנוכל לעמוד בו. אחת הדרכים החשובות - להזמין הכל הרבה, הרבה!! זמן מראש.