ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה לובשים בצרמט בינואר?

פורום אירופה
    6
    8
    6192
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • guest26
      guest26 נערך לאחרונה על ידי

היי
      אנחנו נוסעים לטיול חורפי שכולל גם שני לילות בצרמט שבשוויץ. אנחנו לא גולשים וכנראה שלא נעשה שום פעילות ספורט (אולי מזחלת אבל גם לא בטוח).
      המטרה היא להסתובב בעיירה, לעלות ברכבל/רכבת  (אולי גם לנקודה הגבוהה) , לשבת אולי באיזור תחנת הרכבל מהיכן שאנשים גולשים, להינות מהנוף, קצת מסעדות פאבים. זהו, לחוות את נופי השלג שאין לנו כאן וגם את צרמט הידועה. שאלתי היא ממה ללבוש - אין ,לנו מושג מה לובשים. אכיד מה חשבתי ותגידו אם בסדר:
      אשתי - 
      קנינו לה מגפיים של קולומביה לתנאי קור מינוס 30, נקנה גם גרביים עבות מתאימות (יש המלצה???)
      חולצה טרמית (יש המלצה על פירמה??? ראיתי בקלומביה Midweight - בינוני, רמת בידוד גבוהה Factor 2 מספיק? יש גבה עבה ברמת בידוד 3 ויש גם אחת ממש יקרה לתנאים קיצוניים). סוודר עבה רגיל וכן מעיל מנוצות אווז שקנינו פעם באוסטריה.
      מכנסיים - כדאי טרמיים?? אם לא אז גטקס ועל זה ג'ינס..
      כובע צמר, צעיף (או אולי מחמם צוואר - יש המלצה לפירמה??), כפפות שתי שכבות (בד ועל זה לטקס או עור), מחממי אוזניים

לי
      נעלי MERREL גבוהות (לא מגפיים, פשוט ספורט גבוהות) שהן אטומות למים ועם סוליה נגד החלקה. גרביים צבאיות עבות.
      חולצה טרמית + סווצ'ר עבה + מעיל דק של קולומביה (משהו עם בטנה)
      שני מכנסי גטקס ועל זה ג'ינס
      כובע צמר, כפפות

ברור שהכי טוב שיהיה מהכל ומפירמות ידועות אבל התקציב מוגבל ולכן במה שווה להשקיע?? ובאיזה פירמות להגיד בחנות? למרות שלא נעשה סקי אולי נלך קצת בשלג בעיירה או ליד תחנת הרכבל למעלה, אולי קצת נשחק בשלג..
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • קיפודה
        קיפודה נערך לאחרונה על ידי

מה לובשים בצרמט בינואר?

לא תמיד המותגים מצדיקים את עצמם! ולפעמים מוצרים זולים משחקים אותה..

לפני נסיעה לסין הקפואה בינואר לפני כמה שנים קנינו לכולנו(x4) גופייה+גטקס טרמיים+חולצת פליז לגמרי לגמרי לא ממותגים בהום סנטר. עשו אחלה עבודה ובזיל הזול.

תהנו

• ari0252
          ari0252 נערך לאחרונה על ידי

מה לובשים בצרמט בינואר?

אתם ממש יסודיים....

ביגוד תחתון טרמי כולל גרביים ומעיל פליז טוב יעשו את העבודה.

אל תשכחו כפפות וכובע גרב.

• guest26
            guest26 נערך לאחרונה על ידי

מה לובשים בצרמט בינואר?

כולם (באינטרנט) הפחידו אותי לגבי הקור השורר שם (הבנתי בערך מינוס עשר מעלות).

מצד אחד אומרים לי אל תקנה מותגים ומצד שני אומרים שגרביים צבאיות זה ממש לא מספיק. גרביים צבאיות נחשבות אצלי עבות ומחממות. אם הן לא מספיק טובות אז אולי גרביים טרמיות כאלה.

היות שנכנסים ויוצאים מבתי קפה וכו שחם שם חשבתי שאולי מכנסיים טרמיות לא כדאי. אולי מספיק חולצה טרמית.  מה אתם אומרים?

יש לנו מעילי פליז (וכן מעיל נוצות)  ומעל זה אפשר לשים מעיל גשם. מכנסיים

מה לעשות לגבי מכנסיים - השכבה החיצונית?

• קיפודה
              קיפודה נערך לאחרונה על ידי

מה לובשים בצרמט בינואר?

לדעתי, אפשרי ג'ינס וגטקאס כי אינכם מתכוונים לגלוש ממילא כך שלא תמצאו את עצמכם ממילא נופלים על השלג.

• שירליץ
                שירליץ נערך לאחרונה על ידי

מה לובשים בצרמט בינואר?

רילקס!

אם אתם מתכננים רק תיירות שלג (לעלות בגונדולה לפיסגה, לשבת בבית קפה ולצלם קצת את הנוף) ולא ספורט שלג (הליכת שלג של ממש, סקי וכדומה), אני לא חושבת שצריך להצטייד בצורה קיצונית. 

לחלק העליון - כל חולצה תרמית (או אפילו גופייה חמה, אתם לא צריכים את נידוף הזיעה המתקדם שיש בחולצות תרמיות לעוסקים בספורט חורף), מעליה חולצת/סווצ'ר פליס (צמוד יחסית לגוף) ומעיל ממש טוב (פוך/ סינטטי). 

לחלק התחתון - כיוון שאתם לא אמורים ליפול בשלג ולהתרטב, גם גטקס או גרביונים חמים (יש גרביונים שהבפנים שלהם הוא מעין פליס דק) ומעל זה ג'ינס יהיה סבבה.

עוד אופציה לנשים - שתי שכבות רכות - גרביונים עם פליס ומעל זה טייץ עבה, או טייץ רגיל ומעל זה טייץ פוטר. ככה הבנות שלי הולכות כשהן לא גולשות. אבל בעיירה, לא בהר. 

כפפות טובות חובה. לא חושבת שצריך כפפות כפולות. אם אתם מתכננים לעשות איש שלג צריך כפפות עמידות במים. 

כובע חובה. עדיף עם פליס בפנים. מאד כדאי כזה שמכסה את האוזניים. וכזה שאתם אוהבים איך שהוא נראה. לבעלי למשל יש כובע מצחיה עם פליס, שגם יש לו לשוניות כאלו שאפשר להוריד שיכסו על האוזניים. הבנות שלי הולכות עם כובעים "פרוואנים" (שמכסים את האוזניים ויש להם צמות לקישוט). אני אוהבת פס פליס שמחמם את האוזניים. 

לגבי צעיף/חם צוואר, זה עניין של נוחות אישית. אין שום חשיבות למותגים. 

נעליים נשמע לי שאתם מסודרים. גרבי סקי זה סיפור יקר למדי. שווה לחפש בסלסלות המבצעים בעיירה. אולי תמצאו משהו במחיר טוב. המותג לא משנה לכם. בכלל בעיירות סקי יש המון חנויות עם דברים מדליקים... מאד מפתה!

וחשוב לזכור משקפי שמש וקרם הגנה. הקרינה קטלנית שם למעלה. 

• איריס ס.
                  איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

מה לובשים בצרמט בינואר?

אני עם שירלי - מנסיון של כמה טיולים מתחת לאפס . לא צריך להגזים .. בנוגע למכנסיים לי הכי נוח טייץ טריקו ומעליו מכנס פוטר או גינס ) אבל כזה שיש בו קצת מקום )

חלק עליון - גופיה ארוכה + סוודר + מעיל או חולצה + עליונית פוטר + מעיל .

שום דבר טרמי . קניתי ולא השתמשתי . סתם הזעתי והרגשתי בכבשן. 

כל נעל עור עם סולייה מחורצת מתאימה אם מתיזים עליה תרסיס נגד רטיבות . גם מגפי האג היו טובות מאד בקור של סין . אפילו המזויפות המקומיות . 

כובע + כפפות מפליז וזהו. 

גם בעיני אם אתם לא גולשים , אין צורך להשקיע במותגים. חבל על הכסף . 

• IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

מה לובשים בצרמט בינואר?

טוב, כבר ענו לך אבל... אני אחזק:

לא צריך להלחץ ולא צריך להשתולל! blush

כן, קר מאוד בצרמאט בחורף. יכול להגיע גם מתחת ל- מינוס 10 על ההר בקלות.

אבל אם אתם לא בעניין של ספורט חורף - לא צריך לקנות חליפת סקי ולא גרבי סקי וכו' וכו'

מכנס עבה כלשהו (אם יש לכם קורדרוי למשל - זה הזמן להוציא מהבוידם angry אבל גם ג'ינס יספיק) + משהו מתחת (רצוי תחתון תרמי אבל שוב... לא חובה! אם טייץ זה מה שיש - אפשר להסתפק).

שכבות על הגוף - שכבה תחתונה או שתיים (גופייה תרמית למשל, זה הכי טוב, אבל גם "סתם" גופייה ארוכה מחממת או שתיים), שכבה אמצעית (פליס זה אדיר) ומעיל חם.

גרביים - כנראה שמתישהו ייהיה לכם קר באצבעות איזה גרביים שלא תקחו. אני אישית לא מתה על גרביים עבות מאוד - מעדיפה אפילו שני זוגות דקים (אני גולשת וגם בגלישה מנסיוני גרביים עבות הן לאוו דווקא המחממות ביותר!).

נעליים אטומות זה חובה! רגלים רטובות בשלג זה אסון. אם קורה ונרטב לכם איכשהו תוך הנעליים - מהר להכנס פנימה ולייבש. לא לצאת החוצה לפני שהרגליים מתייבשות ומתחממות (כן, תחלצו נעליים גם בתוך מסעדה אם צריך - אתם לא תהיו היחידים שזה קרה להם שם - מבטיחה!)

כפפות - אם לא תקנו משהו איכותי מאוד בטונות כסף אז יהיה לכם קר באצבעות מתישהו, לא ביג-דיל! נכנסים פנימה ומתחממים, לא הייתי משקיעה 500ש"ח (סתם מחיר) ליומיים חד פעמיים. אישית - אוהבת מאוד את שיטת השכבות גם על הידיים. אני גולשת עם כפפות בינוניות (מבחינת דרוג חום) וימים קרים מוסיפה ליינר דק. 

חשוב מאוד: כובע פליס וחמצוואר (או צעיף) וכיסוי אזניים (ולא כזה שנותן לרוח לחדור לאוזן!).

לטיפ של שירלי לגבי קרם הגנה אוסיף גם שפתון הגנה - השפתיים מתייבשות וסובלות מאוד בקור כזה.

לדעתי בטיול כמו שלכם - שיטת ה-"פנימה-החוצה" (ביחד עם הביגוד הנ"ל) תספיק: מגיחים לרחוב/מרפסת תצפית וכשנהיה קר - "בורחים" פנימה.

ומילה אחרונה: כ"כ מדהים שם בחורף!!!

(אני מצרפת 2 תמונות כ"הוכחה"wink)

תהנו,

Gornergrat Bahnהמטרהורן מרחובות צרמאט
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון