מתכנן לטוס לבד האם כדאי?
-
שלום,
אני כבר באמצע שנות השלושים ורוב חבריי נשואים.
כל הטיולים שלי בעולם היו עם חבר אחד או מס' חברים.
אני מאוד רוצה לטוס לאירופה ברלין,אמסטרדם ואין לי עם מי.
אני מאוד עצמאי ומסוגל להסתדר לבד ואפילו לרוב נהנה מהלבד.
החשש היחיד שלי מהלטוס לבד זה.
1,שרואים אותך לבד ואומרים זה מסכן אין לו חברים טס לבד.(סתם נותן הרגשה לא נעימה).
2,החלק של לחלוק חוויות עם עוד חבר.שאתה לבד אין עם מי לחלוק חוויות.
זהו אלו 2 המניעים שלי.
אשמח להמלצות וטיפים ליעדים שציינתי האם יש מישהו שטייל ביעדים הנ"ל לבד?
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?היי רונן,
בטח שכדאי.
בכל מקום יש מטיילים לבד מכל מיני סיבות..
מגיעים בענייני עבודה, או סידורים משפחתיים למשל. יש גם טסים וטסות לבד..
וחלק מהזמן כשהם פנויים מההתחייבויות, הם כמובן מטיילים לבד בעיר,
מצטרפים לסיורים מאורגנים, הולכים למופע, יושבים במסעדה לבד וכו'...
תוכל לחלוק חוויות עם קרובים מרחוק, עם הסמרטפון.. תדאג לחבילת שיחות ובמלון תוודא שיהיה אינטרנט .
מציעה לבחור בברלין, בין השאר יש אופציה של סיורים מאורגנים מעולים בעברית,
קבוצתיים במחיר סמלי. כל יום מתוכנן סיור, ככה שאתם מסודר לחצי יום לפחות.
בתקופת החורף יש פגרה והמתכונת מצומצמת! לו"ז הסיורים.
בכל עיר יש סיורי חינם רגליים במרכז העיר, שמסייעים להתמצאות בתחילת החופשה.
לשריין מראש כרטיס למופע מושקע בתאטרון palast-berlin, והאנשים הכחולים .
הסברים לתיאום ביקור ברייכסטאג , חינם!
סיכומי חופשות, קישורים ועדכונים מברלין
יהיה נחמד אם תשתף כאן בחוויות כשתחזור.תיהנה!
-
סע בלי לחשוב פעמיים!ונשבעת לך שתהננננה בענק!נשבעת לך באמא'שלי
שלעולם לא נצליח להבין עד כמה חלק מאלה שאתה רואה ב"יחד" הם הרבה יותר לבד מה"סינגלים"
.התאם לך טיול כלבבך-מבחינתי תקופת דצמבר באירופה היא החלום המושלם ,אני אוהבת את תקופת שווקי חג המולד,אמסטרדם אהובתי מחבקת וידידותית,ברלין מקסימה,יש מצבים שאנו יוצאים לטיולים עצמאיים ויש את עיתות בחירת המאורגנים.תתנתק מהסביבה וממה שיגידו!מה'כפת לך?תבנה לך את הטיול שמתאים לך תארוז ותיסע.יש כאן את פורום אהבת ליבי ,מפני שמכאן תיסע מתודרך ושקט
"עוף גוזל חתוך את השמיים"

ואני חייבת משהו בנימה האישית:
אני זקיינה נשואה אמא וסבתא
וכבר נסעתי לבד ועוד אסע לבד
מחזיקה לך אצבעות ומאחלת לך בחיבוק שיצליח לך ותחזור מאושר!
דולפינה
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?אני מאד עצמאי, מסתדר לבד, ונהנה לפעמים להיות לבד
אבל אני לא נהנה לטייל לבד.
זה לא כיף בעיניי שאין עם מי לחלוק את החוויה. להגיד "וואו" או "תראה מה לובש הבחור הזה" או "איזה פסל יפה" או כל דבר אחר.
כשיצא לי לטייל לבד (תמיד כחלק מנסיעת עבודה) יש לי קטע כזה של להגיע למקום, לצלם תמונה ולהמשיך הלאה. נורא בקטע של "לסמן וי".
כך שאני באופן אישי לא הייתי נוסע לבד. ברמה כזו שכשיש נסיעת עבודה אני משתדל לקצר אותה למינימום. לא מוסיף ימי חופש, ואפילו עובד בסוך שבוע כדי לקצר אותה.
אז סעיף 1 ממה שכתבת לא מעניין אותי.
אבל עם סעיף 2 אני מאד מאד מזדהה.
אבל - זה מאד מאד עניין אישי. ברור לי שיש רבים וטובים שנוסעים לבד ונהנים מזה. יתכן גם שאני מיוחד.
רק אתה מכיר את עצמך. אבל לפי עצם העובדה שפתחת את השרשור כנראה שהתשובה מבחינתך לא כזו פשוטה.
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?רונן,
תנצל את המחירים הטובים, תזמין כרטיס טיסה, תארוז מזוודה ותסע לברלין!
נסיעה לכמה ימים תאפשר לך לבדוק עם עצמך עד כמה מתאים לך לטייל לבד. לי כבר קיבצה עבורך הרבה טיפים.
נדמה לי, שבאירופה מאוד מקובל שמטיילים לבד.
אני יכולה לספר לך, שלפני כמה שנים השארתי את הבעל עם הילדים ונסעתי לכמה ימים לטיול סולו בברלין. יום אחד באמת טיילתי בקבוצה. זה היה פחות בשביל לא להרגיש לבד ויותר מטעמי נוחות.
נהנתי מאוד מהנסיעה הזאת למרות שאני לא משתייכת לברוכי המזל שמוצאים חברי נפש בתוך 5 דקות. הרגשתי מספיק נוח אפילו ללכת לאכול לבד בערב במסעדה טובה.
טל
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?הי רונן
ללנסוע לבד יש הרבה ערך מוסף (וגם חסרונות כמו בכל מצב - רווח ומחיר) פרט לכך אתה בודאות נמצא בחברה טובה ומוכרת ותלמד להכיר בעצמך צדדים נוספים.
זה לפחות מתוך נסיוני רב הפעמים של נסיעה לבד. בדידות אפשר להרגיש גם בחברה קרובה.
מציעה אני לך אופצית מגורים שגם תפגיש אותך עם מקומיים באמצעות COUCHSURFFING. וגם תחסוך בהוצאות על לינה.
טיול מהנה
אילה
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?למי אכפת מה אנשים אחרים חושבים? ובכלל, הרעיון שממתגים אותך כ"מסכן" מזה שאתה הולך ברחוב לבד זה לגמרי בראש שלך. אתה משליך את המחשבות שלך על אנשים אחרים שאין להם מושג מה אתה עושה שם (אולי אתה מקומי בדרך למשרד? למי בכלל אכפת).
נסעתי לא מעט פעמים לבד, גם לפרקי זמן של כמה חודשים.
אם זו נסיעה קצרה בכלל אין בעיה, ואם ארוכה - פשוט פוגשים אנשים תוך כדי טיול (בהשתתפות באירועים שונים, בלינה באכסניות וכו').
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?אני מטייל ותיק ( 30 שנה) בדרך כלל עם אשתי והילדים לפחות פעם בשנה יוצא מטעם העבודה לבד ,אומנם אין עם מי לשתף חוויות "מידיות" אבל יש לטיול הזה איכות ויתרון לא מבוטל של עושה מה שבא לי מתי שבא לי הבעיה שלטיול לבד צריך לתפוס מיומנות ובדרך כלל אלה שמטיילים תקופה ארוכה מפתחים מיומנות -לטייל באיזי להבחין ולהכיר מטיילים דומים ההנאה היא מקסימלאלית.(בעולם יש המון מטיילי לבד וזה מאוד מקובל)
בטיול קצר ובטח הראשון יש תחושה (כמו שכתב אחד הקודמים לי בשרשור) שצריך לסמן וי אבל כשנגמלים מזה ומטיילים כטיול ולא רק להספיק ההנאה מובטחת
ולפעמים זה ממכר.
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?וחוץ מזה, בלילה כשהולכים לישון ומכבים את האור, הצללים בחדר עלולים להפחיד (מפלצות וכיו"ב)
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?לא יודעת באיזה אמצע של השלושים אתה, אבל יש את טיולי קונטיקי שהם לצעירים מכל העולם, עד גיל 35. אז זו יכולה להיות חוויה מעניינת.
אני עשיתי את זה באמצע שנות העשרים ומאד נהנתי.
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?ברור שלטייל לבד זה יותר טוב מלא לטייל כלל.
או לטיל עם חבר/ה שלא בראש שלך.
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?אני ממליץ לישון לפחות חלק מהטיול באכסניות. תפגוש אנשים מכל העולם. בכל הגילאים. רבים מהם מטיילים לבד ומחפשים חברה. גם לקבוצות אפשר להצטרף אם אתה חברותי. טיילתי כמה פעמים לבד באירופה והבילוי באכסניה מאוד תרם להנאה שלי.
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?תודה לכל המגיבים
האמת שאני דיי סגור על לטוס לבד.
אני חושב שתמיד טוב לגוון מידי פעם גם לטוס עם חברים טוב וגם לטוס לבד טוב.
אלו 2 הנאות שונות.
שכנעתם אותי.
-
מתכנן לטוס לבד האם כדאי?אשמח לטיפים נוספים .
בעיקר לאמסטרדם.