ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פירנצה בזוג

פורום טיולי משפחות
    4
    14
    2475
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשי הצפון
      אנשי הצפון נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, ובמיוחד לזיוה...

לאחרונה התחיל להתבשל אצלי רעיון לטיול זוגי בפירנצה. למה? אולי בזכות הסרט "זיכרונות אהבה מפירנצה", אולי סתם כי הגשם בחוץ והקור גרמו לי מצב רוח רומנטי wink.

אבל כמובן שלא מדובר במשהו קרוב, צריך זמן להזמין טיסות לואו קוסט וכו'.

המחשבה היא על סוף הקיץ או הסתיו הבא....

מבקשת עצות מכל סוג -

חשבתי על טיסת איזיג'ט לרומא, ומשם (למחרת?) רכבת מהירה לפירנצה, ושם לקחת רכב למספר ימים. אולי להחזיר את הרכב בשדה התעופה ברומא. הגיוני?

תוכן - נו טוב, בזוג אנחנו פטורים מ"אטרקציות" לילדים. בניינים עתיקים ויפים, איטלקית, אוכל טוב, קצת אומנות כולל קונצרטים (קלאסיים או ג'ז בעיקר) פה ושם יהיו טובים כולם.

אולי יש כפר יפה או שניים ליד פירנצה? 

המחשבה היא על מקסימום שבוע. אין כוונה "לחרוש" את טוסקנה, אלא למשהו רגוע ונעים בעיקר בפירנצה עצמה. בשל מגבלות המרחק (רומא-פירנצה) ברור שנטו מדובר במספר ימים בלבד.

ראיתי זיוה שאת חובבת נלהבת של פירנצה, ובכלל לאור ניסיונך הרב, אשמח לקבל ממך כל עצה...

כמובן שאשמח למידע מכל מי שהיה ויודע.

תודה,

אורנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

פירנצה בזוג

טיסות: רומא הכי קרובה אבל אפשר לטוס בזול גם למילאנו / ורונה ואולי גם לונציה גם עם אלעל. הנסיעה קצת יותר ארוכה אבל לא באפן משמעותי.

עונה: לא הייתי נוסע בקיץ. טיילתי בפירנצה פעמים: באוגוסט מזג האוויר היה יותר חם מבארץ. בסוף ספטמבר היה מצוין.

אם אתם נוסעים לשבוע , וזה טיול ראשון לטוסקנה, אפשר בקלות להסתדר בלי רכב. בפירנצה לא צריך רכב ויש תחבורה ציבורית נוחה לכל היעדים הקרובים ברכבת או אוטובוס (פיזה לוקה סן ג'ימיניאנו סיינה וכו). אני לא נהגתי בפירנצה אבל קראתי שזה מאוד מסובך בגלל שהכניסה לעיר אסורה ברכב פרטי וסיכוי גבוה מאוד לקנס. יש הרבה מידע ב tripadvisor.

לפני הטיול אני מאוד ממליץ לקרוא את הספר "הכיפה של ברונלסקי" של רוס קינג.

• אנשי הצפון

פירנצה בזוג

תודה רבה לך על המידע, אחפש את הספר.

ראיתי מלון שמאד מצא חן בעיניי ברשת אבל הוא לא ממש במרכז פירנצה, עד כמה זה מכביד בלי רכב?

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

פירנצה בזוג

אני מחלקת את התשובה 

אם המטרה- לבלות בעיקר או רק בפירנצה ולנשום אותה ואת האמנות שלה בפיסות דקות של אוויר, אז ...השיקול של הלינה - האם יש קו תחבורה נוח ממקום הלינה אל פירנצה העיר.

אם המטרה- לטייל ברחבי טוסקנה ורק לבלות יומיים/שלשה בפירנצה אני ממליצה מאד על מכונית איתה ניתן להגיע ליקבים, לעיירות מלאות חן ולא להישאר בערים. כמובן שניתן להגיע לכל מקום בתחבורה ציבורית- רק שזה יותר מסורבל ודורש יותר זמן, מה שבטיול קשה לוותר עליו.

הנקודה לגבי נסיעה בטוסקנה- שברוב מוחלט של העיירות והכפרים החניה בפאתי הכפר (לרוב במורד הכפר) ומשם ההליכה אל המרכז (10 דקות?) ואכן בערים אסור להיכנס עם מכונית אלא אם יש לך "תו תושב" מקומי. אבל זה מקובל בהרבה מקומות באירופה, לא סיפור.

אם הנסיעה עם מכונית-- מיקום הלינה רצוי שיהיה מותאם, אבל עדיין לפירנצה אני מציעה להשתמש בתחבורה ציבורית- וחוזרת לסעיף 1 .

• אנשי הצפון

פירנצה בזוג

תודה יונית, נראה לי שהתשובה תלויה בעיקר בשאלה כמה ימי טיול נטו יהיו לנו, אם יהיו ארבעה נניח זה נראה לי גבולי, ואם חמישה, אז כנראה שבאמת נטייל גם מחוץ לפירנצה.

אם ישנים בגדה הדרומית של הנהר, ורוצים לעשות שימוש ברכב במקום בתחבורה ציבורית כדי להגיע לפירנצה, מניחה שיש חניון כלשהו ליד המרכז, לא?

האם פירנצה כמו פראג נניח, שחרשנו אותה ברגל בלבד?

• זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

פירנצה בזוג

אורנה,

איזה בחירה מקסימה

לא למהר עם איזיג'ט. כי אם את ישנה לילה ברומא זה כבר מכסה את הפער שבין איזי לטיסה אחרת, ובשביל מה? הטיסות לרומא הן גם כך לא מהיקרות ביותר (נניח ביחס לטיסה לאנגליה). תבדקי את כל האפשרויות ב-kayak או ב-expedia ואחרים, כולל משחק בתאריכים.

יצאנו בזמנו עם אלעל מוקדם בבוקר, ובשעה 13.00 כבר נפגשנו עם בעלת הדירה במרכז פירנצה אחרי נסיעה ברכבת. שילמנו מחיר מלא על כרטיס הרכבת (קנינו במקום), כי חששנו מאיחור בטיסה ועיכובים אחרים. אבל את כרטיס הרכבת של החזרה לרומא הזמנו כשלושה חודשים מראש (כמה שהמערכת אפשרה) וזכינו במחיר המיני. אבל אם אתם רוצים לשכור מכונית ליומיים ולחזור לרומא לאט, בדרכים פתלתלות - זה גם אפשרי. לדעתי - ייקר את הטיול.

אל תמהרי גם עם המלון המקסים המרוחק מהמרכז. אם המלונות במרכז יקרים מדי - אולי תנסי דירה? כל כך כיף לרדת במדרגות ולהיות בלב העניינים. אגב, את בטח מכירה את הטריקים והשטיקים, ובכל זאת - החכמה היא למצוא דירה שעונה על כל ציפיותייך ושיש בה איזשהו חיסרון אשר מוריד את המחיר שלה ולך הוא לא מפריע. אנחנו היינו בדירה בקומה שלישית או רביעית שאין לה מעלית.

זו הדירה שהיינו בה. יש שם שתיים. היינו ב"גיברטי". אני חושבת שאתם יכולים להסתפק גם במשהו קטן יותר. נדמה לי שחיפשנו ב"הומלידיי".

נראה לי שזה שלב מוקדם להיכנס לפירוט של המלצות. מציעה שתיכנסי לעניינים ואז מבטיחה להשתפך. יש המון יעדים מקסימים סביב פירנצה לצאת אליהם בקלות ובנוחות לטיולי יום. בפירנצה עצמה יש אינסוף אוצרות, ובאופן כללי אגיד שאני מאוד בעד פינות החמד הקסומות בכנסיות ובארמונות (לאו דווקא הגדולים והמוכרים ביותר), שהביקור בהם קצר ומאוד מאוד מתגמל. אני בכלל לא חובבת כנסיות דגולה, אבל האוצרות של פירנצה הם באמת ייחודיים ומרתקים.

יש בעיר גם שווקים מקסימים וגנים. הגנים לא מדהימים ונדמה לי שהם במיטבם באביב, התקופה שבה הייתי. למטיילי הסתיו הייתי מציעה לעשות מאמץ להגיע לאזורי גידול הגפנים. אולי לצאת יום אחד באוטובוס ל-Greve im Cianti. לא עשיתי את זה. הייתי בקיאנטי בטיול אחר ובחלק הדרומי שלו ולא בחלק הזה הקרוב לפירנצה, אבל זו המלצה עקרונית. נדמה לי שבכל עונה כדאי לעשות את מה שייחודי לה. 

בית דנטהבית מלאכה לייצור נייר הייחודי לפירנצה
                • אנשי הצפון

פירנצה בזוג

היי זיוה, תודה, ידעתי שיש את מי לשאול wink

טיסת איזיג'ט זולה משמעותית רק שהיא נוחתת מאוחר, וחושבת שתוספת של עוד כמאה יורו לחדר לזוג לא מדביקה את ההפרש במחיר הטיסה, אבל אבדוק שוב.

המלון שמוצא חן בעיניי לאו דווקא זול יותר אלא פשוט מלא אוירה ולידו גנים מקסימים וכו'... קוסם לי להסתובב כל היום בעיר ואז לחזור לפינה הקסומה הזו. הלא אנחנו בעניין של פינות חמד... השאלה העיקרית היא עד כמה זה יסרבל את הטיול עצמו (המלון ממוקם בגדה הדרומית, לא רחוק מגני בובולי).

אגב, סוף אוגוסט זה כזה נורא מבחינת מזג האויר?

אתעמק קצת ואשאל עוד...

שוב תודה,

אורנה

• זיוה
                    זיוה נערך לאחרונה על ידי

פירנצה בזוג

לא ראיתי את כל ההתכתבות עם יונית כשכתבתי.

אני חושבת שאם מטיילים שבוע בלבד, והדגש הוא על טוסקנה ברכב ולא על פירנצה, נדמה לי שהסיכוי לבלות בפירנצה קצת יותר מהיום המקובל ההכרחי (או מקסימום יומיים) הוא די קטן. השילוב של עם ובלי די בעייתי בעיני. צריך להחליט איזו חיה זאת. ופירנצה מקסימה בעיני בפינות הייחודיות שלה ובקצב האיטי. איזה סיכוי יש להגיע לשוק סט אמברוג'יו, להריח ניירות בסדנה לייצור נייר, לראות היכן הניחו בעבר תינוקות יתומים, לבלות בגינה של מנזר סן מרקו או בזו הנהדרת של ארמון מדיצ'י ריקרדי, לשמוע קונצרט או לשבת במסעדה הצופה על פירנצה בעיירה פייזולה, אם מטיילים עם רכב בייקבים. היציאה מהעיר לא כזאת מסורבלת, בהנחה שלא יוצאים הרבה. וזהירות מחניה בעיר או מחניה של מלון בגדה הדרומית. הסיכוי לסיים את הטיול בלי קנס די קלוש, לפי הסיפורים הרבים מאוד ששמעתי.

• אנשי הצפון

פירנצה בזוג

זיוה, הדגש הוא על פירנצה כמובן, וכבר התחלת לגרות אותי... אבל הנוחות שבעצמאות עם רכב מפתה גם כן (אפילו אם נניח לוקחים ומחזירים את הרכב בפירנצה, וחוזרים ברכבת לשדה התעופה ברומא). הטיסות של איזיג'ט הן בשלישי ושבת, כך שאם נטוס שלישי-שלישי יהיו לנו כחמישה וחצי ימים נטו. אולי זה מוביל לשכירת רכב רק ליומיים.

בכל מקרה, בפירנצה עצמה טיילתם רק ברגל? כי אם כן, נראה לי שניתן לחצות את הנהר מהגדה הדרומית ברגל, לטייל ברגל ולחזור במונית.

• זיוה
                        זיוה נערך לאחרונה על ידי

פירנצה בזוג

עוד משהו:

לנסוע מפירנצה לסיינה או ללוקה זו לא בעיה בכלל ולא משהו ששואב המון זמן, אם לוקחים בחשבון שברכב יש סיפור של חניה וקצת התברברות. לנסוע לסן ג'מיניאנו זה קצת יותר מסורבל. לאחר התלבטויות רבות החלטנו לנסוע לסן ג'מיניאנו דווקא כדי לגוון את השהות בעיר. אז נכון שזה כרוך בהחלפת אוטובוס וזה יותר איטי. אבל הקצב האיטי הכתיב יום איטי, שהיה לברכה. הקדשנו את מרב היום לחוויה הזאת. אילו היינו באים ברכב, אחרי שעתיים-שלוש היינו נוסעים לסיינה ובזה תם העניין.

טיול שמקדישים לפירנצה ללא רכב מאפשר להתמקם במרכז של המרכז. הוא מאפשר את הקונצרט. הוא מאפשר את הקצב האיטי הכיפי, ובדיוק את כל מה שלא עושים בטיול עם רכב.

עשרה ימים או שבועיים בטוסקנה מאפשרים לחלק את הזמן לפירנצה ומחוצה לה. אבל שבוע זה לא לכאן ולא לכאן. כשטיילתי שנה וחצי אח"כ ברכב בטוסקנה זה היה ללא פירנצה כלל. רוב המשתתפים באותו טיול לא ראו את פירנצה ובכל זאת ויתרנו, כי אחרת היינו רואים די מעט טוסקנה, והיינו מתקשים להגיע לפינות יותר ייחודיות. אולי אני קיצונית קצת אבל קשה נורא בעיני לחלק נכון שבוע אחד.

• זיוה
                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

פירנצה בזוג

אפשר גם לטייל מהגדה הדרומית (תלוי איפה), לחצות את הנהר באחד הגשרים ולחזור חזרה בלי מונית. פירנצה קטנה. אבל באמת שהקטע של הקנסות די גורף. כל כך הרבה סיפורים הגיעו לאזני בקטע הזה. אז אולי אתם כבוגרי פורום תלמדו את הנושא לפרטיו ותמנעו מטעויות. בעיני זה עול מיותר.

• אנשי הצפון

פירנצה בזוג

לא התאפקתי ושוחחתי כבר עם המלון. הוא אכן ממליץ לא להגיע ברכב לפירנצה, אלא רק לשכור רכב ליום-יומיים בשביל לנסוע לסן ג'מיניאנו, פיזה וכדומה.

שלושה ימים של שיטוט רגלי בפירנצה (מרכז העיר מרחק חצי שעה הליכה מהמלון) ועוד יומיים טיול בסביבה נראה לי טוב. הלא ברור שלא נראה את כל מה שיש לראות בפירנצה בפעם אחת.

אבל כאמור, אתעמק עוד ואז אראה.

שוב תודה זיוה, עוד אחזור לשאול מן הסתם. 

אורנה

• זיוה
                              זיוה נערך לאחרונה על ידי

פירנצה בזוג

חזרה אטית ברכב לרומא, עם קצת פזילות ימינה ושמאלה - יכול להיות נחמד.

• אנשי הצפון

פירנצה בזוג

לא עדיף כבר לצאת מוקדם ברכבת ולטייל איזה שעתיים בוותיקן? אם הטיסה יוצאת בערך בארבע יש זמן עד הצהריים.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון