השכרת רכב, שווה?
-
אני ועוד 2 חברים מתלבטים אם לטוס לאנדורה או לסן אנטון בדצמבר.
חשבנו להשכיר רכב אבל הרבה שאלות עולות יחד עם היתרונות הברורים שבדבר.
בעיקר השאלה מה קורה מבחינת מזג האוויר שם? כל עניין מפלס השלג שעולה על הכביש, שעות הפינוי שלו שאולי יכולות לתקוע אותנו בשעות מסוימות במלון, קרח על הכביש שמגביל בנסיעה לאתר. האם זה משמעותי? מסוכן?
תודה.
-
לדעתי השכרת רכב שווה תמיד, גם בתנאי מזג אוירקיצוניים. אוטוסטרדות מפונות כסדרן בד"כ. וגם בכבישים פנימיים, יש פינוי שלג מסודר. בכל מקרה, חשוב לזכור שבאוסטריה אין השכרת רכב בחודשי החורף ללא צמיגי שלג- צמיגים מחורצים שמסייעים בנהיגה בתנאי שלג וקרח. הרגשתי נוחות גם בנהיגה על שכבת שלג יחסית עבה. קרח על הכביש מסוכן בכל מצב, אבל סעו לאט יותר, עוזר בשמירה על שליטה.
במקרה של שלג עמוק מאד, שרשראות שלג יכולות לסייע. אבל הכי מומלץ ג'יפ עם הנעה קדמית, וצמיגי שלג. אם אתם בקבוצה, העלויות ייצאו סבירות אם תחלקו בעלויות.
-
תתפלא: לפעמים כן, לפעמים לאכספית, תלוי לאן אתה נוסע וכמה אנשים ברכב.
מבחינת נוחות, הייתי לוקח רכב לאנדורה, לא לסן אנטון (רכבת מציריך). תלוי גם בשעות הטיסות והתחבורה הציבורית, לפעמים רק רכב מאפשר לך לנצל היטב את ימי ההגעה והחזרה.
אם אתה רוצה לנסוע לאנשהו במהלך השבוע (יותר רלוונטי לסן אנטון, לאן כבר תיסע באנדורה?), זה בוודאי שיקול לטובת רכב.
בפועל, הרבה פעמים גם כשמתכננים לנסוע לטיולים זה לא יוצא לפועל. צריך הרבה מוטיבציה (או שלג גרוע) כדי לצאת מהאתר מרגע שהתמקמת.
לגבי החששות שלך - הסטטיסטיקה שלי היא שרק בחופשת סקי אחת עם רכב, מתוך עשרות, הייתה לי בעיית תחבורה ממשית עם רכב שכור. צריך צרוף מקרים מאד לא מוצלח כדי שתהיה לך בעיה. אם צפויה סופת שלג ביום העזיבה שלכם תדעו את זה יום קודם ותורידו את הרכב לכביש יותר נגיש.
-
אם נוסעים לפס דה לה קאסה זה בעייתיהעיירה בגובה גבוה מאוד ואם יוצאים מוקדם בבוקר יש חשש שיהיה צורך להרכיב שרשראות שלג (בברצלונה לא נותנים צמיגי חורף).
קח בחשבון - חברת ההשכרה תחייב אותך על שרשראות בהשכרה לשבוע ב-40 יורו. ראיתי בדרך לאנדורה בתחנת דלק את אותן השרשראות בחצי מחיר.... תשתמש ותזרוק
-
אם נוסעים לפס דה לה קאסה זה בעייתיהיינו שנה שעברה באנדורה - סולדיאו במלון שהמרחק ממנו לגונדולה כ-200 מטר לדעתי רכב מיותר אין לו הצדקה.
אם רוצים לקפוץ לאנדורה לה בלה או קצת להתנייד בסביבה בערב (אנחנו עשינו את זה רק פעם אחד) אז יש תחבורה ציבורית.
לדעתי מבחינת הסקי אין משמעות גדולה היכן אתה מתאכסן כי סה"כ יש מערכת רכבלים יעילה ואין בעיה להגיע ולגלוש בכל אחד מהמתחמים המקושרים לגראנד ולירה. בקיצור ממוקד לשאלתך לא רואה שום יתרון ברכב.
שאלות נוספות אשמח לענות
-
השכרת רכב, שווה?היי פילבוקס,
נכון, יהיה קשה לחזות את המזג אויר שם, אך אפשר להסתמך על כמה בסיסים ודאיים:הכבישים יהיו אקסטרה חלקלקים ויהיה קר מאד בחוץ (מקובל נכון
)רק שני הפרמטרים האלה מחייבים אותך לבחור רכב בקפידה.
בעל אחיזת כביש המתאימה וכמובן עם מזגן תקין ואיכותי.
בדרך כלל כדי לשריין רכב ספציפי מומלץ לעשות זאת כבר מהארץ, אחרת אין התחייבות מצד חברות הרכב.
תודה.
-
הכבישים עד לעליה לפס דה לה קסה לא בעייתייםויש מנהרה למטה שמגיעה ישר לסולדאו. מי שנוסע לסולדאו לא צריך להרכיב שרשראות.
לגבי תחבורה ציבורית - אתה יכול לחפש בפורום. זה אחד מהפוסטים שמצאתי תוך פחות מחצי דקה:
שלום גלעד,
לאן אתה נוסע (לאיזה רזורט?) המחירים והלוזים שונים בהתאם ליעד המדוייק.
יש אוטובוסים מטרמינל 1 ו2 לאנדורה ובעונת הסקי לאתרים החשובים.
מצרפת כמה קישורים עם מידע נוסף.
יש גם אוטובוסים מברצלונה עצמה (תחנת estacio nord( לאנדורה, מידע בקיושר השלישי.
שווה גם לבדוק עם המלון שהזמנת מה הם מציעים. המון גולשים מגיעים לאנדורה דרך ברצלונה.