ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המרת מטבע לנפאל

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    13
    10286
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yosi3030
      yosi3030 נערך לאחרונה על ידי

היי

רציתי לדעת איפה כדאי להמיר מטבע לנפאל ובאיזה כסף לרוב משתמשים שם

כמה כסף כדי לי לקחת איתי כל פעם ואיפה אפשר לשמור אותו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תאי
        תאי נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

היי יוסי,

הכסף הנפאלי נקרא רופי (והוא לא אותו רופי הודי או רופי סרי לנקי...).

יש בטאמל בקטמנדו ובלייק סייד בפוקרה עשרות צ'יינג'ים שבהם אתה יכול להמיר דולרים/יורו/כסף זר לרופי נפאלי. ובנוסף, יש מכשירי ATM.

קח בחשבון שלאורך הטרק לא תמצא מקומות להמיר דולרים/יורו, כך שכדאי להצטייד במספיק כסף לטרק (+ תוספת כסף למקרי חרום). כמו כן, לקחת כסף בשטרות הערכים קטנים (500 רופי ומטה), לא תמיד יש להם שם בהרים למעלה מספיק כסף עודף...

טיול מהנה,

• yosi3030

המרת מטבע לנפאל

אוקי יש לי עוד כמה שאלות

צריך שם גם דולרים וגם רופי נפאלי?

והאם כדאי להמיר בארץ את הכסף?

אני לא רוצה להסתובב שם עם הרבה כסף כל הזמן אלא כל פעם למשוך קצת אז איפה אני יכול לעשות את זה? וכמה כסף צריך לקחת לטרק?

• תומר
            תומר נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

אין לך מה להחליף בארץ לרופי נפאלי, 

מספיק לטוס עם דולרים או יורו, ולהחליף בנפאל לרופי נפאלי.

אתה יכול להחליף, או למשוך כסף בכספומטים (ATM) בקטמנדו ובפוקרה.

לא יודע לעשות לך חשבון לטרק, אבל תצטרך לצאת לטרק עם מספיק מזומן ברופי נפאלי לכל הטרק.

• תאי
              תאי נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

כמה כסף לקחת לטרק?  זה תלוי בך ובאיזה טרק תעשה.

הטרקים באזור לאנגטאנג והאוורסט, יקרים יותר מאלו שבאיזור אנאפורנה.

לטרקים באזור לאנטאנג (ה"אגמים הקפואים" ועמק לאנגטאנג) תתכנן על כ- 30 $ ליום.

לטרקים באזור אנאפורנה - כ-  20 $.

טיול מהנה,

• dregev03
                dregev03 נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

באזור האוורסט כמובן שניתן להמיר מטבע בנמצ'ה באזר.

חשבתי לעצמי שגם במנאננג אבל כנראה שתעיתי.

איזשהו סיכוי להמיר מטבע בדונצ'ה או סיברו בסי?

• yosi3030

המרת מטבע לנפאל

הכסף בטרקים זה בעיקר על לינה? אני רוצה לעשות את האגמים הקפואים, abc וסובב אנאפורנה. מישהו יכול להמליץ לי על עוד טרקים של כמה ימים? וצריך שם דולרים או רופי בטרקים? ואני צריך כרטיס מיוחד למשוך כסף מהATM ?

• .Doron
                    .Doron נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

דרור, למה לך להחליף כסף בדונצ'ה או סיברו בסי?

בכל מקרה אתם תהיו שם רק אחר הצהריים אחד . בבוקר יוצאים באוטובוס או ג'יפ מקטמנדו ולמחרת בבוקר יוצאים לטרק .

גם אם אפשר להחליף שם כסף או למשוך כסף מכספומט, שער ההחלפה יהיה גרוע .

אז למה לא להחליף בקטמנדו את כמה שנראה לך + ספייר, ומכסימום בסוף הטיול להחליף חזרה רופי לדולרים\יורו בקטמנדו .

בנאמצ'ה בזאר אפשר למשוך כסף מהכספומטים, אבל משלמים עמלה של 10%, ואם מתמקחים הרבה ומבזבזים זמן בין חלפנים שונים מגיעים ל- 8% עמלה .

גם שער החליפין בנמצ'ה לכסף מזומן פחות טוב מאשר בקטמנדו .

ובכלל כמעט כל דבר יקר בנמצ'ה מאשר בקטמנדו . הסיבה ברורה . הם מנצלים את הריחוק והבידוד של העירה, ויוצאים מתוך הנחה נכונה שמי שנתקע ללא רופי, חייב להחליף שם, אז אפשר לנצל את זה .

אותו הדבר בדיוק יהיה בדונצ'ה או סיברו בסי .

• dregev03

המרת מטבע לנפאל

דורון הי

1. אני קיבלתי בנמצ'ה שער טוב יותר מאשר בטאמל ולא שילמתי שום עמלה?. היו שם שלושה בנקים צמודים. לא הייתי חייב להחליף אבל לא היה לי מספיק ספיירים. 

היה לי גם שיקול של לא להסתובב עם ערימות של שטרות ועם שער החליפין לרופי אתה ממש "סוחב" ערימות של כסף עליך

2. אני חושב להתחיל בלאנגטאנג ולהמשיך לאגמים רק אם יתאים לאישתי (הבנים בטוח ירצו אבל צריך שיתאים לכולם) לכן אני שואל

• תאי
                        תאי נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

א. תלמד להשיב תודה על התשובות שמשיבים לך...

ב. כתבנו לך בתושובותינו הקודומות שמשתמשים ברופי (המטבע הנפאלי) בשביל לשלם על הכל: לינה, אוכל, תשלום לפורטר וכו'.

ג. להוצאת כסף מ- ATM  משתמשים בכרטיסי אשראי בינ"ל (עם עדיפות לויזה ומאסטר קארד, לא אמריקאן אקספרס).

טיול מהנה,

• תאי
                          תאי נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

דרור, 

באזור אנאפורנה, עד כמה שאני זוכר, ניתן להמיר כסף רק בג'ומסום, יתכן שבעוד מקומות, אבל אני דואג לצאת עם מספיק כסף מקטמנדו/פוקרה, בלי להסתמך על מקומות להחלפה באמצע הטרק.

• .Doron
                            .Doron נערך לאחרונה על ידי

המרת מטבע לנפאל

עדיין אין צורך להחליף כסף בסיאברו בסי, ולדונצ'ה לא תגיעו (רק תעברו דרכה ברכב בדרך לסיאברו בסי) .

אם אתם מתחילים בטרק הלנגטאנג, אתם נוסעים עד סיאברו בסי  ולמחרת בבוקר מתחילים את הטרק .

אם אתם לא ממשיכים לאגמי גוסייקונדה, אז חוזרים לבסיאברו בסי בצהריים או אחר הצהריים ולמחרת בבוקר נוסעים לקטמנדו .

אם אתם ממשיכים לאגמי גוסייקונדה אז לא חוזרים לסיאברו בסי או לדונצ'ה .

כשיורדים מלנגטאנג, אחרי Poiro (או Pahare Hotel כמו שמופיע במפות) יש פניה לכפר Thulo Siabru שממנו ממשיכים לאגמים . 

קח את זה בחשבון, וכשאתה מתכנן את כמות הכסף לטרק עדיף לקחת כסף גם עבור עוד 6 ימים בטרק אגמי גוסייקונדה .

Poiro זה גסט האוס אחד בודד ומבודד . Thulo Siabru זה כפר גדול יחסית עם המון גסט האוסים . אם אפשר להחליף בכפר הזה כסף זה יהיה יקר .

בכל מקרה, אם אתם ממשיכים לאגמים, אז לפני Thulo Siabru יש גשר תלוי ארוך . 

אחרי הגשר יש לפנות ימינה . אני הגעתי לגשר בערך בשעה 4 אחרי הצהריים ולא היתה נפש חיה שאפשר לשאול . לא ברור שם לאן יש לפנות, ואין שום שלט מכוון .

התלבטתי קשות לאן לפנות ובסוף החלטתי לפנות שמאלה, מפני שהיו שם יותר טביעות רגליים . זו היתה טעות שעלתה לי בטיפס קשה בהר תלול מאוד כמובן כשהתרמיל על הגב שלי . בסוף הגעתי לכפר, אבל סתם התאמצתי בטיפוס מפרך מאוד . 

Thulo Syabru גשר.JPG
                            • dregev03

המרת מטבע לנפאל

תודה תאי ודורון

אני נוסע רק בפסח אבל אוסף בינתיים אינפורמציה מזדמנתlaugh.

אשתדל לזכור את הטיפ של ימינה אחרי הגשר........

הבנים שלי כבר הודיעו שאין סיכוי שניקח סבלים או מדריכים אפילו שאשתי לא תסחב יותר מתרמיל יום אז צריך להכיר את הדרך.

בכל מקרה להתברבר בגובה 2000 מטר פחות מלחיץ מאשר להתברבר בקונגמה לה או בחציית קרחון קומבו

באוורסט "סחבתי" כסף ל24 יום ובפסח זה יהיה 12-14 יום אבל ל5 אנשים (במקום 3) שבממוצע קצת יותר מפונקים אז זה די דומה מבחינת ה"סטיפות" הנדרשות

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון