איטליה בפסחא - יש המלצות?
-
שלום לכם,
אני בונה לאיטי את המסלול שלנו באיטליה- בערך 12 ימים ברוטו. הבנתי שהרבה אתרים יהיו סגורים בפסחא. אי לכך, אשמח לדעת אם יש לכם רעיונות מה ניתן לעשות בחג הזה. היות ומדובר על 3 ימים "מבוזבזים", ארכיב את הטיול שלנו בהתאם לאפשרויות שתציעו.
גבולות הגיזרה הן מרומא ועד לאגמים... עם הכפרים התלויים וונציה במזרח... אבל אנחנו פתוחים לרעיונות. ברור שלא נספיק לעשות את הכל.... איטליה גדולה, ענקית.. ובעיקר מעוררת תיאבון מכל הסיפורים פה בפורום.
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?לא יודעת מה לוח הזמנים
אבל פירנצה בפסחא- עם אירוע פולקלור של פיצוץ העגלה, חוויה אחרת.
או--חפשי אירועים אחרים של פסחא
בקיצור להפוך את הלימון ללימונדה.
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?צריך לקרוא, להיכנס לאתרים ולראות מה בדיוק סגור. אולי לא הכל סגור? אולי גנים ווילות עם גנים - פתוחים? אולי לטפס על מגדלים - אפשר?
אני חושבת שטיול בכפרי צ'ינקווה טרה עשוי להיות יפה, כי הדגש הוא גם על השבילים שבין הכפרים, וכשהחנויות סגורות עדיין ניתן ליהנות. אם נוסיף לזה את ההצעה של יונית על פירנצה, אולי תנסו להתמקד בטוסקנה וצ'ינקווה טרה ולא להמשיך להצפין.
בעיני זה זמן טוב לשני המחוזות האלה, אפילו בלי רומא. אבל אם רומא הכרחית, אז תצופפו קצת ותחלקו בין שלושת המוקדים האלה. אפשר להצפין מרומא לטוסקנה ולחזור חזרה בשני צירים נפרדים, שבכל אחד מהם יש נקודות עניין. אם תרצי, אני יכולה לעזור קצת בתכנון צירי הנסיעה ואתרים לאורך הדרך.
בסוף מרץ לפני ארבע שנים היה מזג אוויר נוח מאוד בטוסקנה, פריחה לבנה כלשהי (של עצים) קישטה את הנוף, והיה כל כך יפה... הייתי מקצה זמן מכובד כדי ליהנות ולספוג, ולא לרוץ גם לוונציה ולאגמים.
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?זיוה ויונית, המון תודה!
נתתן לי פה אחלה רעיונות להתחלה.אני מנסה לבדוק מה פתוח ומתי וטיפה קשה לי להבין מהאתרים. זה מזכיר לי שלפני 18 שנה (לא מאמינה שעבר כל כך הרבה זמן).... הייתי בלונדון בקריסמס.... כולם אמרו שזה אדיר ושכחו לציין שהכל סגור. בסוף לקחנו טיול מאורגן לעיירות מחוץ ללונדון.
אמשיך לאסוף מידע ואפרסם את ממצאי פה כדי שיעזרו למי שרוצה (השנה חופשת הפסח נופלת על הפסחא).

לאט לאט מתחיל להיווצר המסלול שלנו ....זה השלד:
כרגע אנחנו עומדים על רומא -> טוסקנה (כולל פירנצה)-> כפרים תלויים-> ורונה(אולי) -> ונציה
יכול להיות שנחליט לעשות את המסלול הפוך ואני מנסהל בדוק את ההפרש בעלויות אם ההמראה והנחיתה לא באותו מקום.

ירדן
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?ירדן,
לא יודעת אם את עדיין כאן, בכל אופן, באתר הזה, אפשר לראות שפסטיבל פיצוץ העגלה בפירנצה הוא ביום ראשון של הפסחא, וביום שני של הפסחא מתקיים שוק עתיקות גדול ב-Greve in Chianti.
לדעתי - קחו את הזמן לשהות קצת בטוסקנה ולא לרוץ. זה חבל ארץ נהדר ובעונה הזאת הוא צפוי להיות במיטבו. חלק גדול מהשנה הוא כל כך חם והרבה פחות נעים. נצלו את זה. אני עושה חשבון שרומא זוללת לפחות שלושה ארבעה ימים, ואז מה נשאר? 8-9 ימים לטוסקנה וצ'ינקווה טרה ביחד (שזה סיבוב הגיוני) זה די מינימום. למה לרוץ? למה לגמור עם איטליה בפליק?
אפשר לחלופין להחליף את חמשת הכפרים בונציה (טיסות אלעל רומא-ונציה או רומא-מילנו באיזיג'ט, אלעל או כל חברה אחרת שטסה בקווים האלה). אבל זהירות מתכנית יומרנית מדי.
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?מסכימה עם זיוה במהות של ההתרוצצות
להגיע עד וונציה ורונה-זוהי כבר סטייה משמעותית ומקצרת את הטיול.
12 ימים ברוטו זה 10 או 11 ימים נטו-
ממליצה מאד להתמקד ברומא ,טוסקנה ואולי גם צי'נקה טרה -וזהו.
אם טוסקנה-
עוד אירוע שמתקיים בשבת הראשונה של כל חודש- כלומר בחשבון שלי 4.4
הוא שוק העתיקות (הענקי!) החודשי בארצו ,בחלק המזרחי של טוסקנה.
בעבר היה גם פסטיבל פרחים בסוף שבוע שני של אפריל בקסטלינה - לא פורסמו עוד תאריכים ל2015.
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?הי,
בנוסף ךאירועים מיוחדים שיש בפסחא-בעצם רוב האתרים אינם סגורים. רוב החנויות כן. אז בהחלט לא צריך להילחץ. בדקו נקודתית מול כל אתר שאתם רוצים לבקר. יש אתרים שדווקא פתוחים ביום שני של הפסחא למרות שהם סגורים בימי שני באופן כללי.
מצטרפת להמלצות לצמצם את השטח הג"ג של הטיול ולהתמקד באזור מצומצם יותר -או טוסקנה או אזור האגמים-ורונה-ונציה.
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?ירדן ראי המלצות בטריפאדוויזר לגבי פירנצה
אני בכלל ממליצה לך להעלות את השאלה גם שם כך תוכלי גם לקבל תשובות של מקומיים.
-
איטליה בפסחא - יש המלצות?וואו! לא הייתי פה כמה ימים וכייף לראות את התשובות וההמלצות. האתר הזה פשוט אלוף, הרבה בזכות השיתוף של האנשים. תודה לכן נירית, יונית, זיוה ויפה (יש אפשרות טכנית לקשר אתכן ישירות לפה כדי שתראו שאני מודה לכן ולא רק אם תכנסו לשרשור?).
כל הטיול הזה התחיל בגלל שהחצי מאד רצה לחזור לרומא ולונציה (הוא היה שם עם 40 בני נוער לפני כעשור). ניסיתי לבנות את המסלול הטוב ביותר בזמן שהוקצב לנו וגיליתי שיש אחלה טיסות לרומא וחזרה מונציה, כך שאנחנו חוסכים את החזרה לרומא.
לגבי הפסחא- אכן שוטטתי בין האתרים וגיליתי שרוב האתרים פתוחים כך שמבחינה זו, נרגעתי! (פרט להמוני התיירים שיהיו איתנו).
לגבי צ'ינקה טרה- כל חברינו שביקרו באזור אומרים שאסור לנו לוותר... כי הסיכוי שנחזור לשם בלי ילדים קטן.... לפחות לשנים הקרובות.
ההמלצות שלהם היו: 3 ימים רומא, 3 ימים טוסקנה כולל פירנצה, 2 ימים בכפרים התלויים, חצי יום בורונה, 3 ימים בונציה.
משום מה טוסקנה פחות מושכת אותי, אולי לא קראתי עליה מספיק... ברור שבחרנו עונה מופלאה עבור חבל הארץ הזה.
אני מבינה שניסיתי להנות מכל העולמות ואולי הגזמתי- נעשה חשיבה מחודשת ונחזור עם תובנות. מזל שבינתיים לא רכשנו כרטיסי טיסה (או שאולי זה לא מזל כי עד שנתעורר המחירים יזנקו).
לפי הטיסות שמצאתי יש לנו 10 ימים מלאים ועוד חצי יום בכל אחד מהקצוות כי נוחתים בשעה 14.30 וטסים סביב 20.00 חזרה לארץ.
היתרון שאנחנו נסעים לבד הוא שחוץ מפסחא ומהלילה הראשון, אנחנו לא מתכוונים לסגור לינה ולכן נזרום בקצב שלנו וגם אם נתכנן לראות את ונציה ונראה כי טוב בטוסקנה, נשאיר אותה לפעם הבאה. אבל השלד חשוב לי.
והכי חשוב- ברור לי שעוד נשוב לאיטליה (וזאת אני ואמרת בניגוד ליער השחור או לפורטוגל....שבהן היינו)