עזרה בנוגע לטיול ליפן
-
שלום לכולם.. אני נוסעת בסוף מרץ ליפן לתקופה של חודשיים.. ידוע לי שחודש אפריל ופריחת הדובדבן זה חודש מאוד מאוד עמוס,לכן אני מזמינה מקום מראש בהוסטלים. באיזה תקופה בערך אני יכולה להפסיק להזמין מראש ופשוט ללכת להוסטל בלילה ולחפש מקום פנוי? מתי תקופת העומס מתחילה לרדת?
ועוד שאלה.. באתרים מחו"ל שדרכם מזמינים הוסטלים, האם משלמים בעת ההזמנה או רק כשמגיעים להוסטל עצמו? תודה!

-
עזרה בנוגע לטיול ליפןפריחת הדובדבן שונה ממקום למקום. מכיון ששיא הפריחה נמשך כשבוע הרי הלחץ "נע" בהתאם לכך. לכן קשה לציין זמן כי תלוי מתי תהיי והיכן ובמקביל מתי תגיע הפריחה למקום שתהיי בו.
באתר Japan-guide יתפרסמו בעוד מועד (אם כי לא מספיק מוקדם לתכנון שלך) התאריכים של שיא הפריחה בהתאם לתנועתה (בגדול מדרום לצפון).
את יכולה ללמוד בערך היכן ומתי תהיה לפי הלוחות של שנים קודמות ולתכנן מסלול פחות או יותר בהתאם.
זה מביא לחלק השני של השאלה:
באתרים bookung.com, hotels/com ניתן להזמין מקומות ולבטל ללא קנס עד יממה לפני מועד ההגעה (אם כי צריך לשים לב לכל הזמנה בנפרד כי יש כאלה שניתן לבטל עד 48 שעות לפני).
הזמנות מאתר booking משולמות במקום עם ההגעה. הזמנות מאתר hotels משולמות עם ההזמנה וכרטיס האשראי מזוכה בהתאם אם יש ביטול.
אני הזמנתי וביטלתי בשני האתרים ולא היתה אפילו בעיה אחת בקבלת הכספים חזרה.
מכיון שכך, את יכולה לעשות דבלבוקינג במקומות שונים בהתאם להתקדמות המצופה של הפריחה וכשהזמנים מתיצבים (זה בערך כשבוע לפני המועד) לבטל את המלונות המיותרים. לשם כך את צריכה להיות סופר מסודרת כדי לא לפספס מועדים.
מקווה שההסבר ברור.
בגדול, למרות שהזמנתי את רוב המלונות מראש, במרבית המקומות ניתן היה לקבל לינות גם ללא ההזמנה. זה לא כולל את טוקיו וקיוטו שם חובה להזמין מראש גם כי המחירים עולים ככל שהמועד מתקרב עד כדי 0 מקומות לינה, בעיקר בטוקיו.
באיים הגדולים (מלבד הונשו) הלחץ קטן יותר.
-
עזרה בנוגע לטיול ליפןתודה רבה על התגובה! עזרת לי מאוד!