ויזה לסין
-
אהלןן,
אני טסה למזרח בחודש הבא ובתכנון שלי אני אהיה בלאוס, קמבודיה, וייטנאם ואז אעבור לסין במעבר יבשתי.
השאלה שלי היא האם אני צריכה להוציא ויזה בארץ לסין, או שאוכל להוציא אותה בהאנוי, וייטנאם?
תודה מראש על העזרה

-
ויזה לסיןלא כתבת כמה זמן תשהי בארצות אחרות.
הויזה לסין תקפה מיום הוצאתה. ולכן כדאי להוציא באחת המדינות הקרובות.
-
ויזה לסיןויזה לויטנאם תקפה מיום הנפקתה,
בויזה סינית זה פועל אחרת.
אם יכולה להעריך מתי תכנסי לסין, עדיף להוציא בארץ, וזה בגלל פרוצדורה סינית.
אם לא, אפשר להוציא בויטנאם, אבל תתכונני שהתהליך יקח קצת יותר זמן.
לרוב אפשר להכנס עם ויזה סינית 90 יום מיום הנפקה, ורק בכניסה היא מתחילה "לתקתק"
-
ויזה לסיןהבנתי, תודה!
אז אתה אומר שכן אפשר להוציע ויזה בוייטנאם. מה זאת אומרת פרודצורה? אתה יכול אולי לפרט מה זה כולל אם עשית את בעצמך?
-
ויזה לסיןהיה על זה דיון בזמן האחרון.
מסתבר שבאופן רשמי, כל אחד, צריך להוציא ויזה בארץ המוצא (לעניניינו- אזרחי ישראל, בישראל)
למרות זאת, זה תלוי בפקידים, באדם המבקש ובאזרחות שלו. אני חושב שמצאתי אז שישראלים נכללים ברשימה שזוכים להקלה בעניין.
בגלל זה, עדיף להוציא בארץ, אם את יודעת שתכנסי לסין תוך 90 יום מההנפקה, או שתשאלי/תבקשי שתוקף הויזה (תאריך הENTER BEFORE) יהיה יותר ארוך.
ראוי לציין שהרבה מהמטיילים מוציאים את הויזה במדינות זרות, אבל הסיכון עדיין קיים.
אני הוצאתי ויזה בויטנאם.
-
ויזה לסיןהיי!
הוצאתי ויזה לפני שבועיים בהנאוי.
ממליצה לך להגיש בקשת ויזה בהנאוי, לנסוע משם לסיור בהלונג ביי/סאפה. תוך ארבעה ימי עסקים הויזה מאושרת.
תשימי לב שיום לפני קבלת הויזה עלייך להתייצב בשגרירות בשנית בשביל לעבור ראיון,לקבל טופס לבנק. עלייך ללכת משם לבנק(כשעה הליכה) ורק למחרת להגיע עם הטופס חתום,לקבל את הויזה ולהמשיך לסין.
אני קיבלתי את הויזה כבר ב9 בבוקר (השגרירות פתוחה כל יום מ8:30 ועד 11:00,לא דקה אחרי. הם קשוחים שם הסינים). ב10 באותו היום כבר עליתי על סליפינג בס לכיוון לו-קאי(12$,קונים במקום.) ומשם מונית למעבר הגבול. ממעבר הגבול מונית נוספת לתחנת האוטובוסים של סין,ממנה יוצא אוטובוס לקונמינג.
ממליצה לכתוב כל מקום שאת צפויה ורוצה להגיע במהלך הנסיעות הללו בסינית,קשה מאד לתקשר איתם.
בקיצור,
30$ לויזה,ארבעה ימי עסקים.
50$ אקספרס ויזה-שלושה ימי עסקים.
את בכל מצב תצאי ותחזרי להנאוי מהלונג ביי,כך ששווה לך להגיש טרם היציאה, לנסוע להלונג היי,להמשיך צפונה לסאפה כשהויזה כבר בידך ומשם אוטובוס של שעה(20,000 דונג) ללוקאי.
מקווה שעזרתי.
תעשי חיים
-
ויזה לסיןתודה רבה לכולכם על העזרה!!