ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ראשון לארה"ב

פורום צפון אמריקה
    5
    13
    5509
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gomadi
      gomadi נערך לאחרונה על ידי

שבת שלום לכולם

אנחנו מתכננים לצאת לטיול בארה"ב בספטמבר 2015 למשך 23 ימים.

מבקש את חוו"ד דעתכם על המסלול הבסיסי  אותו אני מתכנן, 

11/9 - טיסה לניו יורק

11-15/9 - ניו-יורק + מפליי ניאגרה

16/9 - טיסת פנים לסאן פרסיסקו, השכרת רכב, ביקור ברציף 39, גשר הזהב , צ'יינה טאון 

17-20/9 - נסיעה לכיוון לוס אנג'לס , עצירות וחניונים בשמורת טבע 

20/9 - נסיעה ללאס ווגאס 

21-22/9 - טיולים בסביבת ווגאס

22/9 טיסה לאורלנדו  

22-26 - פארק

26/9 - נסיעה למיאמי 

26/9 עד 03/10 - הפלגה לקריביים

05/10 - טיסה חזרה לארץ

אודה לכם על חוו"ד וטיפים על המסלול

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shmoob
        shmoob נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון לארה"ב

השלד הבסיסי של הטיול נראה בסדר, אבל יש ימים שלא לקחתם בהם בחשבון את הזמן של הנסיעות והטיסות.

1) מניו יורק לניאגרה זאת נסיעה מאוד ארוכה ובד"כ לא עושים אותה ביום אחד ועוצרים בדרך באיתקה וגם בדרך חזרה בעמק ההדסון, מה שאומר שאתם צריכים לפחות 3-4 ימים לסיבוב הזה, מה שלא משאיר לכם זמן לעיר ניו יורק עצמה שדורשת במינימום 3-4 ימים בלי לספור את היום של ההגעה עם הטיסה שבד"כ לא מספיקים לעשות בו משהו גדול.

2) הטיסה לסן פרנסיסקו כולל הגעה ויציאה משדה התעופה תיקח לכם חצי יום לא ריאלי שתצליחו לעשות את כל מה שרשמתם ביום אחד.

3) ווגאס - יומיים מלאים זה הזמן המינימלי לדעתי להסתובבות בעיר ולא שווה לנסוע במדבר  7 שעות לכל כיוון בשביל פחות מזה. טיולים לפארקים ליד כמו ציון וברייס דורשים מינימום יומיים בשביל לראות רק פארק אחד.

• shmoob

טיול ראשון לארה"ב

תוספת:

4)לדעתי אם אתם מחליטים לנסוע מניו יורק לניאגרה, חבל לחזור משם שוב לניו יורק ולבזבז יום שלם על נסיעות רק בשביל לטוס לסן פרנסיסקו וניתן לטוס מבאפלו שנמצאת ליד המפלים לסן פרנסיסקו.

5) אני הייתי מוותר על השייט לקאריבים ומנצל את הימים האלה בשביל לרווח את הטיול שלכם בתוך ארה"ב ומוסיף ימים בניו יורק, לאס ווגאס והפארקים בסביבה.

נראה שניסיתם לדחוס יותר מידי דברים על פני שטח עצום.

דרך אגב בטעות רשמתם את ההודעה פעמים והיא מופיעה גם כאן (תבקשו שימחקו את השרשור השני):

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1249769/start-0/ 

• דור.ד
            דור.ד נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון לארה"ב

אני מבין שבטיול ראשון רוצים לטעום מהכל.  אבל הטיול המתוכנן מאוד אינטנסיבי וחלק מהימים לא מציאותיים למשל לא רואה טעם להגיע עד סן פרנסיסקו בשביל לטייל בה בקושי כמה שעות. גם לא ברור מה הרכב הנוסעים.

אני הייתי מוותר על החלק של אורלנדו (ממצה את הפארקים בלוס אנגלס) ושל הקרוז ומתמקד באזור המערבי + ניו יורק.

או מוותר לחלוטין על החוף המערבי ועושה טיול בצפון מזרח כולל ניו יורק+ אורלנדו וקרוז.

יש פתגם האומר "תפסת מרובה לא תפסת"

• shmoob

טיול ראשון לארה"ב

לדעתי המסלול הכללי שרשמתם הוא דחוס אבל אפשרי אם תוסיפו עוד שבוע לפחות לערים הגדולות ולטובת ריווח של המסלול, אני הייתי מוותר על השבוע של השייט לקאריבים שהוא לא כלכך קשור לטיול (אם בחרתם לטייל בארה"ב, תשארו בגבולות ארה"ב ואל תנסו להתפזר גם למדינות אחרות) ומוסיף אותו למסלול הכללי.

• gomadi

טיול ראשון לארה"ב

ראשית תודה לכולם על ההמלצות

הרכב הנוסעים הינו  12 איש 2 משפחות .

האם נכון יהיה לוותר על סאן פרסיסקו ולוס אנג'לס לטובת מרווח גדול יותר של ימים בניו יורק ואורלנדו?

שוב תודה 

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון לארה"ב

המסלול לחלוטין לא ברור לי. לר רק שזה טיול ר כדי לסמן וי, אלא שגם את הוי לא תספיקו לסמן.

בואו נתחיל בלספור זמנים נטו:

את יום ה-22 לחודש למשל ספרתם בתור:

יום טיול באיזור וגאס

טיסה

יום פארק

הטיסה מוגאס לאורלדו לוקחת כ-5 שעות נטו. ברוטו זה עול לפחות 3 שעות (הגעה מוקדמת לשדה, איסוף מזוודות, החזרת והשכרת רכבים). כלומר הגענו כבר ל-8 שעות. בנוסף מפסידים 3 שעות בגלל הפרשי שעון. כלומר 11 שעות - יום שלם.

אם תקחו טיסה ב-10 בבוקר למשל תגיעו למלון באורלנדו באיזור 8 בערב (אם לא אחרי).

ועוד כמה דוגמאות:

לניו יורק ולניאגרה ביחד הקצבתם 4 ימים שאחד מהם יום הטיסה. לא יודע באיזה שעה נוחתים, אבל אפילו אם מדובא על נחיתה ב-5 בבוקר הרי שהיום הזה הוא לא יום מלא. עייפות, ג'טלג, סידורים וכו'. הנסיעה לניאגרה לוקחת סדר גודל של 10 שעות כלומר שום יום מלא. אז יש לכם פחות מ-3 ימים לניו יורק והניאגרה ביחד (וזה בהנחה שתטוסו מבאפולו ולא מניו יורק).

לסן פרנסיסקו הקצבתם חצי יום - אחרי הנחיתה מהמזרח. אם תקחו טיסה ב-10 בבוקר למשל הרי שתגיעו לסן פרנסיסקו ב-3 אחר הצהריים.

לוס אנג'לס - לא ברור לי בכלל. אתם נוסעים לכיוון לוס אנג'לס ב 17-20, אבל ב-20 כבר נוסעים לוגאס. כלומר לא צהיו בכלל בלוס אנג'לס. אז בשביל מה לנסוע לשם?

וזה לפני שהזכרנו 2 משפחות גדולות כך שכל ההתניידות עוד יותר מסורבלת

• דור.ד

טיול ראשון לארה"ב

בהרכב המשפחתי שלכם  - הייתי מתמקד בצד אחד בלבד או מזרחי או מערבי

אם רוצים פחות נסיעות ופארקי טבע -  הייתי עושה טיול של ניו יורק + ניאגרה (שבוע) _ אורלנדו (שבוע) וקרוז (שבוע)  - טיול כזה כמעט ולא דורש מעברים של לינה ועושה את ארגון הטיול לא מורכב.

אם רוצים גם טבע גם ערים וגם פארקים - הייתי מתמקד בצד המערבי.

כמובן שגם בצד המזרחי יש טבע ונופים נהדרים אך לטיול ראשון בארה"ב כנראה שיש עדיפות לצד המערבי בעניין זה.

• shmoob

טיול ראשון לארה"ב

לדעתי אין בעיה לעשות את זה ב 23 ימים אם אתם מוותרים על הקרוז.

זה לא נראה טיול תובעני מידי, אבל דילוג בין אזורים שונים בארה"ב יהיה יחסית יקר בגלל שתצטרכו לשכור כמה פעמים רכבים ולהחזיר אותם במקומות שונים וגם לקחת טיסות פנימיות חד כיווניות.

אתם יכולים לתכנן את הנסיעה באמצעות המפות של גוגל, רק תוסיפו כ 25% לזמן שגוגל נותן בשביל לקבל את זמן הנסיעה הריאלי. לדוגמה:

מסלול נסיעה ניו יורק לאיתקה

הצעה לסידור סכמטי של הימים.

11-14.5 - העיר ניו יורק

15.9 - נסיעה לאיתקה וטיול במפלים שבאזור.

16.9 - נסיעה לווטקינס גלן והמשך לניאגרה.

17.9 - טיסה (עדיף טיסת לילה) מבפאלו לסן פרנסיסקו.

18-19.9 - סן פרנסיסקו.

20-22.9 - נסיעה בכביש 1 ללוס אנג'לס דרך מונטריי.

23.9 - טיול קצר בלוס אנג'לס בהוליווד וכו.. (לא צריך שם יותר 2-3 שעות) ונסיעה מלוס אנג'לס ליוסמיטי.

24-25.9 - טיול ביוסמיטי.

26.9 - נסיעה לווגאס.

27-28.9 - לאס ווגאס.

29.9 - טיסה לאורלנדו.

30.9-4.10 - פארקים באורלנדו.

5.10 - טיסה לארץ (יתכן שכבר ב 4.10 תצטרכו לצאת בטיסה פנימית לניו יורק).

• gomadi

טיול ראשון לארה"ב

שוב תודה 

אני אשב שוב על המסלול אל מול מפות בגוגל  ואנסה להתמקד יותר 

האם טיסה עם קונקשיין מאד מכבידה?

למשפחה עם 5 נפשות  הפער היינו 3 אלף דולר משמעותי.

אשמח לקבל המלצות בנושא הטיסות 

תודה

• דור.ד

טיול ראשון לארה"ב

לגבי טיסות עם קונקשיין  - אנחנו במרבית הפעמים שטסנו לארה"ב טסנו עם קונקשיין

יש כאלו שמעדיפים 2 טיסות יותר קצרות מאחת ארוכה.

לדעתי שווה את המחיר שאתה מציין.

מומלץ קונקשיין לא צמוד מידי ולא רחב מידי.

• shmoob

טיול ראשון לארה"ב

טיסה עם קונקשן מאריכה את הזמן שיקח לכם להגיע לארה"ב. בד"כ לא הכי נוח לישון על ספסל בשדה התעופה או להמתין עליו במשך כמה שעות ולכן סביר להניח שתגיעו לארה"ב יותר עייפים. לילדים קטנים יתכן שזאת יכולה להיות בעיה כי הם יהיו הרבה זמן בדרכים.

אם אני משווה את הטיסה שעשינו השנה לניו יורק עם קונקשן של כמה שעות במוסקבה לטיסה הישירה שעשינו בשנה שעברה, אז עם הקונקשן הגענו יותר מותשים לניו יורק ואני לא בטוח שנעשה את זה גם בפעם הבאה, אבל למשפחה של 5 נפשות ההבדל יכול להיות יותר משמעותי מאשר לזוג.

לדעתי לקונקשן יש עוד יתרון חוץ מהמחיר והוא שאתם יכולים לעשות עצירה של יום-יומיים ולבקר בעוד מדינה בדרך. זה גם יאפשר לכם לנוח ולישון כמו שצריך בדרך ולא להגיע מותשים לארה"ב.

• israelimom
                              israelimom נערך לאחרונה על ידי

טיול ראשון לארה"ב

בפרט בהרכב כזה, הייתי מצמצמת דראסטית את היעדים. זה לא פשוט להתנהל עם כל כך הרבה אנשים, זה צמא, זה רעב, זה צריך לשירותים. בתוך זה להכניס לחץ של חמש טיסות לפחות בתוך כמה שבועות, שכולכם גם עם ג'ט לג בהתחלה ובאופן כללי בהסתגלות לסביבה החדשה.

אני לגמרי במחנה ה"תפסת מרובה לא תפסת". לדעתי תגבילו את הטיול הזה לצד המזרחי או המערבי, או שתורידו את דרום מזרח או צפון-מזרח. בקיצר, תורידו לפחות טיסת פנים אחת. זה טיול ראשון לארה"ב ואחריו יהיו עוד רבים. גם ככה אתם לא רואים אפילו עשירית ממה שיש לראות בארה"ב, אז למה ללחוץ כל כך בזמנים?

ממליצה לך לקרוא גם את זה  -

http://gosite.co.il/westcoast/?p=7538

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון